31 ocak vatan pc kampanyasından almış oldugum 3 adet urunu soket 1155 pın anakart soket 1155 pin işlemci ve bunlarla uyumlu 2x2 4gb rami uretıcı fırma olan ıntelin cıkarılan soket 1155 pın tum anakartları fabrıka cıkısı ayıplı olması nedenıyle gerı toplaması sonucu bende yapmıs oldugum onlıne alısverıs sonucu gelen urunleri geri iade etmek ıstedım ve kargo aracılıgla 11.02.2011 gunu gerı gonderdım.kargo 14.02.2011 gunu vatan pc saat 12:42 serkan oncel ısımlı kısı tarafından teslım alnmıstır.bugun 15.02.11 vatan urun ıade degısım mı aradıgımda kendılerıne bu sekılde bır urun ulamadıgını ve kayıtlarda olmadıgı soylendı ve bende buna karsın kargo sırketını arayıp kargonun teslım edıldıgının onayını aldım.yaklasık 12 defa vatan pc aramama ragmen herhangı bır cozum uretılmemıs ve bır yetkılıyle gorustturulmemıs olmam yetmez gıbı ılgılı sahız serkan oncel bey e baglama cabalarıda sonucsuz kalmıstır.şimdi nereye gitti bu kargo kimse bısey bılmemekte daha oncede vatan pcden alısverıs yaptım ve memnun kaldım ama bu durum benı oldukca rahatsız etmesı harıcınde zıyadesıyle uzmustur
anlıcanız gonderdıgım kargo kayıp benı arıcaklarını soyledıler ve hala ne arayan ve ne soran
vatan pc kayıp kargo
Tüketici haklarına başvurun diyeceğim de kargo işlerinde olur mu bilmiyorum ayrıca alış-verişte bi Vatandan bi de yurtiçiyle iş yapmam :) Aras ve HB iyidir.Gerçi Hb de şıamrdı sanki geçen ki alış-verişimde biraz madur etti.
Allah sabır versin
Öncelikle kargo şirketine yazılı olarak müracaat etmelisiniz. İlgili gönderim ilgili yere teslim edilmemiştir, edildiyse teslim tutanağının tarafıma ibrazını istiyorum diye. İlgili teslim tutanağı tarafınıza ulaştığında ibraz belgesinde vatan computerin kaşeşinin olup olmadığına bakın, eğer kaşe yok sadece imza ve isim var ise kargo şirketinden ürününüzü talep edin, ürünüm görderdiğim yere teslim edilmemiştir diye. eğer teslim tutanağında vatan computerin kaşesi var ise ilgili teslim tutanağının bir önrneği ile birlikte vatan computere yazılı olarak müracaat edin. Eğer 15 gün içerisinde sorununuz çözülmezse tüketici hakem heyetine müracaat edin. Süreç belki uzun sürecektir ancak sonunda ya ürünlerinizi yada ürün tutarınızı geri alabilirsiniz. Kargoda haklarını bilen kişinin ürünü kaybolmaz, ya vatan computer yada kargodan söke söke alırsınız.
Serkan Oncel isimli kişi teslim almış diyorsunuz, o kişiyi bulmaya bakın, o kişiyi bulduğunuz da sorununuz da çözülecektir. Koskoca firma yapmaz öyle birşey. Kesin o kişinin sorumsuzluğundan kaynaklı bir olaydır.
Öncelikle kargo şirketine yazılı olarak müracaat etmelisiniz. İlgili gönderim ilgili yere teslim edilmemiştir, edildiyse teslim tutanağının tarafıma ibrazını istiyorum diye. İlgili teslim tutanağı tarafınıza ulaştığında ibraz belgesinde vatan computerin kaşeşinin olup olmadığına bakın, eğer kaşe yok sadece imza ve isim var ise kargo şirketinden ürününüzü talep edin, ürünüm görderdiğim yere teslim edilmemiştir diye. eğer teslim tutanağında vatan computerin kaşesi var ise ilgili teslim tutanağının bir önrneği ile birlikte vatan computere yazılı olarak müracaat edin. Eğer 15 gün içerisinde sorununuz çözülmezse tüketici hakem heyetine müracaat edin. Süreç belki uzun sürecektir ancak sonunda ya ürünlerinizi yada ürün tutarınızı geri alabilirsiniz. Kargoda haklarını bilen kişinin ürünü kaybolmaz, ya vatan computer yada kargodan söke söke alırsınız.Khramn arkadaşa sonuna kadar katılıyorum
Ancak sorun tüketici hakları mahkemesinde tam anlamıyla dolambaç olur.
