Vatanın Bir Haftada Uçan Pc'si

Banned
15-12-2010, 22:13   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
556 mesaj

beyler/bayanlar vatandan acer aohappy model netbook aldım win 7 starter kurulu ve daha çok harici disk üzerinden torrnt indirme ve upload için kullanıyorum pc alalı daha 1 hafta olmadan mavi ekran verdi ben sizden ricam aşağıdaki hata kodlarına bakarak lütfen bunun donanımsal olmadığını yani her hangi bir parçanın  mefta olmadığını/olmayacağını söylemeniz. sistemimdeki sorun ne windows işletim sisteminden kaynaklanan bir şey mi yoksa donanımsal mı. birde bilgisyaraımın içinde önceden olmayan sonradan kendiliğinden var olan yeni bir hdd sektörü oluşmuş ben oluşturmadım kendiliğinden oluşmuş içine girilmiyor erişim engellendi diyor. sistemde mcafee kurulu.

hata kodu çıktısı:

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
Sorun imzası:   Sorunlu Olay Adı:          BlueScreen   OS Sürümü:     6.1.7600.2.0.0.768.11   Yerel Kimlik:     1055   Sorun hakkında ek bilgiler:   BCCode:            50   BCP1:  E462B81C   BCP2:  00000000   BCP3:  81CE51CE   BCP4:  00000002   OS Version:      6_1_7600   Service Pack:   0_0   Product:            768_1   Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:   C:\Windows\Minidump\121510-29702-01.dmp   C:\Users/lon\AppData\Local\Temp\WER-71074-0.sysdata.xml   Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:   http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f   Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:   C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt
buda bahsettiğim garip hdd sektörü:

[resim][/resim]

Banned
15-12-2010, 22:48   |  #2  
OP Banlandı
556 mesaj

yardım beyler pcyi yarın göndereceğim tekrara pc bozuk mu bir fikir verin.

okansoft
15-12-2010, 23:38   |  #3  
okansoft avatarı
Taze Üye
11 mesaj

bir çeşit virüstür büyük ihtimalle torrent ağlarında virüs boldur.
güvenli başlangıç yap derin dosya taraması yap
panda cloud antivirüs+norman malware cleaner'la.

kyotoprotokolü
15-12-2010, 23:54   |  #4  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

Bu tür mavi ekran hataları maalesef genellikle donanımdan kaynaklanıyor....
Yazılımla da ilgili olanları var fakat genellikle donanım la alakalı oluyor...
Bunların başında da RAM geliyor....

Bende bilgisayarımı topladığımın ilk haftası BlueScreen hatası ile karşılaşmıştım..
Hadi dedim yazılımdandır vs. 1 ay oldu 2ay oldu bir mavi ekran daha geldi. Yine bir şey yapmdım. 2 ay sonra falan tekrar geldi... Ondan sonra hatalar iyi ce sıklaşmaya başladı....
Daha sonra RAM'i test ettim RAM 1 buçuk saatlik test sonucu 66. Hata buldu....
Garantisi varken Ram'i götürdüm. Yeni si ile değiştirdiler. Şimdi rahatım....

Sana Tavsiyem.... Öncelikle panik yapacak durum yok. Zaten cihaz garanti kapsamında....
 İlk önce HDD yi HDTune yazılımı ile Error Scan yaptır....
Sorun var mı bak.

Daha sonra Memtest 86 yazılımını indirip CD ye yaz. Bilgisayarı CD den başlat 1-2 Saat tarasın...
Hata varsa Error kısmında yazar...

Bunları yaparak en azında biraz da olsa bozuk mu değil mi bilgin olur....

Ama Bu testler sonucunda bir şey çıkmasa bile sen bilgisayarı Garantisi var ken götür....
Olayı anlat... Mavi ekran hataları genellikle donanımdan kaynaklanıyor....

Kapalı Hesap (113439)
16-12-2010, 01:09   |  #5  
Kapalı Hesap
464 mesaj

o Q hard disk kısmını ofis 2010 oluşturuyor. ofisin kullandıgı sanal disk o. virüs falan değil korkma. o kısmın olmasını istemiyorsan ofisi kaldır , o da gidecektir.

mcafee23 ayrılmıştır
16-12-2010, 03:34   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

mavi ekranın resmini koyun sorunu ve yapabileceğiniz birşey varsa size söyleyelim

mavi ekran hemen kayboluyorsa

bilgisayar/özellikler/gelişmiş sistem ayarları/gelişmiş sekmesi altında/başlangıç ve kurtarma ayarları/otomatik olarak yeniden başlat tikini kaldır
şimdi bilgisayar mavi ekran gelince ekranda senin komutunu bekleyecek.Bir cep telefonu veya fotoğraf makinesi ile bu ekranın bir resmini al buraya koy bakalım.Yanlız okunabilir olmalı resim çekerken flaş kullanmayın

Banned
16-12-2010, 18:25   |  #7  
OP Banlandı
556 mesaj

Allahtan dünden beri mavi ekran vermedi mcafee önerdiklerini yaptım yani otomaatik başlatı iptal ettim eğer bluescreen hatası tekrar verirse ekran fotoğrafını alıp koyacağım nasıl olsa makine garantide. bu arada mavi ekran hemen gelip geçti ama xpden bildiğimiz mavi renkte bir ekran çıknadı fakat bildiğimiz şeyler yazıyorsu yani xpdeki mavi ekranlardandı sonra pc yeniden başladı açıldığında makina "windows kapanmayı gerektirecek bir hatadan kurtardı" diye bir mesaj çıktı ekrana bende ayrıntıyı göster dedim sonra zaten ilk mesajda o ayrıntıyı ekledim.

kyotoprotokolü
17-12-2010, 19:18   |  #8  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

Birde Bluescreenview diye küçük bir program var.

Bunu da bilgisayara kurabilirsin. Bu program sayesinde bilgisayar reset atarsa bilgisayarı tekrar başlattıktan sonra programa gir orada ayrıntılı bir şekilde mavi ekran hatalarının kodlarını vs. bulabilirsin.