Ve huzurlarınızda Nokia N8!

CHIP Online
28-04-2010, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Nokia'nın Symbian 3'lü ilk canavarı N8 resmen tanıtıldı: İşte N8, özellikleri ve fiyatı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ve-huzurlarinizda-nokia-n8_19711.html

Resimlerle: Ve huzurlarınızda Nokia N8!

Nokia'nın büyük merak uyandıran yeni akıllı telefonu N8 ile ilgili sizlere daha önce aktarmış olduğumuz soru işaretleri beklenenden çok daha erken ortadan kalktı. Nokia, Symbian 3 işletim sistemine sahip ilk telefonu olan N8 resmen tanıttı. Daha önceden tahmin ettiğimiz gibi 12 MP kameraya sahip olan telefon Carl Zeiss lens ve xenon flaş kullanılıyor.  

N8'in en ilgi çekici özelliklerinden biri ise iPhone'a benzer şekilde çoklu dokunma becerisine sahip olması. Nokia aynı zamanda işletim sisteminin 2 ve 3 boyutlu grafikleri, çok daha hızlı tepki süresine sahip bir ara birimle birlikte desteklendiğini de duyurdu.

Daha önceden Temmuz ortası olarak duyurulan çıkış tarihi ise 2010'un üçüncü çeyreği olarak düzeltildi. Bu durumda yeni N8, Temmuz - Eylül ayları arasında piyasada olacak. Avrupa satış fiyatı, vergiler ve operatör anlaşmaları hariç olarak 370 Euro yani yaklaşık 730 TL olarak duyuruldu.

Nokia N8'in ilk fotoğraflarını galerimizde bulabilirsiniz... Tıklayın...

Tüm konu: Ve huzurlarınızda Nokia N8!

Resimlerle: Ve huzurlarınızda Nokia N8!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce N8, Nokia'nın kötü gidişini değiştirebilir mi?

iboyunku
28-04-2010, 13:55   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Telefon güzel bence ama yine uçuk Türkiye fiyatıyla fazla alıcı bulamayacağını düşünüyorum..

alper35.5
28-04-2010, 14:10   |  #3  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
390 mesaj

çok alanı olur bu telefonun ama samsung s8003 jet kullanıyorum ve fazlasıyla yeterli buluyorum nokia ların yavaş dokunmatiği ve hantal telefonu ayrıca yıllardır değişmeyen menüsüyle anca yerinde sayar bu telefonun kaderide diğer takozlara benzer

Ingwe
28-04-2010, 16:40   |  #4  
Taze Üye
4 mesaj

@alper35.5
Symbian 3 ve çoklu dokunma becerisine sahip olması telefonu hızlandıracaktır ayrıca nokia dokunmatiğini 5800 a dayanarak hantal olduğunu öne sürmek ne derece doğru tartışılır. (bkz N97) Ayrıca işletim sistemi samsung jet gibi java olan hiç bir telefon yavaş değildir buna nokialarınkide dahil yine Symbian 3 ile bu sorunuda büyük ölçüde azalttıklarını umuyorum.

Kapalı Hesap (87147)
28-04-2010, 20:03   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 1
154 mesaj

http://www.facebook.com/?ref=hom ... 09286.1124569976..1
tüm arkadaşlarımı beklerim ;)

Erhan Tiryakioğlu
28-04-2010, 22:26   |  #6  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

satacağını hiç düşünmüyorum keşke hiç fiyat artmadan gelse yada çok küçük bir miktr artıp 800TL ye gelse patlama yapar patlama..

nonpasaran
28-04-2010, 22:57   |  #7  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

İnsanların kendilerine verdiği değer başkalarının kendisine verdiği değer ölçüsünde olduğu sürece bu tip gereksiz ürünler satılır ve satılmaya da devam edecektir.Bunları alan insanlar kendilerine sahip oldukları telefon kadar,kıçlarına giydikleri pantolonun markası kadar değer verdikleri gibi başkalarına da aynı mantıkla bakarlar.

"Ye kürküm ye" demişti Nasrettin Hoca bunları gördüğünde şimdi kürk yok N8 var...Ziyafet sofrası yok "Toplumsal statü" var..."Mercedes"ten inen insana başka bisikletten inen insana başka değer veren "mazruf"a değil "zarf"a göre davranan ve kendisine de "Mercedes"e biniyorsa, N8 ile Alo diyorsa değer veren bu insanların tıp litaratüründeki tanımlaması için bakınız;
"Dıştan denetimli öz benlik"

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 28 Nisan 2010 23:00