vatan pc nin kampanya sahtekarlığı

burak31991
24-02-2012, 23:46   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
228 mesaj

ben vatan bilgisayarın yüzde 25 indirim olduğunda apple ürünlerini neden stokta yokmuş gibi gösterdiğini merak ediyorum   ayrıca  diğer ürünlerdede piyasada olmayan yüksek bir fiyat yazıyolar yüzde 25 indirim diolar ama normal piyasa ya göre yüzde 16

ordan alışveriş yapmamak en iyisi bence

ccc KINAŞLI ccc
24-02-2012, 23:52   |  #2  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,652 mesaj

arkadaşım herkez biliyor ama parçalar kaliteli ve garantili istersen başka yerden al sen

Kapalı Hesap (203105)
24-02-2012, 23:55   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

bencede normal fiyatı pahalı ama % 25 indirimle normal en hesaplı satan yerlerden de uyguna geliyor ve benim gibi düşünen bir çok kişide alışverişini yapıyor ama senin dediğin gibi indirimler olunca istediği ürünleri stokda yokmuş gibi gösteriyorsa bu yaptığı büyük bir ipnelik başka bişey değil

ccc KINAŞLI ccc
25-02-2012, 00:06   |  #4  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
1,652 mesaj

atıyorum bir anakart alcaz vatan bilgisayarda 100 TL
                                             diğer yerlerde  85 TL

%25 indirimli fiyatı 75 tl olur vatan bilgisayr daha ucuza gelirr

yunus07
25-02-2012, 01:31   |  #5  
yunus07 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
992 mesaj

Sonuçta az da olsa indirim yapıyor Vatan Computer

bosluk
25-02-2012, 02:31   |  #6  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

O çakallık hemen hepsinde var sitelerinki :) Ama aslında pek çakallık demek de doğru değil. Sonuçta malın fiyatı belli ülkemizde. Vatan bilgisayar sattığı ürünü kendi fabrikasında üretse tamam istediği kadar indirebilir fiyatı da, zaten vatan hb gold teknosa vs.. hepsi de aynı şeyleri sattıklarından, satılan ürünlerin de bir taban fiyatları var.

Olay şu aslında. cimri, ucuzu gibi sitelerden basit bir arama yaptığınızda mesela vatandaki indirimde bir ürünü, ya da hepsiburadaki % atıyorum 60 indirimli birşeyi, görüyorsunuz ki başka sitelerde de o fiyatlarda hatta az daha düşüğe satılıyorlar. Esas olan şey indirim değil normal zamandaki kazık fiyat bence. Zaten indirim dedikleri şey malın gerçek fiyatı. Esas olay indirimsiz dönemdeki piyasanın 2 katı fazla fiyatlarda saklı bence. Bilinçsiz bir kullanıcı tam indirimin bittiği anda denk gelip 2 katı bedeline alabilir birşeyi ve kazıklanmanın alasını yaşayabilir. Bu da serbest piyasa ekonomisi zaten yapacak da bişi yok.

Yanlız bu konuda biz kullanıcıların gerizekalılığı olarak görmüyor da değilim. Atıyorum patates alacaz diyelim, 10 kuruş ucuz olsun diye pazarın altını üstüne getiren insanlarız. Gelgelelim onlarca liralık birşey alacaz, şak tek siteye girip alma yanlısıyız. Hiç garanti felan demeyin, vatan dahil hiçbir satıcı kurumun kendi özel garantisi diye birşeyi yokki, tamamen markanın kendi 1 ya da 2 senelik garantileri var zaten. Vatan da bozulunca aldığınız şey üreticiye gönderiyor sadece. Üstelik bir ürün alınacağında ürün adını kopyalayıp googla'da aratmak ne kadar tutacak 5 saniye sadece. Çıkacak sonuçlara bakmak ne kadar sürecek, 5 dakika da o diyin. Bunu bile yapmaktan aciz o kadar kişi vardır ki çevremde ve çevrenizde. Bir de hep aynı şey, bu site güvenlimi durumu. Soranın kredi kartına da baksanız 1000 lirayı geçmez limiti bu kadar sorguya. Ki zaten alınan ürün belli faturası belli. Bakkaldan ekmek almaktan daha fazla faturalı internet alışverişi günümüzde. Amerika gibi her yanımızda internet dolandırıcıları da kol gezmediğine göre, bu konuda senelerdir tek tercihim tek bir yere saplanmak değil, yapılan taksite, kargo parasına ve ürünün aynı olmasına dikkat edip, 1 kuruş hangi yerde ucuzsa oradan almak zaten. Ve dediğim gibi araştırmak da toplasan 10 dakikayı geçmiyor.

