Video Kayıt Programlarımın Hiçbiri Çalışmıyor

Blondie88
04-08-2019, 03:16   |  #1  
Blondie88 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2018

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Oyunum için video kayıt programları indirmiştim önceden, şuan denediğimde oyun kayıt etme bölümlerinin çalışmadığını fark ettim. Birsürü çözüm denedim birkaç tane codec indirdim, birkaç driverin güncel olup olmadığını kontrol ettim. Fakat yine de sorunumu çözmüş değilim. İndirdiğim programlar Bandicam, Camtasia 9, OBS, Action fakat her birinin oyun çekme kısmında hatalarla karşılaştım. Sanırım bilgisayarımda bir şey düzgün çalışmıyor veya eksik. Bunların her birinde karşılaştığım farklı sorunlar var. Bu sorunlardan bahsetmek gerekirse ilki olan,

Bandicam için, arayüzünde ekran kayıt modu hiçbir sıkıntı olmadan çalışıyor. Fakat yanında bulunan oyun kayıt moduna girdiğimde bir hata ile karşılaşıyorum. İlk uyguladığım adımlar, oyun kayıt moduna basmak daha sonra oyun penceresine tıklamak son olarak arayüzünde bulunan REC yazan bölüme tıklamak. Bu bölüme (REC) tıkladığım anda videolar bölümüne tek tek 3 adet dosya geliyor fakat boş, REC kısmı 3 kez yanıp söndükten sonra tamamen duruyor ve bir hata veriyor. İşte ekran görüntülerim; (Bu sitenin resim yükleme kısmından yükleyemedim 2 tarayıcıda da resim yüklenmedi bu yüzden link vereceğim)

Ekran Görüntüsü İçin Tıkla

Ekran Görüntüsü İçin Tıkla

Camtasia 9 programında ise, REC kısmına basıyorum masaüstünü görüntülüyor fakat oyuna tıkladığım andan itibaren oluşan videoda sadece oyuna bastığım bölüm siyah şekilde görüntüleniyor oyundan çıkış yaptığımda ise düzeliyor. Denediğim yollar; Uyumluluk kısmını windows 7 şeklinde ayarlayıp uygula dedim olmadı, windows 8 yapmayı denedim olmadı, uyumluluk tik işaretli olan kısmı kaldırdım yine olmadı, tools kısmında birkaç şey denemiştim capture kısmında fakat yine de olmadı. Capture kısmının ekran görüntüsünü atmak istiyorum,

Ekran Görüntüsü İçin Tıkla

OBS programına gelicek olursam, ilk indirdiğimde bir hata mesajı verdi hata mesajı sanırsam şunun gibiydi ''nvidia gibi bir sürücü kullanıyorsan güncel olup olmadığını kontrol et'' daha sonra bu driveri güncelledim ve çalıştı fakat çekerken siyah ekran çekiyordu.

Son olarak Action! isimli program için oyun çekim bölümüne basıp oyun penceresine tıkladım daha sonra kaydı başlat bölümüne tıkladım fakat hiçbir şekilde bir şey çıkmadı/başlamadı. Boş bir yere tıklıyormuş gibi oluyordu yani başlamıyordu.

Windows 8.1 kullanıyorum, bilen birisi yardım ederse mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Sistem Bilgilerim
zombi
04-08-2019, 03:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

sizin öbür ko9nunuzda da demiştim.

bandi vs vs hep sıkıntı programlar.

obs ayrıntısı bol bi program.https://www.youtube.com/watch?v=XC1Re0EsyU0&t=725s buyrun tekrar vereyim linkini.

siyah ekranın da nedeni dediğim gibi sahne eklemeniz sadece. aslında ses bile alamayabilirsiniz.

orda kaynaklar var. ordan da kaynak eklemelisiniz.

disp eklerseniz direkt görüntü geçer. ama bazı oyunlar disp modunda çalışmayabiliyor.

game eklerseniz oyun yakalama biraz sorun olabilir. görüntü yakalatmak zordur. sadece bazı oyunlarda oyun yakalamayı çift tıklayıp açılan pencereden mod u tam ekran herhangi bi uygulamadan belirli bi pencere seçicek ve onu da ilgili oyuna ayarlıyacaksınız. çok eski oyunlar biraz zorlayabilir. bi de hemen geçmez 5 saniye geç gelir görüntü.

ben de çok program kullandım nvidia shadow play ına kadar ama olmuyor bi türlü. uğraşılmıyor.

Blondie88
04-08-2019, 11:59   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2018

OBS programını tekrar deneyeceğim ilginizden dolayı teşekkürler.

Edit: OBS programını indirdim ve dediğim gibi pencere vb. ayarladım ekranı diğer programlar gibi çekiyor fakat oyuna bastığımda yine siyah ekrana dönüyor. Oyun yakalama seçiliyken oluyor bu, tam ekran ve pencere seçeneklerini de denedim. Yani yukarıda dediğim gibi büyük ihtimal sorunum bilgisayarımda. İlginizden dolayı teşekkürler.

Anlayan birisi yardımcı olursa mutlu olurum.

Son Düzenleme: Blondie88 ~ 04 Ağustos 2019 13:25
zombi
04-08-2019, 13:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

dedim ya obs biraz sııkıntıdır. her opyunu görmeyebiliyor. biraz uğraşıcaksınız. oyun açıken oyun aşağı alın ve öyle deneyin. açın pencere seçeneğini, bi de en  alktta yakalama tekiğni değiştirin. normalden zora doğru mu ne işte. bi de bazı oyunlarda uyumluluk ister bu seçenek için -esk oyunlarda- bazılarında da uyumluluk seçeneği aktif ise görüntü gelmeyebiliyor.

streamlabs ob s yi de deneyebilirsiniz. o program aynı firmanın yeni programı daha az ayrıntılı daha işlevsel bazı pc lerde daha iyi sonuç verebiliyor. ama biraz farklı bi program gene.

klyglsn
04-08-2019, 15:58   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 90
728 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

acaba sisteminizin kamera ayarlarınımı kapattınız