Arkadaşlar Windows7 64 bit işletim sistemi kullanmaktayım ve virtualbox üzerine de windows xp pro 32bit kurdum. herşey gayet iyi,fakat com2 portuma bağlı olan bluetooth cihazını sanal makinemde bir türlü kullanamadım. virtual box üzerinden port2'yi etkinleştirdim ancak yine de cihazı sanal makinede çalıştıramadım. Port Kipi Makine aygıtı fakat Port/File path: alanına ne yazılacak ?
VirtualBox için yardıma ihtiyacım var
Arkadaşlar bi biskrem versem :)
hadi uzman arkadaşlar. cevap bekliyorum
Abi windows xp disk resmin varsa koysana bende win7 64 bit kullanıyom bulamadım
Bu arada cevabı araştırıyom yollarım
Abi onun makine aygıtına getirmen gerekiyor....
Olmassa makine borusunu dene ama makine aygıtı diyor...
İngilizcen iyi ise yardım dosyalarında vardır...
Her yolu denedim ama bi türlü olmadı. Araştırmaktayım...
Kardeşim kimse virtual box kullanmıyor mu yaaa?
Yapmanız gereken sanal xp den bluetooth aramak veya port açmaya çalışmak değil virtual box ayarlarından xp nin bluetooth cihazını görmesine ve kullanmasına izin vermek. Bu izni vermediğiniz sürece xp cihazı görmeyecektir. Ayrıca virtual box yerine wmvare kullanmanız durumunda daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
sanırım driverda gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam
Yapmanız gereken sanal xp den bluetooth aramak veya port açmaya çalışmak değil virtual box ayarlarından xp nin bluetooth cihazını görmesine ve kullanmasına izin vermek. Bu izni vermediğiniz sürece xp cihazı görmeyecektir. Ayrıca virtual box yerine wmvare kullanmanız durumunda daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.Teşekkür ederim. Tavsiyeniz üzerine vmware'e geçtim,sorun halledildi. Ayrıca VirtualBox'ta söylediğiniz metotları da uyguladım ancak olmadı. Yıllardır VirtualBox'ta boşa kürek çekiyormuşum. Sayenizde anladım. Teşekkür ederim