vb-tarayıcı

HK-G3
08-10-2009, 16:49   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
106 mesaj

Şuan vb ile tek birşey yapmak istiyorum.
Bilgisayardaki bir html dosyası ie de değilde ie çekirdeğini kullanan fakat geri ileri falan hiçbirşey olmayan bir pencerede açtırmak.
http://img223.imageshack.us/img223/7168/resmmp.png
İşte bu koyduğum örnekteki gibi AMA google değil bilgisayardaki daha doğrusu
cd deki dosyayı açtırmak.Htmlde url yi index.html şeklinde direk yazıyorduk oluyordu amaaa vbde browserin properties bölümündeki url kısmına yazdığımın
başına kendi http:// ekliyor.deneme.exe dosyasının yanında index.html dosyası bulunuyorsa bu exenin url kısmına ne yazacazda bu açılacak.
VB 2008 Express kullanıyor, VB bilmiyorum.
Eğer sorumu tam ifade edemedi isem altı okuyabilirsiniz >>>
Amacım şu.Bir cd hazırladım.Cd içinde html dosyaları ve bunlar pcdeki varsayılan browser ile açılıyor.Ie ile yani.Bunun yerine ie yi kullanan amaa alttaki resim gibi açılması için ne yapacaz
<<
Bunun gibi ama cddeki html dosyalarını açacak google.com değil.
Vb ile yapılan .exe dosya kendisi ile aynı yolda aynı klasörde aynı yerde bulunan index.htm yi açacak.

Son Düzenleme: HK-G3 ~ 08 Ekim 2009 16:53
HK-G3
08-10-2009, 17:32   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
106 mesaj

Yani alttaki resimdeki gibi olacak[Not:Bunu index.html yi oraya sürükleyerek yaptım yani açılır açılmaz index.html yi açmasını istiyorum bu sadece sayfayı oraya sürükleyerek yaptığım örnek

eolos
08-10-2009, 17:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

bunu cd nin içinede atarsan güzel bir kaynak olur

Mustafa Akın
08-10-2009, 18:03   |  #4  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Arkadaşım program yazmana gerek yok. Autorun dosyasını değiştirsencd nin takınca bu çalışır, hem exe den daha az şüphe uyandırır.
CDnin rootunda yani ana klasörüne çalıştıracağın sayfayı at ve bunu daautorun.inf olarak notepadde yaz ve uzantısı INF olcak unutma, öylekaydet.

Google
[autorun]
ShellExecute=index.htm
icon=index.
Son Düzenleme: Mustafa Akın ~ 08 Ekim 2009 18:03
HK-G3
08-10-2009, 18:26   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
106 mesaj

Onu kastetmemiştim.Zaten autorun var ama index.htm tarayıcı ile açılıyor.Ben alttaki resimdeki gibi olmasını istiyorum.Yani tamamen ileri geri olan bir tarayıcı ile açınca millet internetten çalışıyor sanıyor hem yer kaplıyor bu yüzden resimdeki gibi istiyorum.Program gibi görünecek ama tarayıcı olacak.

Son Düzenleme: HK-G3 ~ 08 Ekim 2009 18:29
HK-G3
08-10-2009, 18:50   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
106 mesaj

Aklıma birşey geldi.Madem bu konuda cevap gelmeyecek o zaman cd sürücüsünün komutunu söyleyin.
Mesela WINDOWS klasörünün %systemroot% olduğu gibi cd ne acaba.Url kısmına komutu yazar yanına birde \index.htm yazarım açar.Ama cd nin komutu ne?

Mustafa Akın
08-10-2009, 22:00   |  #7  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

CD sürücüsünün koduna ihtiyacın yok, aynı klasöre koyduğun sürece \ yapman yeterli

Mustafa Akın
08-10-2009, 22:03   |  #8  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Madem VB kullanıyorsun, yanda WebBrowser ı göreceksin, ona WebBrowser1.Navigate ( "/index.htm") (sanırım böyle) yapınca gidiyor. Form dizaynı da sana kalmış artık

HK-G3
12-10-2009, 13:33   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
106 mesaj

Yapıyorum ama açarken hata raporu veriyor.mesela ornek.exe mi dosya url kısmına \index.htm yazdım ve
exeyi, index.htm nin yanına taşıdım.Açınca hata raporu gönder gönderme ekranı çıkıyor.

HK-G3
12-10-2009, 13:38   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
106 mesaj

Acaba .exe yi yanlış yerdenmi alıyorum.Save All dan kaydediyorum.Kaydettiğim yerdeki bin\debug dan exe yi alıyorum ama yanlışım var sanırım.

alperbah
15-10-2009, 16:54   |  #11  
Taze Üye
1 mesaj

Selamlar,

Aşağıdaki kod ile isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Dim dizin As String = Directory.GetCurrentDirectory()
Dim sayfa As String = "readme.htm"
Dim url As String = "file:///" & dizin & "/" & sayfa
WebBrowser1.Navigate(url)
exe'nin bulunduğu dizinde olmalıdır dosya onun için direk VB'den çalıştırınca olmaz. Exe'yi build edin build edilen exe'nin olduğu yere atın html'i ve exe'yi çalıştırın...

Son Düzenleme: alperbah ~ 15 Ekim 2009 16:57
HK-G3
17-10-2009, 19:05   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
106 mesaj

Vb yi hiç bilmediğimden yapamadım.
Ama oh be aklıma ne geldi.İçinizden hayır-dua almak isteyen biri acaba bana yanında(aynı dizinde) bulunan index.htm yi açan bir exe verebilirmi.Tek gereken özellikler:Tam ekran açılacak ve index.htm yi gösterecek.Başlığı "Bilgisayar Gelişim Cdsi" olacak.Bu arada açacağı dikkat uzantı .html DEĞİL .htm İsterseniz bilgisayar ile ilgili bir icon koyabilirsiniz.Koymasanızda olur.
Dediğimi yapmanız mümkünmü lütfen bu iyiliği yapın bana.
lütfen.vb olarak vermeyin çünkü Bu İşten Anlamıyorum.
Lütfen bana direkman bir .exe verin 
Bu dediğimi lütfen "armut piş ağzıma düş" olarak algılamayınız.Htmlleri yapmak için çok uğraşmıştım.Fenada olmadı ama şu dediğim gibi açılma işi bir olsa.
Birde vb çalışması için .net framework mü istiyor.Ne yapacaz.