vatan computer dikkat kandırılmayın

yusufuzun36
30-12-2013, 10:48   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj

vatan computer dan mayıs ayında 2900 tl ye bir pc toplatmıştım bazılarınız yardımcı da olmuştu hatırlarsanız ve vatan ile sorun yaşadım. bana kullanılmış parça satmışlar ve geri götürdüğümde ne ilgilendiler ne de parçayı değiştirdiler sizi şikayet edeceğim mahkemeye vereceğim dediğimde mağaza müdürü o işi avukatlarımız halleder dediler ve bir elektronik mağazada çalışlan bir kişi ile konuştum tesadüfen benim dediklerimi doğruladı kendisine daha önce orada çalışmış. arızalı veya kusurlu parçaları stok numaralarını değiştirerek yeni gelmiş bir parça gibi gösteriyorlarmış piyasadan birşekilde topladıkları arzalı veya müşterilerden gelen arızalı parçaları ki müşterinin dişli olup olmadığıda önemli yeni parça diye başkalarına satıyorlarmış onun için yüzde 25 veya 35 indirim yapılıyor . siz hiç düşündünüz mü neden bu kadar fazla indirim var? çünkü sattıkları parçalar ve ürünler ikinci el veya arızalı kimin elinde kalırsa ona patlıyor ve ilgilenmiyorlarda birde tehdit ediliyoruz avukatları halledermiş o işi ya bu avukat dediğin şey hukuk adamımı yoksa beni tehdit eden sahtekarlığa ortak olan biri mi vatan a giderseniz bunlara hazırlıklı olun ve stok numaralarını değiştirerek vergiden de muhtemelen bi kaçakçılık var tahminimce olmayan bir parçayı var gibi gösterip bir sahtekarlık yapılıyor

mhmt06
30-12-2013, 12:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj

ben aylar önce vatan hakkında uyardım  sen kandırıldın.  ve bundan sonrada ne kadar uyarırsan uyar insanlar ders almayacak.

blade27
30-12-2013, 12:38   |  #3  
blade27 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
120 mesaj

verdiğiniz bu bilgiler için ikinize de çok teşekkür ederim ben de vatandan pc toplamayı düşünüyordum ama artık vazgeçtim düşünen yada düşünmeyen herkese de bu bilgileri anlatacağım

sosyalli
30-12-2013, 12:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
516 mesaj

Benim başımdan geçen bir olay var onu da anlatayım,

Vatan Computerden Sapphire 7770 O.C ekran kartı almıştım ozaman 350 tl mıydı neydı 1 yılı geçiyor, neyse kutunun içinde vga-dvı dönüştürücü aparat cd ve diğer kabloları çıkacak yazıyordu benmkınden sadece ekran kartı ve kitapçıklar çıktı bende tabı uyanamadım ozaaman 3 hafta kulandım arkadasım ile konusurken konu açıldı anlattım megersem banada daha önce açılmış ürün satmış, tabi 3 gafta oldu gerıde ıade edemem kazık yedık yani :)

berk1995
30-12-2013, 18:59   |  #5  
berk1995 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 17
323 mesaj

Arkadaşlar öncelikle ben bunca yıldır vatan computer dan alışveriş yapıyorum ama bir sorun yaşamadım. Bunun sebebi de herhalde dişli bir müşteri olmamdan kaynaklanıyor ürünü almadan yani etiketi okutmadan açtırtıp kontrol ettirtiyorum bazıları açamayız falan yapınca laf yapın mecbur açmak zorundalar tüketici hakları gereğince ürünü alıcının kontrol etmeye hakkı vardır. Aldıktan sonrada mutlaka mağazadan çıkmadan kontrol ettirtiyorum. Yuhh dersiniz ama geçen mini fan aldım onu bile takıp denettirttim :) 

Arkadaşlar bu şu firma bu firma böyle yapıyorla alakası yok kısacası hepsi yapıyor bu numaraya düşüp düşmemek sizin elinizde eğer gittiğinizde ürünü incelemeden alırsanız veya gittiğinizde şu model ekran kartı varmış iyi dediler alıcam derseniz sizi saf görürler ve bu tuzağa düşersiniz. Onun yerine ısrar ederek her ne kadar istenmeyen müşteri durumuna düşsenizde ürünü açtırtıp denettirterek ve şu markanın şu ekran kartını alıcam verdiği yüksek performans ve kullandığı şu şu teknoloji ile daha uzun ömürlü daha sağlam daha iyi soğutuyor tarzı derseniz ikide bilgili konuşursanız size karşı biraz daha dikkatli davranırlar.

Eğer bir satıcı ürününe güvenmiyorsa size kontrol ettirtmez o yüzden daima kontrol etmek için ısrar edin olmadı binlerce mağaza var tek bir yere de takılı kalmayın. Fişleri falan hala sende duruyorsa gidip o ürünü değiştireceksin he diyelimki değiştirmedeler doğruca tüketici haklarını savunan herhangi bir kuruma şikayete ama bunu gizlice yapıcaksın gidip müdüre sizi şikayet edicem dersen önlem alırlar biraz hazırlıksız yakalayacaksın çünkü bu piyasada her türlü sahtekarlık vardır.

