slm arkadaşlar ben bi arkadaşımla ağ bağlantısı kurmak istiyorum.mesafe ise 200 m.filan var.yanı bır kablo çeksek olmucak.nasıl bir ağ bağlantısı kurabiliriz.uzaktan ağ gibi bir şeyler olabilirmi?yardımcı olursanız sevinirim...
teşekkürler...
uzaktan ağ bağlantısı?
Access Point kurarak bu işi halledebilirsin.Ama access pointi ortalara koyabılecegınız bir yer olmalı.Yanlış biliyosam düzeltin beni
nasıl bir şey yanı nerde bulabılırım?
tüm pc satan yerlerde bulabilirsin tabi ikinizede kablosuz ağ adaptörü lazım veya laptop kullanıyorsanız laptopla da entegre gelebilir
fiyatı ne kadar bilirmisiniz?
siwich siz biraz zor gibi olur diye düşünüyorum sercan 130 metrede yapmış arkaş 200 diyo kaliteli kablo ile 100 metreye swich koyması gerekir diye düşünü yorum ama bencede deneyimi nedeniyle linke bakmasında fayda var
Selam youngvowel,
exocetus haber verdi, network kuruyormuşsun. Hemen koştum geldim :)
Arkadaş söylemiş zaten, 130 Mt'nin üstünde Cat-5 kablo ile switch'siz networkü kurdum, gayet güzel çalışıyor. Ama 200 Mt için aynı şey söz konusu olur mu? Hiç sanmıyorum. Tek bi network kurmak beni network gurusu yapmaz ama, yardımcı olmaya çalışayım :D
Burda asıl sorun sinyal gücü değil tepki süresi olduğundan mesafe arttıkça ağa bağlanabilsen bile büyük dosya transferlerinde sorun yaşayabilirsin.
Öncelikle şunları sorayım:
- Ağı öncelikli olarak ne amaçla kullanacaksınız? (Dosya paylaşımı, internet paylaşımı, TCP/IP üzerinden oyun vs.)
- Zannediyorum network'ü kuracağınız arkadaş farklı bir binada. Bu iki bina arasında başka bina var mıdır? Eğer başka bina yoksa, iki bina arasındaki mesafe ne kadardır?
- Bina dışına wireless anten koyma şansın var mı?
Bunları bildirebilirsen sana birkaç alternatif sunmaya çalışırım.
Eğer arada başka bir bina varsa, o binada da tanıdık kimse varsa, en mantıklısı ortadaki binaya bir switch koyarak network'ü burdan kurmak olacaktır. Aynı şekilde wireless kurmayı düşünüyorsan, aradaki binaya access point veya wireless repeater / extender koyabilirsin, ama access point'ini başka birinin evine koymak ister misin, onu bilemem :)
Eğer arada bina yoksa, CAT-5 olsun ya da CAT-6 olsun fark etmez, kablo ile bağlantı sağlaman çok zor, hatta imkansız olacaktır. Çünkü mesafe ortalama sınırın iki katı. Gönderici bilgisayar veriyi gönderdikten sonra alıcıdan bir onay mesajı bekler, bu onay mesajı belirli bir süre içinde gelmezse bağlantıda bir sorun olduğu düşünülerek geri kalan veriler gönderilmez, yani bağlantı kurulamaz. Kablo uzunluğun çok uzun olduğundan dolayı da, büyük ihtimalle onay mesajı göndericiye zamanında varmayacaktır.
Bu durumda bina dışı wireless antenler kullanarak bağlantı sağlaman daha uygun olur kanımca (nasılım ). Dediğim gibi, yukarıdaki soruların yanıtlarını gönderirsen en uygun ekipmana karar veririz, fiyatlarıyla ilgili ufak bi araştırma da yaparım istersen.
arkadaşım öncelikle ilgilendıgın ıcın saol...ama bıraz uzun olacak.istersen msnden konuşalım.sana gore uygunsa.youngvowel@hotmail.com ekleyebılırsın arkadaşım...
msn adresim:
youngvowel@hotmail.com
"http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=logmein-hamachi&lid=2683" adresine gir ve hamachi indir...
grup oluştur ve şifre yazıp arkadaşına gönder...
Artık aranızda istediğiniz oyun(canter-strike hariç)oynayabilirsin...