Ben yurtta kalıyorum. Yurdun kablosuz interneti var . Ancak oda arkadaşlarım sorunsuz bağlanabilirken ben internete giremiyorum. Sorun gider dediğimde ise varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası alıyorum. İşletim istemim win7 home basic. Format atmayı düşünüyorum düzelmesi için. Sizce format atsam düzelirmi? Bide atmışken win7 ultimate kurmayı düşünüyorum.
Varsayılan ağ geçidi hatası?
win 7 ultimate kurcaksan önce driverlerini cd ye at bende home basicdi ultimate kurdum tüm driverler gitti bazı pclerde driverler yüklenmiyor
dhcp etkinleştirilmemiş vs hata alıyorsan veya dediğin gibi hata alıyorsan
ipv4 de ip bölümüne 192.168.1.1 yaz
alt 255.255 ...
olcaktır
onun altına 192.168.1.2 yaz dns ye 8.8.8.8---8.8.4..4 veya 208.67.222.222 ye 208.67.220.220 yaz ve çıkarken ayarları doğrulaya tıkla
veya tarayıcından ip adresini nokta koyarak yukarıdaki gibi yaz
192 olanı
kullanıcı adına admin
şifreye ttnet dene tekrar yapılandır ama yurt internetiyse yapmanı tavsiye etmem 2. yöntemi ayarları yanlış yaparsan net gider :)
veya yetkili birine sorunu anlat veya bilgisayarcıya götür
Aynı problem bende de vardı. Pek çok yol denedim, düzelmedi. Laptopumu iş yerine götürdüm, orada bağlantının hiç kesilmediğini gördüm. Teknik serviste çalışan arkadaşım evde farklı bir modem denememi söyleyip kullanmadığı bir modemi denemem için verdi. O modemi bağladım ve problem çözüldü. Bazı modemlerle bazı laptoplar arasında uyumsuzluk oluyormuş. Modemi değiştirince sorun çözüldü.