Videoları silemiyorum

HPQ-User
26-12-2009, 08:19   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

SPI54 sormuş:
Video dosyalarını sildiğimde yerlerine farklı uzantılarda (.dll, .exe vs.) dosyalar geliyor ben hdd de yer olmadığı için dvdye atıp siliyorum video dosyalarını ama sildikten sonra yerlerine gelenlerde aynı boyutta oluyor silmek için eraser programını kullanıyorum zaten normal olarak silinmiyor bunun sebebi nedir acaba? (videoların formatı mp4) bir de bu hepsinde böyle olmuyor bazı dosyalarda böyle oluyor

örnek olarak;

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD Athlon 64 3500+
1GB Ram
256 MB ATI Radeon X550
160 GB Seagate
17'' LCD Monitör

Internet Tarayıcı: Mozilla Firefox (Buradaki bilgileri nerden bulacağımı bilmiyorum)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3 (.NET CLR 2.0.50727)

kopuKÇocuk
26-12-2009, 09:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
970 mesaj

Silindikten sonra kendi yerine .exe uzantılı yükleme dosyası getirmesi büyük ihtimalle virüs yediğiniz içindir.Sağlam bir virüs programı(Avira-Kaspersky) ile tarama yaptırın.Eğer bir şey çıkarsa silersiniz virüsü.Ama birşey çıkmazsa silme işlemini birde güvenli modda yada ''Unlocker'' programı ile deneyiniz...

Apollo-11
26-12-2009, 10:24   |  #3  
Taze Üye
9 mesaj

dün yaptığım tarama sonucunda (avast 4.8) bazı dosyalara dosylara Win32:Malware-gen adlı virüs bulaşmış bu ne tür bir virüstür dosyaları karantinaya almaktan başka bir şey yapamadım
unlocker programıyla güvenli modda açmadan rahatlıkla silebiliyorum ama ben sorunun nedenini öğrenmek istiyorum

teşekkürler

kopuKÇocuk
26-12-2009, 10:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
970 mesaj

Sorun ''Virüs''müş işte.Bence Avast ile iyi bile dayanmış bilgisayarınız.Acilen Avira kurup tekrar bir genel tarama yaptırmanızı öneririm.Avira'yı önermemin sebebi bulduğu virüsleri Avast gibi karantinada tutmaktansa rahat bir şekilde silebilme özelliğide olmasıdır.Böylece kökten kurtulmuş olursunuz virüs'ten.

Bu arada ''Win32:Malware-gen'' adlı virüsle ilgili pek bilgim yok ama sanırsam solucanolması lazım.Hızla bilgisayarınıza yayılıp kullanılamaz hale getirirler.Videolar silindikten sonra yerlerine .exe uzantılı dosyayı bırakarak sizi bir meraka sokar siz bu .exe dosyasına tıkladığınızda ise virüs çoktan yayılmaya başlamış olur !!!

Umarım yardımcı olabilmişimdir...
            İyi günler...

Son Düzenleme: kopuKÇocuk ~ 26 Aralık 2009 10:43
Apollo-11
26-12-2009, 15:25   |  #5  
Taze Üye
9 mesaj

ama sorun devam ediyor hala silemiyorum dosyaları unlockerle önceden de silebiliyordum dosyaları bunda da silebiliyorum ama hangisi önemli hangisi değil tam olarak bilemiyorum onun için karantinada tutuyorum avira da mı aynı bu şekilde siliyor yoksa o virüsü silip virüs bulaşan dosyayı bırakabiliyor mu?

_eFeKenTLi_
26-12-2009, 15:58   |  #6  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

hıc ugrasma bence . yedeklerını al ve pc ne temız bır format cek . format cektıkten sonra ılk olarak guvenlık yazılımını kur NİS2010  kurmanı tavsıye ederım sıstemın ıyı ıse . sıstemın fazla ıyı degılse . avıra premıum suıte kur  3aylık kampanyası var ustelık .   kurduktan sonra almıs oldugun yedeklerı tarat .  hıc ugrasma bosu bosuna vıruslerı temızlıcem dıye . temız format en ıyısı . 16 dk format cekmesı 10 dk sa guvenlık yazılımı kurması guncelleme  hıcbısı degıl o kadar ugrastıgına degmez

Apollo-11
27-12-2009, 21:36   |  #7  
Taze Üye
9 mesaj

format atmak kolaya kaçmak olur bunun kötü bir tarafı yok tavsiyen için teşekkür ederim ama ben sorunun nedenini bulmaya çalışıyorum bunun gibi birşeyle karşılaşan var mı? bilgisayarı başka bir virüs programıyla da taratacağım