Virüs Neden Var.Neden Yok Edilmiyor.km bu Lanetler

LENO7
05-03-2012, 12:35   |  #1  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2011

Arkadaşlar gerçekten alay etmek isteyeceksiniz...Cidden ben virüs nedir bilmiyorum tek bildiğim sadece zararlı ve bilgisayarları bozuyor..
Virüs bir bey:ns:z insan tarafından mı yönetiliyor...Neden virüsler bilgisayarlara giriyor asıl amaçları ne...
Neden suç sayılmıyor...bu virüsler için neden araştırmalar yapılmıyor...
Daha ne diyeceğimi bilmiyorum..??

viking20
05-03-2012, 12:49   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006
Alıntı: LENO7  

Virüs bir bey:ns:z insan tarafından mı yönetiliyor...
:) tam tersi, çok akıllı,zeki Antivirüs yazılımı firmalarınca üretiliyor.Sonra da,bak çaresi bu deyip
malını satıyor.

Son Düzenleme: viking20 ~ 06 Mart 2012 12:33
Kapalı Hesap (230936)
05-03-2012, 14:03   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2012

Virüs, herhangi bir bilgisayara değişik yollarla girebilen ve bu bilgisayarlarda istenmeyen sonuç ve zararlara yol açan küçük programlara denir. Mesela ben lisedeyken visual basic'le virüs programı yazardım. Ama adı virüs, öyle virüs falan yok. Bir program yapardım, o programı çalıştırınca bilgisayardaki bir programı atıyorum word'ü 100 defa ard arda açtırıp bilgisayarı dondururdum. :D  Hep kodları vardı onun unuttum şimdi yapmayı.  Kahkaha

Banned
05-03-2012, 14:15   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
563 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2011

virüsler 2ye ayrılır:
1-hasta yapan virüsler:insanı hasta yaparlar bunlara örnek domuz gribi kuş gribi deli dana gribi vsvsvs virüsleridir ve insanı ölümcül hasta yapar.
2-yas yaptıran virüsler:bu oçlar bilgisayara girip herhangi bir ayarı değiştirip yada baska bişiy yapıp herneyse ne biliyim bu saksofoniteler bilgisayara saldırıyor oçlar.ben akıllı olsam virüsü kendim bulur karantinaya sokarım.

bunlar kendi aralarında çarpanlarına ayrılır:

1 ve en baba virüs:türüjen
2 truva atları:bunlar beygir gibi kişneyerek yaklaşmaz yavaslastıra yavaslastıra.
3 solucanlar:bunlar her şeyi kayıt etmeye meillidir
4 wing(gerisini unuttum):bunlar genellikle usb belleklere bulasırlar bunlarda baya tehlıkelidir
5 her neyse

Son Düzenleme: Street Fighter The évil ~ 05 Mart 2012 14:23
Erdem_Aydın
05-03-2012, 14:17   |  #5  
Erdem_Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

Bende arkadaşlar hep lab derslerinde counter oynadıklaı için oyunun olduğu klasöre SAKIN TIKLAMA!! diye bi program yazıp atmıştım. Tıklayanın pcsi kapanıyordu iyi keklemiştim milleti :)) Shutdown -s sağolsun :))

Arkadaşın dediği doğru biraz ativir yazılımlarının işi. Ama onu geçersek amaç şu...
Reklam yapmak olabilir. Genelde mail adresimize bu virüsler gelir...

Yada bilgi çalmak amaçlı yapılan virüsler vardır. Trojanlar gibi. Pc de arka kapı bırakırlar ve yapımcısının bilgisayarımızın içine girmesini ve bilgilerimize şifrelerimize hesap nolara filan ulaştırır. 
.
.
.
İnternetne yazılar var bakabilirsin. Bu arada bunlar suç. Ama yapılanlar bulunmaz. Çünkü pcye virüs girdi deyip polise gitmiyorsun ve bunları yazan belli değil. Ama yapan bulunsa hapis ve para cezası var...

LENO7
05-03-2012, 14:23   |  #6  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2011

Bunları yapanı bilsem var ya ayağı havada asılı olacak şekilde aç ve susuz ölüm cezası verirdim..ozaman herkese ibret olurdu..bir kimsenin kredi kartı şifresini veya herneyse herhangi önemli bir şeyini bilgisayarına girerek çalmak en büyük suç sayılır...