Kıssadan hisse olsun bu da :)

ByRiDo
25-02-2012, 10:13   |  #7  
ByRiDo avatarı
Yeni Üye
34 mesaj

ilk önce fiyatta bindiriyorlar sonra da %25 %50 indirim diyolar  
bazen de güzel kampanyaları oluyor hak vermek lazım oda elinde tüketmesi gereken ürünleri kar oranını düşürüp stoktan tüketmek için  zaten onlarda sınırlı sayıda oluyor personelleri felan alıp normal vatandaşa bişi kalmıyor yani açıkcası bu %25 mş %30 muş fasa fiso yani :)
bnm kanaatim bu

cengz06
25-02-2012, 10:48   |  #8  
Üye
83 mesaj

fiyat konusunu bilmem ama ürünleri stokta olupta yok gibi olayına bir açıklık getirelim. aynı konu benim başıma geldi aradım sordum. kampanya ürünlerini istanbul topkapıda bulunan internet mağazasından satıyor. diğer mağazalardan kampanya ürünü alamıyorsunuz. topkapıda varsa kampanyaya dahil. o sorun bu şekilde. arayıp sizde sorabilirsiniz. vatan bilgisayarın saçmalıklarından biriside şu. kampanya günlerinde aynı üründen 2 tane alamıyorsunuz. bunu sipariş aşamasında söylemiyorlar, sen siparişi veriyorsun mesela 4 gb lık kitlerden 2 adet ram alıyorsun. ikincisini siparişinden siliyorlar ve arayıp açıklama bile yapmıyorlar. sen paranı yatırsanda siparişin eksik geliyor. sen kargoda eksik görüp aradığında diyorlarki, kampanya ürünlerinnden 1 adetten fazla alamazsınız, toptan satışa giriyormuş. yani pcnize 4gb kitlerden 16 gb ram, ya da 2 gb lık kitlerden 8gb ram takma imkanınız yok.

burak31991
25-02-2012, 11:27   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
228 mesaj
Alıntı: ByRiDo  
ilk önce fiyatta bindiriyorlar sonra da %25 %50 indirim diyolar  
bazen de güzel kampanyaları oluyor hak vermek lazım oda elinde tüketmesi gereken ürünleri kar oranını düşürüp stoktan tüketmek için  zaten onlarda sınırlı sayıda oluyor personelleri felan alıp normal vatandaşa bişi kalmıyor yani açıkcası bu %25 mş %30 muş fasa fiso yani :)
bnm kanaatim
o ürünler zaten moodası geçen ürünler olduğu için fiyatları zaten o oluyo aslında indirim die bişey yok sadece indirimden önce birşey alanları kazıklama olayı var

ccc KINAŞLI ccc
25-02-2012, 11:48   |  #10  
ccc KINAŞLI ccc avatarı
Yıllanmış Üye
1,652 mesaj

ByRİDo arkadaşımızın dediği gibi bazen bindiriyolar bazen indiriyolar

Banned
25-02-2012, 15:51   |  #11  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 10
2,368 mesaj
Alıntı: kinasli  
ByRİDo arkadaşımızın dediği gibi bazen bindiriyolar bazen
yani

dabbe1
25-02-2012, 19:10   |  #12  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

o kartın ne olduğuna bakıyor kampanyalı kartın yoksa vatanbilgisayar size uygun değildir...

Eray Küçük
25-02-2012, 19:41   |  #13  
Eray Küçük avatarı
Üye
86 mesaj

bana kalırsa uygun daha bugün aldın notebookumu uygun geldi

mladenbmv
25-02-2012, 21:28   |  #14  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

fiyatlar uygun fakat bazen %25 yazdigi halde yuksek geliyor fiyati ama cogu zaman %20 olmasina ragmen fiyat daha dusuk oluyor %25 ten.

huzeyme38
25-02-2012, 22:24   |  #15  
huzeyme38 avatarı
Yıllanmış Üye
160 mesaj

bence alakası yok şu ekran kartını normal %25 indirim olmadığı zaman bile başka yerde 300 tl civari vatan da ise 297 lira pek fark yok ama şimdi ise %25 indirim var ve bu kart cok ucuza geliyor...

Bu : http://www.vatanbilgisayar.com/e ... ils.aspx?I_ID=53345

bir başka örneği :http://www.vatanbilgisayar.com/e ... ils.aspx?I_ID=50536

düşünsene HD 6850 269 tl inanılmaz ve cok iyi