En iyi video kesme programı olarak ne kullanabilirim?
Video kesme(splitter) programı ?
Birçok program var başında ulead geliyor. bende kullanıyorum tavsiye ederim.
Başkaaa=>Blaze Media Pro, Adobe Premier, Win. Movie Maker, TMPGENC... Daha vardır eminim de benim bildiklerim bu kadar.
Klip kırpma
Klipleri kırparak, zaman çizelgesinde projenize eklediğiniz video veya ses kliplerinin başlangıç ve bitiş noktalarını (dolayısıyla uzunluklarını) düzenleyebilirsiniz. Klip kırparken, kırpma başlangıcı ve kırpma sonu noktaları belirleyebilirsiniz. kırpma başlangıcı noktası, projenizde klibin nereden yürütülmeye başlanacağını, kırpma sonu noktası ise yürütülmesinin nerede biteceğini belirler.
Klipleri kırparak, ses veya video klip dosyasının istenmeyen bölümlerini gizleyebilirsiniz. Bir klibi kırptığınızda, kırpılan bölümün dışında kalan bilgiler kaldırılmaz; izleyicinizden gizlenir. Böylece, istenmeyen bölümler, projenizde ve filmin kaydedilen son halinde görüntülenmez. Klibin istenmeyen bölümlerini kırpmak için, aşağıdaki resimde görülen kırpma tutamaçlarını sürükleyebilirsiniz.
Ses veya video klibi gereğinden fazla veya az kırparsanız, Windows Movie Maker'da konmuş olan kırpma noktalarını yeniden ayarlayabilir veya temizleyebilirsiniz.
Not
Video ve ses kliplerinde kayıttan yürütme süresi artırılamaz.
Bu anlattıklarım Windows Movie Maker içindir...İstek üzerine Resimli anlatım da yapabilirim...
bu tür klip programları için en iyi program "porshow gold" şiddetle tavsiye ederim movie maker çok demode kalır "proshow gold" en gelişmişi.
kolay gelsin.
Selam Kardeş.. Sana Tavsiyem ve tüm ürünlerin içinde en iyisi Edius 4,6... ama çok komplike olmayan bir program arıyorsan ona da Sony Vegas Pro8 Derim... ikiside mükemmel.. biri profesyonel ( edius ) biri pratik ( vegas )... ben reklamlarımı genelde bunlarda hazırlıyorumm..
selam arkadaşlar bende VOB türünde bir video var ve aradan bir bölümünü kesmek istiyorum. movie maker da denedim vob türünü tanımadı bir kaç program indirdim onlardada olmadı sadece mp3 olarak kesti ne yaptımsa olmadı. ben bir bölünü video olarak kesmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkür ederim
VOB'dan MPEG-2 formatına çevirip düzenlemeyi deneyin.