Kargo belgesini delil göstererek vatan bilgisayara noterden bir ihbarname gönderin. 15 içerisinde resmi olarak (yazılı) cevap vermek zorundalar. Cevap gelmezse konuyu savcılığa EMNİYETİ SUİSTİMAL olarak bildirin ve elinizdeki delilleri sunun. Vatan bilgisayar emniyati suistimal etmekten ceza alır (Oldukça ağır bir suçtur) ve sizin zararınızı tanzim etmek zorunda kalır. Aynı zamanda tüm masraflarınızı da mahkemede talep edebilirsin.
Geçmiş olsun kardeşim...
@mr_yamyam ın söylediği kulağa mantıklı geliyor...
Öncelikle kargo şirketine yazılı olarak müracaat etmelisiniz. İlgili gönderim ilgili yere teslim edilmemiştir, edildiyse teslim tutanağının tarafıma ibrazını istiyorum diye. İlgili teslim tutanağı tarafınıza ulaştığında ibraz belgesinde vatan computerin kaşeşinin olup olmadığına bakın, eğer kaşe yok sadece imza ve isim var ise kargo şirketinden ürününüzü talep edin, ürünüm görderdiğim yere teslim edilmemiştir diye. eğer teslim tutanağında vatan computerin kaşesi var ise ilgili teslim tutanağının bir önrneği ile birlikte vatan computere yazılı olarak müracaat edin. Eğer 15 gün içerisinde sorununuz çözülmezse tüketici hakem heyetine müracaat edin. Süreç belki uzun sürecektir ancak sonunda ya ürünlerinizi yada ürün tutarınızı geri alabilirsiniz. Kargoda haklarını bilen kişinin ürünü kaybolmaz, ya vatan computer yada kargodan söke söke alırsınız.Ne eksik ne de fazla..''khramn'' arkadaşımız çok güzel izah etmiş. Vakit geçirmeden anlattığı şekilde harekete geç. Vatan ile irtibatın bu arada kesilmesin ama anlatıldığı şekilde de süreçi başlatmaya bak.
Öncellikle geçmiş olsun can sıkıcı bir durum ancak çözümsüz değil kargo şirketi teslim etmeyip gerekli belgeyi size ulaştırmazlarsa kendileri üstlenmek zorunda bir arkadaşımız demiş Vatandan teslim alındıysa elinde sonunda kabul edecekler hatalarını ortada imzalı onaylı işlemler var.Ekstra olarak Şikayetvar gibi siteler bu tip konularda teşhir ettiği için ilgili kurumlar işlemlerini hızlandırıp prestij kaybı yaşamak istemiyorlar.
Yurtiçi demiştiniz galiba hem onun şikayet sayfasına hemde Vatan Bilgisayar için durumu izah eden şikayetlerinizi zaman kaybetmeden yayınlayın derim..Mutlaka ilgililer cevap verecektir yada vermeye mecbur hissedeceklerdir.
yardımcı olan herkese cok tesekkur ederım dun israrlı aramalarımızdan ve bır kac yakın dostu devreye sokmanla kargo anında bulundu nası olduysa sımdı kargonun servıste ıncelendıgı soylendı şimdi sorun ise aldıgım anakartın dogal 1155 soket arızasından harıc hıc calısmaması cunku 3 defa o anakart uzerıne sıstem kurdum ve hıcbır sekılde calısmadı uzay montajı denedım,psu degıstırdım olmadı fanlar hafıfı doner gıbı olup duruyo kısa devre fln da yok acaba bu urunun sorununu kullanıcı hatası deyıp bana yuklerlermı aksı halde nasıl ıspatlarım gercı kargo ıcınde yazdıgım notta belırtmıstım ama