vista mikrobundan belsindan kahrinda artik kurtuldum bu kadar kolay olan seyi neden kimse tarif edemedi yada etmedi anlamadim acikcasi türkiyeden bi arkadasin akrabasi geldi anlatim halimi dedi cok cok kolay aldi benim leptopu kaydu xp cdsini f2 basili tuttu buarada entf ve dell dügmesi 3 ü de ayni görevde neyse basili tutunca bios geldi ordan vistayi sildi hard diski sifirladiktan sonra xp yi formatladi sonrada trberlari indirdi simdi bilgisayari tutana ask olsun acayip cok hizlandi hic abartisiz ya yarim saatte yaptigim islemi 5 bucuk dakkada yapiyorum nebu ya kazik yemek icin para verdik cok sükürki kurtulduk darisi basiniza insallah sizde kurtulursunuz
valola dostlar ben kurtuldum insallah sizde kurtul
Vista ya yeni geçtim şuana kadar herhangi bir hız stabilite veya yazılım sorunu yaşamadım,bu birazda bilgisayar performansı ile alakalı,yani pc donanımları düşükse elbette ki xp vistadan daha hızlı çalışır.ne diyeyim hayırlı olsun...
Mustafa@PCVista ya yeni geçtim şuana kadar herhangi bir hız stabilite veya yazılım sorunu yaşamadım,bu birazda bilgisayar performansı ile alakalı,yani pc donanımları düşükse elbette ki xp vistadan daha hızlı çalışır.ne diyeyim hayırlı olsun...Katılıyorum, ben de birkaç sorun dışında vistadan çok memnunum ama xpden daha fazla kaynak yediği doğru, bu yüzden güçsüz bir donanıma vista yakışmaz, sonra da vista kötü xp güzel olur...
xp hızlı gibi gözüksede zamanla yavaşlıyor veya süreli program ve veri yükleyip sonra silinince belli zaman sonra çökme olabiliyor. 6 aydır vista kullanıyorum pc de 200gbyt veri ve program var ve sürekli bişeyler silip indiriyorum bu halde dahi asal testen 6 ay önce 50 saniyeyken 32 saniyeye düstü. ayrıca xp den daha stabil
iyide senin donanımların düşük ise vistanın günahı ne?
ben şu anda iki işletim sistemi birden kullanıyorum,
vista ultımate 64 bit ve win7 ultimate 64 bit ve ikiside canavar gibi çalışıyor imzaamdaki sitem ile, düşük bir sistemde xp kullanmak taibikide en mantıklısı.
ahmet79iyide senin donanımların düşük ise vistanın günahı ne?
ben şu anda iki işletim sistemi birden kullanıyorum,
vista ultımate 64 bit ve win7 ultimate 64 bit ve ikiside canavar gibi çalışıyor imzaamdaki sitem ile, düşük bir sistemde xp kullanmak taibikide en mantıklısı.öyleyse yaziyim bakalim düsükmüymüs amd turion 64x2 geoferce go 7300 1.61 ghz 4,00 gb ram vistayi herkes kötülüyo ac youtubeyi bak adamlar parcalama parcaliyo cdleri burayaq acalim vistami xpmi kac kisi vista der kac xp herhalde 1000000000000000 kasi 10 kazaniriz anketi
Son Düzenleme: sasirtici ~ 12 Nisan 2009 00:12
Bu zamana kadar hiç konu saptırmışlığım yoktur ama şunu söylemem gerekiyor. sasirtici isimli arkadaşım şu dili doğru düzgün yaz ve kullan. Düzenli bir cümle kurmak çok mu zor Allah aşkına? Buarada Vista'yı daha hızlı kulanmak için bazı gereksiz servisleri kapatman yeterli olur. Ve Vista iyi bir işletim sistemidir...
