VERi TABANI

Cigdem_Kosee
15-12-2010, 17:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Oto Kiralama Yönetim Sistemi bir galeride bulunan araçların kiralanmasının takibini sağlamak için hazırlanacaktır.
  Araç kiralayan bir müşteriye ait ad, soyad, adres, doğum tarihi, T.C. kimlik no gibi bilgiler tutulmaktadır.
  Galeride bulunan araçlarla ilgili plaka no, marka, model, yıl, renk ve kapasite(2 kişilik,4 kişilik, 7 kişilik vb.) bilgileri tutulmaktadır. Ayrıca bazı arabaların değişik özellikleri vardır; klima,TV,otomatik vites gibi. Bu özelliklerin birden fazlası bir otomobilde bulunabilir.
  Müşteri yoğunluğu göz önüne alınarak hafta günlere(hafta içi,tatil günü) bölünmüştür. Günlere göre kiralama ücreti katsayıları değişmektedir.
  Kiralama,gelen müşterinin seçtiği araba ve gün(ler) için kontratla belirlenir. Ödeme peşin alınır. Geciktirilen her gün için normal ücretten %25 fazlası teslim sırasında alınır. Bu paranın ödenmemesi durumunda sözleşmede belirtilen ekstra %40 ceza ücreti temini için mahkemeye başvurulur.
  Bu özellikler göz önünde tutularak aşağıdaki işlemler yapılmak isteniyor:

1-) Her araçtaki özellikler(marka,fiyat vb.) farklı olduğundan bunları düzenleyebilecek(ekle, değiştir,sil) bir arayüz gerekmektedir(Arayüzler javada yapılacak).
2-) Kiralama ücretleri,günlere,mevsime göre(katsayı ile) değişmektedir. Bunları düzenlendirecek bir arayüze ihtiyaç vardır.
3-) Kiralama işlemi boşta olan araçların listesi üzerinden müşterinin tercihleri doğrultusunda arama yapılarak belirlenir. Müşteriden gün sayısına göre program tarafından hesaplanan ücret temin edilerek araç teslim edilir. Müşteri belirttiği süre sonunda (ya da daha sonra) otomobili teslim ederek galeriden ayrılır. Bu bilgiler programa girilir.
4-) Belirtilen tarihte araç kiralayan müşterilerin listesine(kiraladıkları araç ve ücret bilgileri ile) ve kiralama süresi dolup da gelmeyen müşterilerin (tarih bugünse henüz aracı getirmemiş müşteriler) listesine sık sık ihtiyaç duyulmaktadır.
5-) Belirtilen araç veya özellikleri(marka,klima,renk,otomatik vites vb.) sağlayan araçlardan,belirtilen iki tarih aralığında kaç gün kiralandığı yüzdesi hesaplanmak isteniyor.
6-) Belirtilen yılda galeriye en fazla gelir kazandıran ilk 10 müşterinin listesi bu ücretlerle beraber bulunmak isteniyor.

  Java da, varlık-ilişki diyagramın da, sql de...
  Yardımcı olursanız çok sevinirim...

serkançakır
12-01-2011, 12:32   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

çok şey istiyorsun:D:D

byebye222
15-03-2011, 15:07   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

bu arkadaş sakarya üniversitesi öğrencisi anlaşıldı :D :D :D tezi galiba bu :D