Arkadaslar benim bu konuyla alakalı bi sorunum var!!!
flash bellegimde bulunan bi klasörüm (içerisinde 1 gblık resim vardı) kullandıgım Avira antivirüs programı yüzünden uzantısı degişerek VIR.Dosyası oldu.uzantı degiştirme programı yükledim olmadı,virüs programından karantinaya alınmıs dosyaların içerisinden sildim olmadı,virüs programını kaldırdım olmadı,sistem geri yükledim gene olmadı,3 saattir bunla ugrasıyorum
lütfen bana yardım edin
Wista kullanıcısıyım
VIR.uzantılı dosyayı nasıl acarım?
1. yol: öncelikle Programlar/Donatılar/Paint'i açıyorsun. sonra paintte dosyadan ikinci sıradaki aç'a tıklıyorsun vır. uzantılı dosyanı buluyorsun ve açıyorsun ve ekrana resmin geldi ( vır uzantılı olduğu için belki paint boş gözükebilir olsun yinede devam et) sonra tekrar dosyadan farklı kaydet butonuna tıklıyorsun ve verdiğim resimde görüldüğü gibi resmin formatını değiştiriyorsun. ve sonuca bakmak için resmine hemen bak bakalım sorun çözülmüş resmin açılıyor mu ? ( bu şekilde hiç bir program yapmadan resim dönüştürebilirsiniz mesala png den jpg ye vs.)
2. yol: http://www.online-image-converter.com/ bu siteden de online dönüştürme işlemi yapabilirsin.
umarım yardımcı olmuşumdur.
ilgillendiginiz için tesekkür ederim ,ancak,paint te dediginiz yolu izledigimde malesef dosyayı bulamıyor,yani masaüstüne de bicok yerede bu klasörün kopyasını koydum ancak paint/aç yaptıgımda bulamıyor.
zaten bu normalde bi dosya klasörüydü yani özelliklerine tıkladıgımda Türü:Dosya klasörü yazıyodu,simdi VIR.dOSYASI(.VIR) yazıyo.Dosya türüni degiştiren bi program buldum,ordan dosya türünü JPEG de yapsam,acılmıyo.hep WİNDOWS bu dosyayı acamıyo yazıyo,sizce bu klasör ve içindeki bir cok klasör vardı, hepsi silinmiş olabilir mi?
Sayın TBCMagic sizin anlattıgınızı malesef uygulayamadım,ayrıca virüs programım AVİRA ydı.
son olarak silinmiş resimleri geri getirme programı varmıs,ordan bulabilir miyim acaba?
googleda aratırsan bir sürü silinen dosyaları geri getirme programı bulabilirsin hemde ücretsiz ancak bunların hangisi iyidir onu bilmiyorum hiç kullanmadığım için.
vir uzantılı dosyaları windows asla tanıyamaz. virüs programlarından olan panda security firmasının 200 yılından beri bilinmeyen tehditleri tamamen etkisiz hale getirmek için kullandığı bir yöntemdi fakat artık bir çok firma aynı yöntemi değişik yollar ile uyguluyor. eğer dosyanın vir uzantısını almadan önceki uzantısını biliyor isen klasör seçeneklerinden bilinen dosya uzantılarını gizleyi aktif yapıp nokta işaretinden sonra gelen vir kelimesini silip önceki halinde yer alan uzantıyı yazıp uygula tamamı seçtinmi düzelir yalnız bu işlem esnasında antivirüsün kapalı olması lazım.