sasirticivista mikrobundan belsindan kahrinda artik kurtuldum bu kadar kolay olan seyi neden kimse tarif edemedi yada etmedi anlamadim acikcasi türkiyeden bi arkadasin akrabasi geldi anlatim halimi dedi cok cok kolay aldi benim leptopu kaydu xp cdsini f2 basili tuttu buarada entf ve dell dügmesi 3 ü de ayni görevde neyse basili tutunca bios geldi ordan vistayi sildi hard diski sifirladiktan sonra xp yi formatladi sonrada trberlari indirdi simdi bilgisayari tutana ask olsun acayip cok hizlandi hic abartisiz ya yarim saatte yaptigim islemi 5 bucuk dakkada yapiyorum nebu ya kazik yemek icin para verdik cok sükürki kurtulduk darisi basiniza insallah sizde kurtulursunuzVistadan memnun olmayanların %90'nı iyi kullanmayı bilmeyenlerden oluşuyor.ve vista sp1 güncellemesini kurduktan sonra gayet performanslı ve stabiliye çalışan tek microsoft işletim sistemidir.yok xp daha iyi yok daha hızlı hiç alakası yok.vistayı iyi kullanmasını bilmedikten sonra at çamuru izi kalsın sizi bilmem ama ben win7 çıkana kadar vista'ya devam edeceğim.Herkesede öneririm.
2 çekirdekli 1.6 işlemci ile 4 gb ram arasında bi dar boğaz olabilir bende laptop war 2.4 ghz 4 gb ram taş gibi çalışıyo bigün açılmam bile demiyo :D hatta gta4 ü orta seviyede oynattım. bu notebooklarda hdd az daha hızlıoluverse uçacak ama :( 5400rpm nerde 7200 nerde :S
mesut_illegalVistadan memnun olmayanların %90'nı iyi kullanmayı bilmeyenlerden oluşuyor.ve vista sp1 güncellemesini kurduktan sonra gayet performanslı ve stabiliye çalışan tek microsoft işletim sistemidir.yok xp daha iyi yok daha hızlı hiç alakası yok.vistayı iyi kullanmasını bilmedikten sonra at çamuru izi kalsın sizi bilmem ama ben win7 çıkana kadar vista'ya devam edeceğim.Herkesede öneririm.bu vista geyigi cok uzun süre daha sizi oyalar.beni yeterince oyaladi,ben kullanmayi bilmesem umurumda bile olmaz senin gibi internete girer cikarim ki var öyle cok tanidigim vede hic sesleri cikmiyo yavasmis hizliymis umrunda degil adam ayni senin gibi internete girip cikiyo baskada bise yaptigi yokve son olarak %90 bildiklari icin vista hakkinda konusuyolar bilmiyenlerin %90 da senin gibi cok anliyoz diyolar
bu polimik yillarca sürer benim icin tek gercek vistanin en büyük kazik oldugudur o kadar
buda cok biliyom diyenlere kapak olsun
herhalde bu videodaki adamin %1 i kadar bilmiyosundur!Son Düzenleme: sasirtici ~ 12 Nisan 2009 09:41
sasirticibu vista geyigi cok uzun süre daha sizi oyalar.beni yeterince oyaladi,ben kullanmayi bilmesem umurumda bile olmaz senin gibi internete girer cikarim ki var öyle cok tanidigim vede hic sesleri cikmiyo yavasmis hizliymis umrunda degil adam ayni senin gibi internete girip cikiyo baskada bise yaptigi yokBir sorununuz var belli, herkesi de kendiniz gibi sanıyorsunuz. İmzamdaki sistemle ben hiçbir sorun yaşamıyorum. Performans ve hızından gayet memnunum. Aynı anda DVD yazarken, COD2 ve COD4 açıktı. Bu arada oyunlardan birine girip çıkabiliyor, Windows tuşuna bastığımda direkt kasmadan masaüstüne dönebiliyor, kasma ve bekleme olmadan dosya açıp kapatabiliyorum. Siz bir sorun yaşamışsınız ama en azından tespiti doğru yapın bari...ve son olarak %90 bildiklari icin vista hakkinda konusuyolar bilmiyenlerin %90 da senin gibi cok anliyoz diyolar
bu polimik yillarca sürer benim icin tek gercek vistanin en büyük kazik oldugudur o kadar
buda cok biliyom diyenlere kapak olsun
herhalde bu videodaki adamin %1 i kadar bilmiyosundur!
