virüs efsaneleri

gelgel1900
13-08-2008, 02:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Virüs efsaneleri

Yeni bir bilgisayar aldım. AMD,250 hard disk,2 ram ,hard disk C-D DİYE 2’ye bölünmüş. son zamanların en iyi sistemlerinden. Şu an bilgisayar odada yatmakta. Hangi virüs programlarını yükleyecegimi düşünmekteyim.
Bilgisayarcıyım,elektronikçiyim diyen birçok kişiden birçok farklı şey duydum:  Sizin görüşleriniz nedir bu konularda?
·        Virüs programları sistem dosyalarına zarar verir,sistem dosyalarını siler deyip anti-virüssüz bilgisayar kullananlar.
·        Harici hard-disk al harici hard diske yedekleme yaparsan virüsleri önlersin diyenden( Ne ilgisi varsa harici diskte sonuçta bilgisayara bağlanmıyor mu?)
·        2 virüs programı aynı bilgisayarda çakışma yapar deyip 2 virüs programı aynı bilgisayarda kullanılmaz diyenden
·        Ücretsiz anti-virüsler 1-2 ay bilgisayarı korur. Ücretsiz anti-virüsler,bilgisayardan indirilen anti-virüsler bir işe yaramaz diyenler.
Bilgisayarı virüs,spy gibi zararlılardan nasıl koruyacagız? İnternet kafeler bu işi nasıl yapıyor? Bilgisayara deepfreeze programını kursak faydası olur mu? Deepfreeze işimizi görür mü? Ev kullanıcısı için uygun mudur?
Avira-antivir’le birlikte ad-aware’yi birlikte mi yükleyelim? Ya da hiç mi virüs programı kullanmayalım? Yeni bilgisayarı fazla kafayı yemeden 1-2 yıl kulanmak istiyorum. Sizden gelacak tavsiyelere göre bilgisayarı kullanmaya başlayacagım?

tesisatci
13-08-2008, 02:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
449 mesaj

virüsten kurtulup rahat bi hayat istiyorsan sana tavsiyem ücretli iyi bir virüs programı ve yanında da norton antiboot kurmanı öneririm

tesisatci
13-08-2008, 02:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
449 mesaj

valla işin özü ben virüs programıyla hiç uğraşmıyorum kurdum avg8 free yi hiç başım ağrımıyo ne sistem kaynaklarını fazla kullanıyo nede virüsleri başıboş bırakıyo otomatik virüs veri tabanı güncellemesiylede hep güncel gerçek zamanlı koruma sağlıyo ben gayet memnunum.

Diablotical
13-08-2008, 02:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

Nod32 3.0 + spybot search&destroy upgraded v. + ccleaner

Nod 32 yi kur , haftada bi kere spy search&destroy ile tarattır pc yi , haftada birde ccleanerla temizlik yap kayıt defterini tarattır olay bitmiştir başın ağrımaz.
Ben böyle yapıyorum ne virüs derdi ne sistemin hantallaşması söz konusu.
saygılar

tesisatci
13-08-2008, 02:46   |  #5  
Yıllanmış Üye
449 mesaj
Diablotical
Nod32 3.0 + spybot search&destroy upgraded v. + ccleaner

Nod 32 yi kur , haftada bi kere spy search&destroy ile tarattır pc yi , haftada birde ccleanerla temizlik yap kayıt defterini tarattır olay bitmiştir başın ağrımaz.
Ben böyle yapıyorum ne virüs derdi ne sistemin hantallaşması söz konusu.
saygı

bişey soracağım bnm iki arkadaşımda nod32 kuruluydu
ikisininde pc sine virüs bulaştı. amvo virüsümü ne adını tam anımsamıyorum yerel disklere erişimi engelleyen hani bunun nod32 ile bi alakası varmı virüs taramasıyla kurtulamadık bu virüsten ve ikisine de çaresiz format attık

estante
13-08-2008, 07:42   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
207 mesaj

Bence NOD32 ile bir alakası yok aynı virüs benim Flash Diskte de vardı pc'ye takınca her tarafa yayıldı ama NOD32 gayet başarılı bir şekilde buldu ve sildi.. Göz kırpma

MatematikCanavarı
13-08-2008, 13:08   |  #7  
Yıllanmış Üye
320 mesaj

http://bilgisayarcanavari82.tr.gg/Guvenlik-Yazilimlari.htm
buradaki yazımın belki sana faydası olur.

Kapalı Hesap (74491)
13-08-2008, 21:22   |  #8  
Kapalı Hesap
334 mesaj

Ne korkuymuş bu boyle virusmuş gelsin bana bulaşsın derim bir türk olarak :) EN iyisi Linux dert tasa yok...

sihirbaz_
13-08-2008, 22:12   |  #9  
Yıllanmış Üye
298 mesaj

sistemimde xp ve pardus linux 2008 yüklü.

alengirli tüm internet işlerimi linux ile yapıyorum.

firüs mirüs tık demiyo sisteme...