şu anda vin 7 7201 64 kullanıyorum...iki işletim sistemi kullanmayı biliyorum ama ben virtual pc programı ile üst üstte iki işletim sistemi kullanmak istiyorum.
virtual pc yi indirdim kurdum ama ingilizce olmasındandır ki hiçbirşey yapamadım..bilmiyorum açıkcası..
virtual pc programı ile vin 7 64 bit üzerinden xp sp3 32bit işletim sistemini kullanabilirmiyim ?
virtual pc de win 7 64bit ve xp sp3 32bit?
http://lifehacker.com/software/w ... rtual-pc-238071.php
burda daha detaylı bahsetmiş.
sadece resimlere bakman yeterlidir ;)
yardımın için teşekkürler ...
ben anlayamadım verdiğin 2 sitede de anlamadım...
diğer programlardan belli ki farklı ve programın anlatımıda türkçe yok ...en azından ben bulamadım
anlatımını yaparmısınız ?
ok ok görev tamamlanıyor...çok teşekkürler PcMaker..
arkadaşlar ben xp yi dediğim beklediğim gibi yapamadım...hatta hiç yapamadım..
ilk önce xp yi denedim olmadı..vista yı denedim sorunsuz yükledim...sonrada siteye yazdım problemi çözdüm die ama yapamamışım..
xp sp3 ve sp 2 cd leri var..ikisi ni de denedim ama vista gibi yapamadım hatta hiç yapamadım
vista sorunsuz yüklendi fakat xp de şu hatayı aldım..yardım eder misiniz ?
burada vista da yükleme konsolu geldi ve yüklemişti...xp de devam etmiyor resimdeki gibi kalıyor..10 dk bekledim..10 dk da gelmesi gerekiyordur sanırım
cd de sorun yok..cd yi pc ye taktığımda boot ediyor..ama virtual de edemiyorsa ne yapmam gerekiyor
bir de virtual pc nin içinde kurduğunuz sistemi silip ve ardından belgelerimden de silip yeni bir sanal makina oluştururken özelikleri win xp ye göre yapıp öyle boot ederseniz olabilir diye düşünüyorum...
yardım için teşekkür ediyorum..
c3m_92 arkadaşın dediği gibi yaptım..sorun düzelmedi..
arkadaşlar win 7 7201 64 bit işletim sistemimde 32 bit vista home basic cd sini virtual pc ile takıyorum sorunsuz yükleme ekranı geliyor..
aynısını windows xp de deniyorum...2 cd var..xp ultimate 2009 ve xp sp 2 ..cd lerin ikisinde de sorun yok..olsaydı eğer iso imajını alamazdım + o kadar sene pc m de bu ikisinden birini kullandım..
bu iki xp cd sinde yükleme ekranı (vista da geldiği gibi ) gelmiyor..
yardımcı olur musunuz ?
ya benim şaşırdığım şu ...cd de yok problem ..
virtual pc de vista 32bit i sorunsuz yükledi..
sorunsuz yüklüyorda.
ama xp yi takınca yüklemiyor..resimdeki siyah ekran gitmiyor..
yüklemeye çalıştığınız XP de 32 bir değil mi? 64 bit sorun olabilir. ben de benzer sorunu 64 bit Win 7 de yaşadım kuramadım dediği makinanız 64 destekli değildi. makinamda 32 vista business çalışıyor. çünkü sonuçta makinanın donanımı 64 destekli değil ve normal bir mesaj gibi geldi.
windows 7 64 bit yüklü pc de
virtual pc yi yükledim..
vista 32 bit de sorun yok ..hiç bir problem olmadan virtual pc de açıyorum
ama
xp 32 bit de boot ekranı gelmiyor..bir önceki sayfada attığım siyah resim gibi ekran da kalıyor...
PcMaker
1.f2 diye bişey yok..
2.delete zaten bios a giriyor direk olarak.
3.eğer ki bios da 1.cd halinde değilse vista cd sini taktığımda nasıl vistayı okuyor..
yani şimdi vista yı takıyorum sorunsuz okuyor..xp yi taktığımda ise bios da cd yi 1. hale mi getir diosun :D
saçma geldi bana..
insanlık halidir böle hatalar yapabiliriz :D
Virtual pc yarattığında disk formatsız olur.
xp de vistada eğer iso kullandıysan otomatik kurulum ekranı gelir kurulum yapılır.
senin xp cd in dandikse ben ne yapayım. normal olarak xp yi ana makinaya kurduğunu söylemişsin doğrudur! ama ya başka sorun varsa. Öneri verdik yap işte!
senin xp cd in dandikse ben ne yapayım. normal olarak xp yi ana makinaya kurduğunu söylemişsin doğrudur! ama ya başka sorun varsa. Öneri verdik yap işte!
önerilerinizi zaten yapıyorum..
benim xp cd si birisi sp 2 , diğeri xp ultimate 2009(vista görünmü xp)
ne gibi bir sorunu olabilir ?
tmm deneyim son bişey daha..
sorun bundan ibaret midir ..
eğer cd de bozuk değilse ne yapacaktım ..ne yapıcam ?
yardımların ve yardımlarınız için teşekkür ederim..
Eğer ondan da kaynaklanmıyorsa duruma el atarız. sen team viewer kurarsın bende uzaktan bağlanırım bir kereliğine bakarız yaptığın ayarlara. ama önce sen bir dene de. şu günlerde adam gibi boş zaman bulamıyorum. bu gün evi temizlicem çamaşır falan derken akşam olack.
Eğer ondan da kaynaklanmıyorsa duruma el atarız. sen team viewer kurarsın bende uzaktan bağlanırım bir kereliğine bakarız yaptığın ayarlara. ama önce sen bir dene de.
tamam denedikten sonra eğer ki olmazsa özelden ya da buraya yazarım...