eltahirBir sorununuz var belli, herkesi de kendiniz gibi sanıyorsunuz. İmzamdaki sistemle ben hiçbir sorun yaşamıyorum. Performans ve hızından gayet memnunum. Aynı anda DVD yazarken, COD2 ve COD4 açıktı. Bu arada oyunlardan birine girip çıkabiliyor, Windows tuşuna bastığımda direkt kasmadan masaüstüne dönebiliyor, kasma ve bekleme olmadan dosya açıp kapatabiliyorum. Siz bir sorun yaşamışsınız ama en azından tespiti doğru yapın bari...bak arkadasim senin sorun ne biliyonmu tek cerceveden bakiyon ve nedense önüne bakiyon ileriye degil yedigin vista kaziginin acisinida kimseden cikarmaya kaderine gebe ol yada mkaderini kendine gebe et
ben xp kullanıyorum vistayı defalarca denememe rağmen sonuç hüsran benim daha yeni aldığım webcami tanımamakta ısrar ediyor indexleme özelliğini kapatmama rağmen harddiski çok yoruyor bazı mühendislik yazılımlarıyla uyum sorunları var ayrıca bana xp'ye göre hiçbir artısı yok şimdi ben niye sorunsuz xp'yi bırakıp o lanet vistayı kullanayım ayrıca bir olay anlatayım ondan sonra vista cdmi kırıp çöpe attım zaten:( okulda dersimiz için office 2007 ile vista üzerinde bir sunum hazırladım ve sunum esnasında okuldaki xp ve office 2007 yüklü bilgisayarda sunumdaki resimler açılmadı rezil oldum daha sonra yine vista kullanan bir arkadaşta şak diye açıldı siz olsanız ne yapardınız bundan sonra vista ve office 2007 benim bilgisayarıma giremez windows 7 ve office 14'e direk geçiş yaparım herhalde.
sasirticibak arkadasim senin sorun ne biliyonmu tek cerceveden bakiyon ve nedense önüne bakiyon ileriye degil yedigin vista kaziginin acisinida kimseden cikarmaKazığı siz yemişsiniz ben değil. Ben gayet memnunum. Herhalde donanımıza göre yazılım seçmediniz veya başka birşey. Her neyse. Geçmiş olsun.ya kaderine gebe ol yada mkaderini kendine gebe et
samurai5205ben xp kullanıyorum vistayı defalarca denememe rağmen sonuç hüsran benim daha yeni aldığım webcami tanımamakta ısrar ediyor indexleme özelliğini kapatmama rağmen harddiski çok yoruyor bazı mühendislik yazılımlarıyla uyum sorunları var ayrıca bana xp'ye göre hiçbir artısı yok şimdi ben niye sorunsuz xp'yi bırakıp o lanet vistayı kullanayım ayrıca bir olay anlatayım ondan sonra vista cdmi kırıp çöpe attım zaten:( okulda dersimiz için office 2007 ile vista üzerinde bir sunum hazırladım ve sunum esnasında okuldaki xp ve office 2007 yüklü bilgisayarda sunumdaki resimler açılmadı rezil oldum daha sonra yine vista kullanan bir arkadaşta şak diye açıldı siz olsanız ne yapardınız bundan sonra vista ve office 2007 benim bilgisayarıma giremez windows 7 ve office 14'e direk geçiş yaparım herhalde.Donanımınız Vista için yeterli olmayabilir, o yüzden sıkıntı yaşamış olmalısınız. Office 2007 sunumlarını da XP'de gösterememeniz Vista'dan değil Office yazılımından kaynaklanıyor. Office 2007 belgesini "Uyumluluk Modu"nda farklı kaydetmelisiniz, önceki Office sürümlerinde sorunsuz görüntülemek için. Ve Windows 7 ve Office 14'e geçtiğinizde aynı sorunları XP-Win7, Office 2003-Office 14 bağlamında yaşayacaksınız. Sorun yazılımların bizzat kendisi değil çünkü.