Kapalı Hesap (200174)
05-03-2012, 23:13   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010
Alıntı: LENO7  
Arkadaşlar gerçekten alay etmek isteyeceksiniz...Cidden ben virüs nedir bilmiyorum tek bildiğim sadece zararlı ve bilgisayarları bozuyor..
Virüs bir bey:ns:z insan tarafından mı yönetiliyor...Neden virüsler bilgisayarlara giriyor asıl amaçları ne...
Neden suç sayılmıyor...bu virüsler için neden araştırmalar yapılmıyor...
Daha ne diyeceğimi bilmiyorum..??
Virüs olmazsa antivirüs olmaz antivirüs'e gerek duyulmazsa antivirüs yazan firmalar sence nasıl para kazanacak...

Adam virüsü yazıp sallıyor milletin bilgisayarına sonra antivirüs programına o virüsü kaldırmaya yarayan bi güncelleme yazıyor..
Millette OoOoOoOoOoOoOoOoOoOo benim antivirüs programım virüsü tanıdı ve kaldırdı diyor xD
Sence virüs yazanlar neden linux ubuntu gibi programlar için virüs yazmıyor çünkü kullanıcısı az
virüsleri windows'agöre kodluyorlar Son zamanlarda Mac OS içinde virüs yayılıyor diye bi yaygara var ama ne kadar doğru bilgim yok...
MADEM virüsler hakkında bilgin yok bildiklerimi yazayım bilmediklerimi araştırıp yazayım bilgin olsun
Gerçi benimde çok aşırı bilgim yok geçen bulaştı başbelası bi tane ama... MR_YAMYAM abimin sayesinde canına okuduk..
YAMYAM abim bilgisayarım şuan sayende çok güzel çalışıyor performansından ödün vermiyor
İlk önce resmimizi koymakla işe başlıyoruz... :D
[/url]  
masaüstü arka planı olarak çok güzel oluyor Gülüş

BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ

BİLGİSAYAR VİRÜSÜ, kullanıcının izni ya da bilgisi dahilinde olmadan bilgisayarın çalışma şeklini değiştiren ve kendini diğer dosyaların içerisinde gizlemeye çalışan aslında bir tür bilgisayar programıdır.
Terim genelde zararlı yazılım (malware) denilen geniş bir alanı ifade etmek için kullanılsa da, gerçek bir virüs aşağıda belirtilen iki görevi gerçekleştirmek durumundadır
Kendini çoğaltmalı
Kendini çalıştırmalı (yürütmeli)

BİYOLOJİK VİRÜSLER İLE KARŞILAŞTIRMA
Virüsler nasıl çalışır? Bilgisayar virüsleri , biyolojik virüslerin insandan insana bulaşması gibi bir bilgisayardan diğerine bulaşabilirler. Örneğin, uzmanların tahminine göre , Mydoom adlı solucan Haziran 2004 tarihinde bir gün içerisinde çeyrek milyon bilgisayara bulaştı. 2000 yılındaki bir diğer vakada ise I LOVE YOU virüsü , benzer etkileri yarattı. An itibariyle bilişim dünyasında onbinlerce virüs bulunmakta ve hergün yenileri tespit edilmekte. Bulaşma ya da yayılım şekillerindeki çeşitlilikten ötürü virüslerin nasıl çalıştıklarını tümü için geçerli olacak şekilde özetlemek zordur. Ancak, genelde çeşitli virüs tiplerini belirtmek için kullanılan geniş kategoriler bulunmaktadır.ayrıca en güzel örnek spam virüsüdür.

DOSYA VİRÜSLERİ
Dosya virüsleri, asalak ya da yürütülebilir virüsler olarak da bilinen ve kendilerini yürütülebilir dosyalara (sürücü ya da sıkıştırılmış dosyalara) tutturan ve konak program çalıştırıldığında etkinleşen kod parçaçıklarıdır. Etkinleştikten sonra , virüs kendini diğer program dosyalarına tutturarak yayılabilir ve programlandığı şekilde kötü niyetli faaliyet gösterebilir. Birçok dosya virüsü kendilerini sistem hafızasına yükleyip sürücüdeki diğer programları araştırarak yayılır. Bulduğu programların kodlarını virüsü içerecek ve gelecek sefer program çalıştığında virüsü de etkinleştirecek şekilde değiştirir. Virüs tüm sisteme ya da bulaştığı programı ortak kullanan sistemlerin tüm alanlarına yayılana dek defalarca bunu yapar. Yayılmalarının yanı sıra bu virüsler hemen ya da bir tetikleyici vasıtasıyla etkinleşen tahrip edici bir tür bileşeni bünyelerinde barındırırlar. Tetikleyici özel bir tarih , virüsün belirli bir kopyalama sayısına ulaşması ya da önemsiz herhangi bir şey olabilir. Randex, Meve and MrKlunky dosya virüslerine verilebilecek birkaç örnektir.

