Uzaktan Erişim

TalhaDizdarr
18-02-2012, 00:29   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilmiyordum. Burayı uygun gördüm. Bildiğiniz gibi TeamViewer adlı progamda bilgisayarın tamamını kontrol edebiliyorsunuz. Fakat benim istediğim biraz daha farklı. Sadece bir dosyaya erişebilmelirini istiyorum. Başka hiçbirşey yapamasınlar istiyorum. Fakat bu dosyayada istedikleri zaman erişmelerini istiyorum.
Şimdiden teşekkürler...

mustafa2116
18-02-2012, 12:11   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

sadece bir dosyaya ulaşmak istiyorsanız ulaşmak istediğiniz dosyanın  port ve pid hanesini  interent servis sağlayıcısı olarak kurulumunu yaptığınız bilgisayarda 80 porttan açılışını yapın ve modemin ip adresini dinamik-statik olarak( tercihen statik) bilmeniz gerekir. dosyanız klasör halinde interete açık hale gelmiş olacaktır.
 Modem içinede nat birimini kurarsanız interent genel ağını internetin tümüne açabilirsiniz. Asp-php metodlarından biriyle de  dosyanın içeriğini şifreleyerek  ulaşımını şifreye bağlayabilir ve dosya ulaşımını http://ip/dosyaadi olarak girerek ulaşımını yapabilrisiniz.

Son Düzenleme: mustafa2116 ~ 18 Şubat 2012 12:11
TalhaDizdarr
18-02-2012, 12:33   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

Peki bu olayı TeamViewer adlı progam ile yapabilirmiyiz? Yani bu dosya hariç yerleri kısıtlarsak olabilir mi? Bu arada bilgisayar bilginizin çok geniş.

mustafa2116
18-02-2012, 13:36   |  #4  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

teamviewer genel uşlaşım hakkı verir. Bu nedenle  tekil kullanımı uygulayamaz.

Anlattığım ise ayrı bir yapı.  örneğin :

wamp server PHP operatörü bilgisayarınıza kurduğunuzda  www adlı bir klasörü bilgisayarınızın ağına putofline halinde açar. putonline haline getirdiğinizde  yerel ağa ve interent ağına  klasörü açar. Modeme girip  nat birimini kurarsanız modem tarafından yönetilerek  bilgisayarınızda kurduğunuz php operatörü interente modem sayesinde açılmış olur. modemin ipsi  Sizin nata belirlediğiniz ip ile yönetilerek  bilgisyarınız internet depo sitesi haline gelir. Ayarları değiştirirseniz en yüksek 150 kb download hızında bir interen web siteniz olur. :)
150 kb download hızı size ait olan upload hızınızla alakalıdır bu nedenle  sizin download hıznızıda % lik oranda düşürür.  kısa bir kıyasla:
1 gb lik dosyayı internetten download ederken 16 mbt kullandığınızı düşünürsek
1.900 mb hızında olursunuz ve uploadınız 40 kb dir.
150-40=110 kb upload internet sitesine ait olacak. 110 kb lik upload download eden tarafından daha yüksek emiliyorsa 140-150 lere çıkıyorsa  bu kez upload azlığından ineternet sitelerine ulaşımınız yavaşlayacaktır.
bu kıyasa göre internetinizin nedakarının upload olduğunu hesaba alın ve siteyi oana göre kullanın.