Bilgisayarım acaba ne kadar eder.
İntel Q8200 2.33GHz
Kingston hyperX 1066 DDR2 2.2Gb
Asus P5QSE ana kart
WD 150GB Velocyraptor. HDD
VOLAR Ge-Force 9800 256 bit 1Gb
Asus TA-252 Kasa ve 550W PSU
Floppy
Multi card reader.
LG Blue-ray & dvd-rw
ASUS 1608 PS dvd-RW
Creative X-Fi Fatal1Ty Pro series
APC 1400 UPS
HECO iki yollu referans speakers (L+R)
EDNET Laser fare
Samsung SDM4510P klavye (PS2)
MATROX 1300 video card (opsiyonel)
Windows XP
Bilgisayarımın tümüne bir fiyat verebileceğiniz gibi tüm parçaları ayrı ayrı da fiyatlandırabilirsiniz.
Ankara içi tercih sebebidir.
VAZGEÇTİM Ben de satmak istemiyorum
20 lirayı veriyim , gönderiyim.(hocam)
valla hepsini bilemem ama işlemcin 200 tl ile - 230 tl arası satılıyor genelde donanım haberde
anakart a da 70-80-90 arası bişey olsa
ekran kartında gts250 lerin 130 tl civarında satıldığını varsayarsak 110 tl civarında da ekran kartı
HDD 10,000 rpm galiba veloci raptor ise bi 250 tl de o de
kasayla psu ne kadar kailteli bilmiyorum özelliklede psu +80 ise bu 2 liyede 80-90 tl arası diyebiliriz
ramlerde galiba 2 tane 2 gb var 80-90 da ramler tutar gerisini bilmiyorum biraz araştırmak gerek
800-900 tl arası bi para eder tahminimce.
saygılar...
5-10 TL arası anlaşak hacı :D[niye kızdın niye satin :D]
Yaf herkese eyvallah ta ses kartımla Matrox kartıma bişii diyen yok mu. Bunlar beleş mi yani (agaya beleş mi)
Üstelik bi de APC 1400 UPS var. (yerinde 1000$ fiyatı var)
PSU ise tagan ayarında bişii. (Taganı bilenler bilir.)
Ramlar dersek DDR2 katagorisinde 533MHz veriyolu hızında çalışıyor. DDR3 1666MHz lere eşdeğer. Geçen bir arkadaşa zorla bulduk 140$ ı seve seve verdi.
Hoparlörler desek stüdyo için yapılmış özel dizayn. Anlayan bilir kalitesini.
En kötü donanımım fare ki lazerdir asla kaçmaz ayna hariç her yüzeyde çalışır. Faturası duruyo 39$
Hadiii geeel vatandaş geell yetişen alıyooo
istanbulda olaydın bir arkadaş için işlemcinle anakartını alırdık tabi parça satışı düşünürmüydün oda var
istanbulda olaydın bir arkadaş için işlemcinle anakartını alırdık tabi parça satışı düşünürmüydün odaAslında işlemci anakart ve ekran kartı sorun değil.
Sadece HDD nin piyasa fiyatı 245$. civarı (Normal 7200 RPM lerle karıştırmamak lazım)
Amacım QUADRO FX ekran kartı alıp yeni bi konfigürasyon yapmak. Ama XP de orjinal. zamanında 235 dolarcık parayla almışım. Hala kıyamıyom. Eğer yeni sistem toplarsam XP ölecek. Ben de win7 alırım.
Sonuçta yeni bi sistem topladığımda anakart ram işlemci ölecek diğer herşeyi kullanabilirim.
istanbulda olaydın bir arkadaş için işlemcinle anakartını alırdık tabi parça satışı düşünürmüydün odaParça parça düşünürdüm. Ancak işe yarar olabilmesi için işlemci anakart ve ram birlikta satmam lazım ki yerine yenilerini alabileyim. Bir de makul bir fiyat olması lazım çok beleşe olmaz.
Ekran kartı henüz 3 aylık 235 TL ye almışım.(arızadan yenisi gelmişti) Nasıl olsa uygun bir alıcı bulunabilir.
http://www.apc.com/products/reso ... tts=50&tab=features
http://asia.creative.com/product ... y=872&product=21093
[URL=http://img833.imageshack.us/i/heco2.png/][/URL]
bence w.7 almayın şunun şurasında w.8 de çıktı çıkacak yani
olur olur dur daha bakalım sen hangi işlemci anakart 2 lisini düşünüyorsun yeni sistemde
olur olur dur daha bakalım sen hangi işlemci anakart 2 lisini düşünüyorsun yeniVideo kartım olduğu için (MATROX) P4 seviyesindeki işlemciler bile yeterli oluyor. Sadece P4 ile 1 saatte yaptığım render işlemini Q8200 ile 20 dk civarı yapıyorum. Dolayısı ile çok uçuk olmayan İ5 gibi bişii bile yeterli olacaktır.
Zaten Core2 quad serisi ile İ5 ler nerdeyse eşdeğermiş diye duymuştum.
sana f/p olarak i5 2500K öneririm ankarada novadan alırsın 3 yıl garantili satılıyorİyi de işlemci hiç sorun değil ki. Ha 2500K olsun ha daha ağır olsun. Yan donanımlar iş istasyonlarında önem taşıyor bilirsin.
Ben volecyraptor HDD yi almadan önce render işlemim yaklaşık 40-50 Dk sürüyordu. Tabiiki bu işlemde ekran kartı ve video kartının (MATROX) işlevi büyüktü. Yani işlem hacmi çok önemli değil.
Şu an kafamda olan tek şey 350 dolara QUADRO FX 1800 ü kapabilmek. Temel kriterlerine baktığımızda benim ekran kartı ile FX 1800 ün verileri yakın olmasına rağmen FX in render işlerinde ciddi bi performansı sözkonusu.
buruş li aga benim ram ddr2 ben bunu anakarta uyumlu bulabılırsem ddr3 takabılırmıyım 800mhz yetmıyo
Yok mu başka talipli.
Yetişen alıyoo.
Geel vatandaş geell
Yok mu başka talipli.Arkadaşım burda pc satamazsın donanım haberde satarsn ancak burda herkes atar tutar yok bu kadar fiyatı yok şu kadar ama senin pc de heralte monitör yok değeri 750 tl eder hatta bende o pc olsa yakınımdakilere daha fazla fiyat ile satarım
Yetişen alıyoo.
Geel vatandaş geell
Arkadaşım burda pc satamazsın donanım haberde satarsn ancak burda herkes atar tutar yok bu kadar fiyatı yok şu kadar ama senin pc de heralte monitör yok değeri 750 tl eder hatta bende o pc olsa yakınımdakilere daha fazla fiyat ile satarıDonanımlardan anlayan ve ihtiyacı olan arkadaşlar vardır diye düşünüyorum. Bu kişiler bol keseden atmayıp gerçek değerini bilir ve makul bir fiyat verirler bence.
i5 alıcak pişman olucak.Sen o sistemi 1200 zor toplarsın geri.Ancak 2. el bulman gerekli.
Paraya ihtiyacın yoksa satma 800tlye sana süper bir sistem toplayalım.İllada satıcam dersen gitti gidiyorda
1 haftada uçar tabi komisyonuda unutma.