ÖNYÜKLEME SEKTÖRÜ VİRÜSLERİ
Önyükleme sektörü sabit diske ait tüm bilgilerin saklandığı ve bir program vasıtası ile işletim sisteminin başlatılmasını sağlayan yerdir. Virüs , her açılışta hafızaya yüklenmeyi garantilemek amacıyla kodlarını önyükleme sektörüne yerleştirir. Bu , belki de , günümüzde sayıca azalmalarının da nedeni olmuştur. Programların disketler ile bir bilgisayardan diğerine taşındığı dönemlerde önyükleme virüsleri büyük bir hızla yayılıyordu .Ancak CD ROM devrinin başlamasıyla , CD-ROM içerisindeki bilgilerin değiştilemez ve kod eklenemez olmasından ötürü, bu tür virüslerin yayılımı durdu. Önyükleme virüsleri hala var olsa da yeni çağ zararlı yazılımlarına nispeten çok nadirler. Yaygın olmamalarının diğer bir sebebi ise işletim sistemlerinin artık önyükleme sektörlerini koruma altına almasıdır. Polyboot.B ve AntiEXE önyükleme virüslerine örnektirler.

MAKRO VİRÜSLERİ
Makro virüsler, makrolar içeren çeşitli program ya da uygulamalarca yaratılmış dosyalara bulaşan virüslerdir. Microsoft Office programınca üretilen World belgeleri, Excel elektronik çizelgeleri, PowerPoint sunumları, Access veritabanları, Corel draw, Ampiro uygulamalarınca yaratılmış dosyalar vs. etkilenen dosya tipleri arasındadır. Makro virüsler işletim sisteminin değil ait olduğu uygulamanın dilinde yazıldığından platform bağımsızdırlar ve uygulamayı çalıştırabilen tüm işletim sistemleri (Windows,Mac vb.) arasında da yayılabilirler. Uygulamalardaki makro dillerinin süreki artan kabiliyetleri ve ağlar üzerinde yayılma olasılıkları bu türden virüsleri büyük tehdit haline getirmektedir. İlk makro virüsü Microsoft Word için yazılmış ve 1995 Ağustos'unda tespit edilmişti.Bugun binlerce makro virüsü bulunmakta. Relax, Melissa.A ve Bablas makro virüs örnekleridir.Çoğalma bakımından worm(solucan)lara benzerler ama işlev yönünden farklılık gösterirler.

AĞ VİRÜSLERİ
Ağ virüsleri, yerel ağlarda ve hatta internet üzerinde hızla yayılmak konusunda çok beceriklidirler. Genelde paylaşılan kaynaklar, paylaşılan sürücüler ya da klasörler üzerinden yayılırlar. Bir kez yeni bir sisteme bulaştıklarında, ağ üzerindeki potansiyel hedefleri araştırarak saldırıya açık sistemleri belirlemeye çalışırlar. Savunmasız sistemi bulduklarında ağ virüsü sisteme bulaşır ve benzer şekilde tüm ağa yayılmaya çalışırlar. Nimda ve SQLSlammer kötü nam salmış ağ virüslerindendir.

YAZILIM BOMBALARI
Yazılım bombaları, gerekli şartlar oluşana dek atıl durumda kalan ve özel bir kodu işleyen yazılımlardır. Şartların olgunlaşması kullanıcıya mesajlar göstermek ya da dosyaları silmek gibi belirli fonksiyonları tetikleyecektir. Yazılım bombaları bağımsız programların içerisinde barınabildikleri gibi virüs ya da solucanların parçaları da olabilirler. Belirli sayıdaki konağı etkiledikten sonra etkinleşen yazılım bombaları örnek olarak verilebilir. Saatli bombalar, yazılım bombalarının alt kümeleri olup belirli tarih ya da zamanda etkinleşecek şekilde programlanmışlardır. Saatli bombalara ünlü Friday the 13th virüsü örnek verilebilir.

