Video kameralarda çektiğimiz videonun boyutu hangi kritelere bağlı?
Çektiğim videoların boyutu çok fazla azaltmak için ne yapmam gerekiyor?
Video kameralarda çektiğimiz videonun boyutu hangi kritelere bağlı?
Çektiğim videoların boyutu çok fazla azaltmak için ne yapmam gerekiyor?
formatını değiştirmen gerekir.. mesela avi video format boyutu yükseksektir, sırayla düşer,,wmv biraz daha düşüktür, telefon formatları dahada düşüktür,
sizin boyutunu düşürmek istediğiniz video uzantısı buraya yazarsanız yardımcı olabiliriz
FreeMake Video Converter'ı kullanabilirsiniz. http://www.tamindir.com/freemake-video-converter/
Format değiştiştiriken kalitesini de değiştirebiliyorsunuz.
format factory tavsiye derim hızlı ve sağlam convert ediyor.
Videonun boyutu çözünürlüğe ve bit hızına göre değişir,tabi kameralarda bu kameranın kullandığı sıkıştırma yöntemine bağlıdır daha çok,kameralar,telefonlar vs. yüksek çözünürlükte video çekerken düşük sıkıştırma uygularlar o yüzden siz çekerken boyut düşüremezsiniz ama sonrasında Pcde video converterler aracılığıyla boyutu düşürme şansınız var..
format değiştirmesini biliyorum avi den mp4 e veya 3gp ye dönüştürdüğümüzde tabiki boyut azalır, tabi yanında kalite de düşer ancak benim bahsettiğim "punisher123" rumuzlu arkadaşımın bahsettiği videoların çekilme aşamasında Video kameranın uyguladığı sıkıştırmaya bağlı bir boyut küçülmesi istiyorum. Bunu yapanlar profesyonel makina mı kulanıyor acaba ? Kısaca örnek vermem gerekirse günümüzdeki filmler 90-120 dk arası ve 700-800 mb arası boyuta sahip. Görüntüleri de çok kaliteli. Benimde bu değerlere yakın video çekebilmem için neye ihtiyacım var ? Mesela 10dk=100 mb
Ayrıca konuma cevap yazan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.
dediğin değerlerde kayıt yapabilmen mümkün değil ancak kayıdını 720 formatında çektikten sonra dvdrip denilen proğramlarla kaliteli bir şekilde 2saatlik bir göruntuyu 700 mb kadar sıkıştırabilirsin ancak öyle olur önce 720 formatında kayıt sonra dvdrip programı ile convert ama formlarda convert nasıl olur onları iyice okuyup öğrenmek lazım biraz zor bir iş