Son Düzenleme: berk1995 ~ 30 Aralık 2013 19:02
okinkurt
30-12-2013, 19:42   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

Vatandan baya birşey aldım böle bir sorun ile karşılaşmadım hiç .

DiamondMines
30-12-2013, 20:32   |  #7  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj
Alıntı: yusufuzun36  
vatan computer dan mayıs ayında 2900 tl ye bir pc toplatmıştım bazılarınız yardımcı da olmuştu hatırlarsanız ve vatan ile sorun yaşadım. bana kullanılmış parça satmışlar ve geri götürdüğümde ne ilgilendiler ne de parçayı değiştirdiler sizi şikayet edeceğim mahkemeye vereceğim dediğimde mağaza müdürü o işi avukatlarımız halleder dediler ve bir elektronik mağazada çalışlan bir kişi ile konuştum tesadüfen benim dediklerimi doğruladı kendisine daha önce orada çalışmış. arızalı veya kusurlu parçaları stok numaralarını değiştirerek yeni gelmiş bir parça gibi gösteriyorlarmış piyasadan birşekilde topladıkları arzalı veya müşterilerden gelen arızalı parçaları ki müşterinin dişli olup olmadığıda önemli yeni parça diye başkalarına satıyorlarmış onun için yüzde 25 veya 35 indirim yapılıyor . siz hiç düşündünüz mü neden bu kadar fazla indirim var? çünkü sattıkları parçalar ve ürünler ikinci el veya arızalı kimin elinde kalırsa ona patlıyor ve ilgilenmiyorlarda birde tehdit ediliyoruz avukatları halledermiş o işi ya bu avukat dediğin şey hukuk adamımı yoksa beni tehdit eden sahtekarlığa ortak olan biri mi vatan a giderseniz bunlara hazırlıklı olun ve stok numaralarını değiştirerek vergiden de muhtemelen bi kaçakçılık var tahminimce olmayan bir parçayı var gibi gösterip bir sahtekarlık yapılı

Vatan personeli hakkında dediklerin doğru ve ayrıca bazı işleri savsaklayarak yapıyorlar. Kullanılmış mal/ürün hakkında tam olarak katılımıyorum. Ürün hakkında sonuçta garanti veriyor ve kendilerinin kurduğu sistemlerdeki ürün arızalanırsa, garanti kapsamında olması şart 1 sene dahilinde. OEM parça alırken kutuların kapalı ve üstünde bandrol olması gerekir bu şekilde ürünün yeni olduğu anlaşılır. Vatan zaten arızalı ürünleri Datagate, Boğaziçi Bilgisayar'a geri iade ediyor, bunları tutupda imaj patlatmasının bir anlamı yok. Parasını geri alıyor aldığı yerlerden. Bu ürünler geri RMA'e gittiği için sadece üretici firma karşılıyor arızalı ürünleri. 

Ancak, bu işler bu yolda yapılmıyorsa ve bazı açık-göz personeller bu işlemden fayda çıkarmaya çalışıyor olabilir. Gerisini bilmem. 4 defa sistem topladım hiç bir üründe sorun çıkmadı.

Kapalı Hesap (153334)
30-12-2013, 20:35   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Vatandan ben 21.5 inç monitör aldım samsung halen saglam.Fakat vatan çokta ucuz değil defalarca uyardık.İnsanlar vatan güvenirlir diye vatandan toplatıyoruz.Aslında nova bilgisayarda ucuz.

berk1995
30-12-2013, 20:45   |  #9  
berk1995 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 17
323 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Vatandan ben 21.5 inç monitör aldım samsung halen saglam.Fakat vatan çokta ucuz değil defalarca uyardık.İnsanlar vatan güvenirlir diye vatandan toplatıyoruz.Aslında nova bilgisayarda ucuz.

Bence yapılan genel hata bu güvenilir mağazada 100 tl iken diğer sitede 90 tl ucuz diye ürün alınması nova bilgisayar güvenilmez demiyorum tabiki :D ama ucuz ürünleri çoğunda garanti sorunu oluyor mesela örnek vereyim istanbul bilişim samsung s3 fiyatı ilk çıktığı zamanlarda 1500 dü normalde 1900 olması lazımdı neden 400 tl ucuz derseniz de samsung tarafından sağlanan garantisi yoktu. Yani bi nevi telefoncudan gidipte şu telefon en son ne kadar olup dediğiniz ve aldığınız telefona eşit bir güvencesi vardı. Asıl olan uygun fiyata ürün almak değil aldığın ürünün kaliteli olması sen şimdi 100 tl ye ekran kartı alırsın 1 sene idare edersin belkide daha az ama gidip 400 tl ye alırsın 2-3 sene idare edersin tabiki böyle demesi kolay bütçeden de bütçeye değişir :D ama bir ürün alacaksanız benim tavsiyem 2-3 ay daha para biriktir geç al ama kaliteli al :D :D

egoman2929
20-12-2020, 10:38   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Bu bilgi çok yararlı

excel_mustafa
20-12-2020, 14:32   |  #11  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 553
4,480 mesaj

kullanılmış iade edilmiş parçalar unboxed-kutusuz ibaresiyle satılır. alırken dikkat etmediysen hukuki bir hakkın yok. ancak ibare olmadan sattılarsa tüketici haklarına gidebilirsin.