Uzaylılara bir mesaj göndermek ister misiniz?

CHIP Online
22-06-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Uzaydaki dostlarımıza gönderecek bir mesajınız mı var? Öyleyse gönderin gitsin!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/uza ... -misiniz_40990.html

Resimlerle: Uzaydaki en garip 15 şey

Gliese 526'da yaşayanlar, Dünya'dan gelecek olan haberleri bekliyorlar...


Böyle bir uygarlık, gerçekten olabilir veya olmayabilir. Bu haberleri olduktan sonra gezegenimizi işgal etmeye gelebilirler veya gelmeyebilirler. Bunları bilmiyoruz ama bu gezegen ile bağlantı kurmaya çalışan bir proje şu anda ciddi ciddi mevcut.


Lone Signal (Yalnız Sinyal), Gliese 526 gezegenine sürekli olarak haber göndermeye çalışan bir sistem. Gliese 526, 17,6 ışık yılı uzaklıktaki Bootes veya Wolf 498 adıyla bilinen takımyıldızı içerisinde yer alan küçük, kırmızı bir yıldız.


İçlerinde Jacob Haqq-Misra'nın da bulunduğu bir grup uzay sevdalısı, 1960'lardan günümüze kalmış olan, nükleer silahlara dayanıklı Jamesburg Earth İstasyonu'nu kullanarak, sisteme mesaj göndermeyi planlıyor. Yakın zamanda 3 milyon dolara satılması teklif edilen bu soğuk savaş kalıntısı, aynı zamanda Neil Armstrong'un aya attığı adımların dünyaya ulaşmasına yardımcı olmuştu.


Lone Signal grubu, şu anda bu istasyon üzerinde 30 yıllık bir kullanım hakkına sahip. Bu süre içerisinde Gliese 526'ya iki farklı ışın göndermeyi planlayan grup, ışınlardan birinin gezegenimiz hakkında temel bilgiler ve fizik kuralları, diğer ışında ise biz insanların gönderdikleri mesajlar yer alacak.


<span style="text-decoration: underline;">Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...</span>


Tüm Konu: Uzaylılara bir mesaj göndermek ister misiniz?

Resimlerle: Uzaydaki en garip 15 şey

Kaynak: www.chip.com.tr