Vaio'da çalışmayan programlar

HPQ-User
30-07-2008, 23:05   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

fuzuli sormuş:
Ben Vaio ile gelen orijinal Vista'yı recovery Disc oluşturmadan silip sırasıyla XP ve Pardus yükleme gibi bir hata yaptım. Şimdi tekrar Vistayı kurdum fakat Vaio araçları ve sürücüleri belirli bir sıra gözetmeksizin kurdum. Şu anda entegre kamera, parmak izi okuyucu ve TPM denilen güvenlik modülü çalışmıyor. Sanırım Sony Utilities ile ilgili ama Fn tuşları falan çalışıyor. Ne yapmam lazım acaba? Format atıp her şeyi sıfırdan mı yüklemeliyim???

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Core 2 Duo 2.2 işlemci, 2 GB RAM, İntel 8400GM VGA, 120 GB HDD...

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.1)

Fatih_ARMAĞAN
30-07-2008, 23:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Pekte sıra farketmemesi lazım... eksik olan birşeyler yapmış olmalısınız... Parmak izinin öncelikle sürücüsünün yüklenmesi gerekir sonra yazılımı...

yada recovery cd si ile yeniden kurulum yapmayı deneyin..

karachay
30-07-2008, 23:23   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Cevap için sağol kardeşim ama tam okumadın sanırım, bende recovery disc yok. Olsa zaten bunların hiçbiriyle uğraşmazdım.

Fatih_ARMAĞAN
30-07-2008, 23:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Sony nin sitesinten güncel sürücüleri indirmeyi denedinmi ???

bu linkten Önceden Yüklenmiş Sürücüler i seçip notebook modelinizi seçtikten sonra bilgisayarınızla birlikte gelen sürücü yazılımları indirebilirsiniz...
Sürücüler ve Güncellemeler  i seçerseniz son çıkan sürücü ve yazılımları indirebilirsiniz..

karachay
30-07-2008, 23:39   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

benim alet Amerika'dan gelmişti. Sony Amerika sitesinden tüm araç ve sürücüleri indirdim ve yükledim. Fakat bir yanlışlık var ama onu bulamıyorum işte ben de. Sanırım belli bir sıraya göre yüklemem gerekiyordu. Bir de şöyle bir durum var: Orijinalde İngilizce Vista yüklü. Ben Türkçe Vista yükledim ama bütün driverlar İngilizce. Acaba bir çakışma mı oldu diye düşünüyorum. Gerçi yukarıda saydığım şeyler haricinde her şey normal çalışıyor...