video izleme veya dosya indirme sorunu

ultrailker
30-10-2009, 02:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

son günlerde internetimde bir yavaşlama oldu arkadaşlar bunun nedenini henüz çözmüş değilim, ama elimde büyük bir şüphe var :) mesela facebookta video izlerken play butonuna tıkladığımda videonun tamamen dolmasını bekliyor (bütün video siteleri için gecerli) ayrıca dosya indirirkende aynı sorun var mesela örnek olarak rapidshare den bir dosya indirirken geri sayım yapıyor ya geri sayım bittikten sonra download butonuna tıkladığımda direk kaydet seçeneği geliceğine gelmiyor download edeceği süre kadar beliyor ve daha sonra kaydet seçeneği geliyor ve download bitmiş oluyor. bunun la alakalı bir yavaşlama var sanırım. ve bir türlü çözmüş değilim bunu. benim modeme bağlı bir laptopta aynı yavaşlama var ama download sorununu bilmiyorum internet hattından veya modemden kaynaklanıyo olabilir. bu sorun başına gelmiş ve çözmüş arkadaşlar veya çözümü bilen arkadaşlar varsa yardım lütfen ! Soru

işletim sistemim: windows xp sp3
antivirüs programı: KIS 2010

Semih Özyurt
30-10-2009, 03:14   |  #2  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

internet hızınızın düşüklüğünden olabilir, mesela 1 mbit internet kullandığınızı varsayalım bazen ttnet veya başka servis sağlayıcıyları bu hızıda düşürebiliyorlar servis sağlayıcınızla bağlantıya geçip durumu izah edin bulunduğunuz bölgede sorun olup olmadığını sorun video sitelerinde bazen benimde başıma geliyor , ama daha sonradan düzeliyor kendiliğinden

Son Düzenleme: Semih Özyurt ~ 30 Ekim 2009 03:14
ultrailker
30-10-2009, 04:33   |  #3  
OP Taze Üye
13 mesaj

bu sorun sürekli olmuyor zaten arasıra oluyor ama bu ara sürekli olmaya başladı. sorun olmadığı zaman 8mb hızında download yapabiliyorum. ama bu aralar çok olmaya başladı çok sinir bozucu. ayrıca şöyle birşey var 8mb hızında download yapıyorum derken bizim burası daha 4mb destekliyormuş yani 400k-500k ile download yapıyorum ama internetteki sayfa geçişleri inanılmaz yavaş anlamadım valla. karışık bi durum ama.

OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 05:11   |  #4  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

internet explorer de bu sorunu yaşıyorsunuz direk sıfırlayın, gereksiz eklentiler yüklmeyin..

mozilal da ise , app date klasörü içinde ki mozilla yı silin ve mozilla açıp içe birşey aktarma yı işaretleyip , kullanmaya devam edin..

sorununuz büyük bir ihtimal , internet download manager gibi kullandığınız program..orbit de olabilir :)
silin gitsin..

ultrailker
30-10-2009, 12:07   |  #5  
OP Taze Üye
13 mesaj

sorunumun tarayıcıyla alaksı olduğunu sanmıyorum çünkü 4 tarayıcıylada aynı sorunu alıyorum.

ayrıca idm kullanıyordum bende ondan şüphelenmiştim kaldırmama rağmen sorun devam etmekte.

Semih Özyurt
30-10-2009, 15:05   |  #6  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

dostum madem sizin bölgede alt yapı müsait degil o zaman eski hızın olan 1mbite geri dön sorun kalmaz keşke gecmedin önce bir araştırsaydın destekleyip desteklemedigini

ultrailker
30-10-2009, 16:46   |  #7  
OP Taze Üye
13 mesaj

iyide 4mb destekliyo 1mb tan daha iyi değilmi :) 400k varken neden 100k download yapayım?

ultrailker
30-10-2009, 17:47   |  #8  
OP Taze Üye
13 mesaj

evet arada unuttuğum birşey var bu 8mb ta 15gb tan sonra 512 ye düştüğünü unutmuşum aslında unutma değilde ttnet bunu becerememişti ilk zamanlar, 512 ye felan düşmüyordu bende süresiz olarak 8mb kullanıyordum ama artık düşüyor sanırım. aşağıdakide bunun kanıtı gibi. kasımda yeniden 8mb olması lazım yani 1 gün sonra. eğer ki 8mb değilse o zaman ttnet kapısını çalmak gerekiyor :)

Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. sonucu 1 gün sonra görücez.

Son Düzenleme: ultrailker ~ 30 Ekim 2009 17:48