Video önizleme (thumbnail görünümü) sorunu ?

H€LL
17-02-2010, 23:55   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
277 mesaj

Başlıktada yazdığım gibi videolarda thumbnail görünümü yok videolar sanki bir mp3 dosyasıymış gibi gözüküyor bu sorun deneme amaçlı bi playerı kurup kaldırkdıktan sonra başladı fakat hiç bir şekilde düzeltemedim nette baya aradım bu sorunu yaşanyan çok kişi var yabancı forumlarda da aradım çözüm yok xp için çözüm buldum sadece xp'de başlat çalıştıra "regsvr32 shmedia.dll" yazınca düzeliyormuş ama vista ve win7de bu dll olmadığı için çalışmıyor bu arada yok performans seçeneklerinden simgeler yerine küçük resim kullan'ı işaretle yok regeditten .avi .mpg vs formatına bak falan demeyin çünkü başka forumlarda hep bu şekilde cevaplar gelmiş işe yaramıyor xp gibi çalıştıra bi kod girmemiz gerekiyor sanırım xpdeki shmedia.dll nin vista ve win7deki karşılığı nedir

_hEro
17-02-2010, 23:59   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Kaldırdığınız programdan açmaya çalıştığı için böyle bir sorun olabilir acaba? Varsayılan program olarak media player seçip denermisiniz :s
Çok düşük bir ihtimal.

H€LL
18-02-2010, 00:06   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
277 mesaj

o aklıma geldide varsıyal programlardan baktım .avi .mkv .mpg....... formatlar kaldırdığım playerda gözüküyordu hala daha bende video uzantılarını seçip varsayılanı media player yaptım değişen bişey olmadı pcde yüklü olan vlc ve gom playerıda denedim aynı şekilde varsıylan program yaparak yine düzelmedi

_hEro
18-02-2010, 00:17   |  #4  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Başka bir fikrim yok maalesef.Bilen arkadaşlar çıkacaktır mutlaka ;)
Geçmiş olsun diyeyim.
Ha bu arada windowsu onarmayıda deneyin.
Olmassa sistem geri yüklemeyide deneyin.Programı kurmadan önceki tarihe bir geridönüş fena olmaz ;)

Son Düzenleme: _hEro ~ 18 Şubat 2010 00:19
H€LL
18-02-2010, 00:23   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
277 mesaj

sistem geri yüklemeyi kapatmıştım ama onarma dediğin gibi işe yarayabilir fakat onarmayı nasıl yapıyozruz bilmiyorum :)

_hEro
18-02-2010, 00:27   |  #6  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: H€LL  
sistem geri yüklemeyi kapatmıştım ama onarma dediğin gibi işe yarayabilir fakat onarmayı nasıl yapıyozruz bilmiyorum :)
Windows Cd si ile ;)

Delio
18-02-2010, 10:09   |  #7  
Yıllanmış Üye
233 mesaj

Birincisi; sistem geri yüklemeyi kapatmayın. Faydalı bir servistir.
İkincisi; varsayılan olarak media player ile ilişkilendirilen birkaç video formatı için (wmv, asf, avi) önizleme desteği vardır. Ayrıca sonradan yüklediğiniz ve bu dosya formatları ile kendini ilişkilendiren programlar bu ayarı değiştirebilir. Birden çok formatın önizlemesi olsun diyorsanız ( mkv, flv, 3gp, mov gibi) K-lite codek paketi işinizi görebilir.