verilerime erişemiyorum şu izinleri nasıl yokederi

xxömür
11-05-2010, 22:00   |  #1  
xxömür avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,574 mesaj

Arkadaşlar benim çok önemli bir sorunum var benim icin cok önemli benim yaklasık 2 tb lık verim var ve bunları format atmadan önce diğer kullanıcılar erişemesin diye onlara kapatmıstım ama format attım artık kendimde erişemiyorum bu tür kullanıcı izinlerini olduğu gibi yok edip eski haline getirebilicek bi yöntem varmı bildiğiniz cok önemli benim icin

aldığım hatalar güvenlik sekmesinden yapmayı biliyorum ama cok uğraştırıyor ayrıca her dosya icin tek tek yapmak gerekiyor ve milyonlarca resmim var bunu yapmam imkansız

[url=http://i1005.hizliresim.com/2010/5/11/6273.jpg][/url]

Son Düzenleme: xxömür ~ 11 Mayıs 2010 23:35
Banned
11-05-2010, 23:33   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Klasöre sağ klik özellikler güvenlik seçeneğinden gelişmiş seçeneği ve sahiplik seçeneğini ordan sahipliği değiştir seçeneği ordan gelişmiş ordan şimdi bul ordan kendi kullanıcı adınız ve bütün işlemleri kaydedin. Soruya bu alt dosya ve klasörlerede uygula şeklinde cevap verin . Artık sahip sizsiniz dilediğinizce kullanın.

xxömür
11-05-2010, 23:36   |  #3  
xxömür avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

bu dediğin işlemleri biliyorum ama su dediğin alt klasötlere ve dosyalarada uygulayı göremedim ben biraz daha acıklarmısın

xxömür
11-05-2010, 23:42   |  #4  
xxömür avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

tamam onuda çözdüm cok saol şimdi gerisi kolay hallederim ama bişey sorucam her format attıktan sonra bu işlemleri tekrarlamam gerekicek sanırım buna nasıl engel olurum

nonpasaran
11-05-2010, 23:44   |  #5  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

Ulaşamadığın bölüntüye sağ tıkla özelliklerden güvenlik sekmesini aç ortadan düzenleye tıkla açılan pencerede ekle ye tıkla resimde işaretlediğim nonpasaran yazan yere kendi kullanıcı ismini yaz ve adları denetle de 

açılan pencerede kendi kullanıcı adını bul(Bazen pencere açılmaz direk ismin resimdeki gibi kutunun içinde belirir) tamam de ve resimde ki gibi tam kullanıcı adın belirince de tamam de

İlk pencerede ismin belirdiğinde ismini seçip tam denetim de kaydet çık

beceremezsen buradaki gibi yapabilir yada sağ tuşa sahipliği al ekleerek de yapabilirsin

; Ben yazıncaya kadar sorun çözülmüş  belki başka birinin işine yarar diye mesajı silmiyorum Gülümseme

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 11 Mayıs 2010 23:46
xxömür
11-05-2010, 23:48   |  #6  
xxömür avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

evet sorun çözüldü ama şimdi her format sınrası bunu yapmak zorunda kalıcam sanırım onu nasıl çözeriz şimdide o takıldı aklıma

Banned
12-05-2010, 00:24   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Alıntı: xxömür  
evet sorun çözüldü ama şimdi her format sınrası bunu yapmak zorunda kalıcam sanırım onu nasıl çözeriz şimdide o takıldı aklı
Sorununuz çözüldüyse dosyaların sahipliğini administrotor'e verin  ve usere okuma yazma izni verin. Bu şekilde format atınca kurulan işletim sistemi direk diskin sahipliğini aldığından o sistemin kullanıcılarıda dosyaları istediği gibi okuyup yazabilir.

mancukya
12-05-2010, 00:29   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

o dosyalar C document icindeyse baska yere tasirsin olur biter bu sorun c yada d de durduk yere zaten olusmaz

OSMAN BAĞÇEVAN
12-05-2010, 01:16   |  #9  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Farenin sağ klinkine ''Dosyanın/klasörün sahipliğini al'' ekleyebilirsiniz..Txt dosyasına kodu yazıp reg uzantılı kaydedin :
Kod :
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\takeownership]
@="Take ownership"
"HasLUAShield"=""
"NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\takeownership\command]
@="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"
"IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\takeownership]
@="Take ownership"
"HasLUAShield"=""
"NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\takeownership\command]
"IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"

[HKEY_CLASSES_ROOT\dllfile\shell\takeownership]
@="Take ownership"
"HasLUAShield"=""
"NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\dllfile\shell\takeownership\command]

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\takeownership]
@="Take ownership"
"HasLUAShield"=""
"NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\takeownership\command]
@="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"
"IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"

Farenin sağ klinkinden ''Dosyanın/klasörün sahipliğini al''  silinmesi için gereken kod :

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\takeownership]

[-HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\takeownership]

[-HKEY_CLASSES_ROOT\dllfile\shell\takeownership]

[-HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\takeownership]

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 12 Mayıs 2010 01:19
xxömür
12-05-2010, 10:35   |  #10  
xxömür avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,574 mesaj
Alıntı: mancukya  
o dosyalar C document icindeyse baska yere tasirsin olur biter bu sorun c yada d de durduk yere zaten
c  users içinde değil ayrıca durduk yere olmadı zaten format atmadan önce diğer kullanıcılar erişmesin diye kapatmıstım ondan sonra böyle oldu.

sağ tık'a sahipliği al ı dün konuyu acmadan önce ekledim işimi görüyor ama tek tek zor oluyor tabii ki biraz uğraştırıyor