eltahirDonanımınız Vista için yeterli olmayabilir, o yüzden sıkıntı yaşamış olmalısınız. Office 2007 sunumlarını da XP'de gösterememeniz Vista'dan değil Office yazılımından kaynaklanıyor. Office 2007 belgesini "Uyumluluk Modu"nda farklı kaydetmelisiniz, önceki Office sürümlerinde sorunsuz görüntülemek için. Ve Windows 7 ve Office 14'e geçtiğinizde aynı sorunları XP-Win7, Office 2003-Office 14 bağlamında yaşayacaksınız. Sorun yazılımların bizzat kendisi değil çünkü.donanımım gayet iyi amd x2 6000 4 gb ram var ayrıca bilgisayarı yeni öğrenmiyorum xp'de de office 2007 kuruluydu kendi oluşturduğu docx belgesini office 2007 açamayacak da ben mi açacam
samurai5205donanımım gayet iyi amd x2 6000 4 gb ram var ayrıca bilgisayarı yeni öğrenmiyorum xp'de de office 2007 kuruluydu kendi oluşturduğu docx belgesini office 2007 açamayacak da ben mi açBen de yeni öğrenmiyorum bilgisayar kullanmasını. Ve memnunum, ofisteki XP yüklü bilgisayarlarla da hiçbir uyum sorunu yaşamıyorum. Benden söylemesi. Siz bilirsiniz.
eltahirBen de yeni öğrenmiyorum bilgisayar kullanmasını. Ve memnunum, ofisteki XP yüklü bilgisayarlarla da hiçbir uyum sorunu yaşamıyorum. Benden söylemesi. Siz bilirsiniz.Sorun da bu zaten ben microsoftun geriye dönük bu uyumsuzluk sorunlarına gıcık oluyorum xp'de çalışan program vistada çalışmıyor keşke bende de sizdeki gibi sorunsuz çalışsa ama benim için hayati önemdeki programlarda sorun çıkarıyorsa gözümde pul kadar değeri yok yoksa banane xp imiş vistaymış
samurai5205Sorun da bu zaten ben microsoftun geriye dönük bu uyumsuzluk sorunlarına gıcık oluyorum xp'de çalışan program vistada çalışmıyor keşke bende de sizdeki gibi sorunsuz çalışsa ama benim için hayati önemdeki programlarda sorun çıkarıyorsa gözümde pul kadar değeri yok yoksa banane xp imiş vistaymışEyvallah...
1-Vistayı kullanmayı bilmen kesimler genelde vistayı kötüler
2-Sistemi düşük olan kesimler vistayı kötüler.
3-Vista daha açıklamalı daha kapsamlı bir işletim sistemidir.
ve ben 64 bit kullanmam rağmen (sorunlar daha fazla olabilir ) gayet memnunum.
efekerem1-Vistayı kullanmayı bilmen kesimler genelde vistayı kötüler64 bit hiç kullanmadım hep merak ederim aslında sql, c#,arena, gams gibi programları denedin mi hiç arkadaşım nasıl sorun var mı bir de 32 bite göre performansı nasıl? Ayrıca ben derdimi yukarda anlattım vista bence hala çok sorunlu.
2-Sistemi düşük olan kesimler vistayı kötüler.
3-Vista daha açıklamalı daha kapsamlı bir işletim sistemidir.ve ben 64 bit kullanmam rağmen (sorunlar daha fazla olabilir ) gayet memnunum.
mesut_illegalVistadan memnun olmayanların %90'nı iyi kullanmayı bilmeyenlerden oluşuyor.ve vista sp1 güncellemesini kurduktan sonra gayet performanslı ve stabiliye çalışan tek microsoft işletim sistemidir.yok xp daha iyi yok daha hızlı hiç alakası yok.vistayı iyi kullanmasını bilmedikten sonra at çamuru izi kalsın sizi bilmem ama ben win7 çıkana kadar vista'ya devam edeceğim.Herkesede öneririm.çok doğru arkadaşım ama bir yanlışlık yapmışsın iyi kullanmayı bilmeyenler değil kullanmayı hiç bilmeyenler vistayı kötülüyo 1.6 ghz lik işlemciyle performans düşük olur haliyle