Vatan Bilgisayardan alışveriş edeceklerin dikkatin

catetik
04-05-2008, 06:07   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
279 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Birkaç ay önce Vatan Bilgisayar'dan internet aracılığı ile Samsung marka, 320 Gb. bir SATA hard disk satın almıştım. Bu diske bir türlü Vista işletim sistemini kuramadım. Durumu ürünü aldığım Vatan Bilgisayara ilettim. Ürünü kargo ücreti bana ait olması şartıyla iade etmemi söylediler. Kargo ücreti bana ait olmak üzere ürünü Vatan Bilgisayara gönderdim. 15-20 gün sonra bana, yine Samsung marka, 320 Gb. bir hard disk geldi. Gelen harda disk, benim iade ettiğim hard diskin kutusu içindeydi ve görünüş olarak biraz kullanılmış havası veriyordu. Hard diski bilgisdayara taktım, sonuç yine aynıydı. Vista işletim sistemi kurulmadı. Tekrar Vatan Bilgisayarı aradım. Durumu izah ettim. Halkla ilişkiler yetkilisi olduğunu söyleyen Kemal Çakıroğlu isimli kişi, ürünü yine kargo ücreti bana ait olması şartıyla  kendi adına göndermesini söyledi ve benim telefon numaramı aldı, ürünü kendisinin kontrol edererek bana bilgi vereceğini söyledi. Ürünü Kemal Çakıroğlu adına Vatan Bilgisayara gönderdim. Aradan 15 gün geçmesine rağmen beni arayıp soran olmadı. Kemal beyi ben aradığımda ise; "ürünün kendisine ulaşmadığını" söyledi. Elimdeki kargo faturasından ilgili kargo şirketini aradığımda ise bana şu bilgi verildi; "Kargonuz Vatan Bilgisayar tarafından kabul edilmediği için, İstanbulda bekletiliyor." Kargonun bekletildiği kargo şubesinin telefon numarasını alıp Kemal beye bildirdim. Bir süre sonra Kemal bey beni arayarak; "Bir yanlışlık sonucu kargonun kabul edilmediğini, kendisinin kargo şirketiyle görüştüğünü ve ürünün kendisine iletileceğini ve sorunu çözeceğini" söyledi.
5-6 gün sonra iade ettiğim Hard Disk aynen gönderdiğim gibi, hiç açılmadan bana geriye geldi. Bende bu diski öylece çöpe attım ve çarşıdan yeni bir hard disk aldım. Şu anda yeni diskim tıkır tıkır çalışıyor.
Taksitli yada indirimli ürün alacağım diye, bir ürün parasını çöpe atmayın ve Vatan Bilgisayardan bence uzak durun.

bir dost
07-05-2008, 15:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,174 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

satana kadar ağam paşam , sattıktan sonra kim arar seni kim arar şarkısı çalıyor bu adamlar.
ama şu bir gerçekki eğer bulunduğunuz yerde elden alma imkanı varsa gidip görerek alacaksın elektronik eşyayı.imkan yoksa o zaman bişey diyemiycem.

onurcakir1903
07-05-2008, 17:48   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
340 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun elektronik eşya alma işi biraz şans işidir hele bir de işin içinde netten alışveriş varsa.Vatandan 2-3 kere alışveriş yaptım şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım.Abim yine vatandan aldığı laptopu serviste yapamadıklarından dolayı para iadesi istedi sorun çıkartmadan hallettiler.Buradan vatanı savunduğum anlamı çıkmasın ama bir olayda da hemen firmaya kötü firma etiketi yapıştırmamalıyız.Ama bir yanlış varsa ortada elbette sorun çıkartmadan düzletmeleri lazım.

catetik
Bende bu diski öylece çöpe attım ve çarşıdan yeni bir hard disk aldım.
Bence yanlış yapmışsın ne olursa olsun hakkını aramalıdyın insanlar hakkını armadıkları için bu şirketler istedikleri gibi at koştururlar.Mesela tüketici hakem heyetine başvurabilirsin elindeki belgelerle...

oguzhan001
07-05-2008, 18:55   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

arkadaşlar altivi shop nasıl www.altivi.com çok ucuz ya peşin fiyatına baya bi indirim yapıyorlar bakın hele bi

s.b.n.y.n
07-05-2008, 21:12   |  #5  
s.b.n.y.n avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
222 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Geçmiş olsun kardeş elden alışveriş en garantisi galiba böyle şeyler yaşayan çok var

Son Düzenleme: s.b.n.y.n ~ 07 Mayıs 2008 21:14
TuncaBozkurt
08-05-2008, 13:03   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Vatan Bilgisayar'dan çok sayıda alışveriş yaptım şimdiye kadar. İnternetten de alışveriş yaptım, mağazadan da. Şimdiye kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bir PSU almıştım geçmişte. Fanları tozluydu. Götürdüm, kullanılmış olduğunu söyledim. Aldığım ürünün yenisini verdiler. Konuyu açan arkadaşın yaşadığı sorun benim Vatan Bilgisayar'dan alışveriş yapmamı engellemez, ama Vatan Bilgisayar'dan beklemezdim bunu.

mesut_illegal
09-05-2008, 20:10   |  #7  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

arkadaşlar sizi bilmiyorum ama çoğu bilgisayar malzemelerimi vatan computerden alıyorum gerçekten bi şikayetim yok ne fiyat nede kalite

linda
18-05-2008, 01:28   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
387 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

ben artsistem.com dan alışveriş yaparım. daha hiç sorun yaşamadım. ha sıfır ürün alıyorsunuz. arızalı çıkmıyormu. çıktı. ama gönderdim. değişti. tabiki garanti tarihi içinde. fiyatları da gayet makul derim. biraz reklam oldu ama. konu arkadaşlar tarafından başladığı için ben de devam ettim.alışveriş yapmak isteyenlere yardımcı olabilirim. istediğiniz ürünü yazın. fiyat isteyelim.:)