öncelikle herkese iyi geceler. laptopun harddiskinde biraz temizliğe gittim bölümlerden birinde 2 gb lık alan vardı bende önemsiz olan yaklaşık 1 gb lık alanı sildim. olması gerekn 3 gb civarında bir boş alana çıkmasıydı fakat 900 mb lık boş alan görünüyor. sorun ne olabilir çözmek için ne yapmam lazım. Şimdiden teşekkür ederim.
veri silince harddiskte azalma sorunu?
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,686 mesaj
system volume information adlı gizli sistem dosyasında kullanılan alandır...buna erişme yetkiniz olmadığı için klasör boş gözükür ama boş değildir...açmak için önce klasör seç- görünüm basit dosya paylaşımını kullan dan ve korunan işletim sis. dosyalarını gizle den tik i kaldır.
sonra system vol inf üstünde sağ tık - özellik.-güvenlik-gelişmiş -sahibi nden kendi kullanıcını seçip altta sahipliği değiştir ibaresini işaretleyip uygula artık sys.v.inf e girebilirsin
ama bu işlemle c de olup gözükmeyen 10 kadar dosyayı görür hale geleceksin herhangi birini silmen boot sorunu verecektir(DİKKAT)
ve sys. vol . inf deki silemediğin dosyaları silmek için unlocker yada tune up utulities kullanabilirsin...
Son Düzenleme: physfg ~ 01 Aralık 2008 01:53