CROSS-SİTE SCRİPTİNG VİRÜSLERİ
Bir crossscripting virüsü (XSSV) çoğalabilmek için cross-site betik açıklarını kullanan virüslerdir. Bir XSSV yayılabilmek için web uygulamaları ve web tarayıcılarına ihtiyaç duyduğundan simbiyoz tip virüstür. Aslında xss bir virüs değil, sistem açığıdır. Php tabanlı sitelerde görülür.id= değişkeninden sonra kullanılan zararlı kod ile açık çağrılır. Açık bulunursa site adminine açıklı link yollanması ile cookieleri çalınabilir. Bu açık hotmailde de vardır bu yüzden mail güvenliği açısından gelen her adres açılmamalıdır.

SENTİNELLER
Sentineller oldukça gelişkin virüs tipi olup yaratıcısına bulaştığı bilgisayarları uzaktan kullanma yetkisi verir. Sentineller bot , zombi ya da köle adı verilen bilgisayarların oluşturduğu ve Hizmeti engelleme saldırısı gibi kötü niyetli amaçlarda kullanılacak geniş ağlar yaratmada kullanılırlar.
Virüslerin, makinenize bulaşma ya da makinenizde etkin halde olmadan saklanma yolları pek çoktur. Ancak etkin olsun ya da olmasın virüslerin başıboş bırakılması çok tehlikelidir ve ivedi şekilde sorun halledilmelidir.

TRUVA ATLARI
Truva atları ilgi çekici görünen ama aslında aldatmaya yönelik zararlı dosyalardır. Sistemde var olan dosyalara kod eklemektense ekran koruyucu yüklemek, epostalarda resim göstermek gibi bir işle iştigal oldukları izlenimi uyandırırlar. Ancak, aslında arka planda dosya silmek gibi zararlı etkinlikler gerçekleştirmektedirler. Truva atları bilgisayar korsanlarının bilgisayarınızdaki kişisel ve gizli bilgilerinize ulaşmalarına imkân tanıyan gizli kapılar da yaratırlar.
Truva atları aslında sanılanın aksine virüs değillerdir çünkü kendilerini çoğaltamazlar. Bir Truva atının yayılması için saklı bulunduğu eposta eklentisinin açılması ya da Truva atını içerir dosyanın İnternet üzerinden bilgisayara indirilip yürütülmesi gerekir.

FTP TRUVA ATLARI
Bu tür Truva atları en basit ve artık modası geçmiş Truva atlarıdır. 
Yaptıkları tek şey FTP transferleri için kullanılan 21. portu açmak ve 
herkesin bilgisayarınıza bağlanabilmesine imkân tanımaktır. Bu türün yeni versiyonları 
sadece saldırganın sisteminize ulaşmasını sağlayan parola korumalı yapıdadırlar.
 Aslına bakarsanız Trojan'ın modası geçmiş virüs olmasına karşılık halen kullanımı yaygındır.
Bu tür virüsler sizin sisteminize girmeleriyle kalmaz gerekli bilgilerinizi çalabilirler,
kredi kartı numaralarını ve buna benzer bir çok şey yapabilirler. Günümüz teknolojisi bunu 
engelleyecek bir çok program üretmiştir.

SOLUCANLAR
Bilgisayar solucanları çoğalan, bağımsız şekilde çalışabilen ve ağ bağlantıları
üzerinde hareket edebilen programlardır. Virüs ve solucanlar arasındaki temel fark 
çoğalma ve yayılma yöntemleridir. Bir virüs çalışmak için konak ya da önyükleme 
sektörü dosyalarına ihtiyaç duyarken, makineler arası yayılım için genel taşıyıcı 
dosyalara gereksinim duyar. Oysa solucanlar kendi başlarına bağımsız şekilde çalışabilir 
ve bir taşıyıcı dosyaya ihtiyaç duymadan ağ bağlantıları üzerinde yayılabilirler. 
Solucanların yarattığı güvenlik tehditleri bir virüsünküne eşittir. Solucanlar 
sisteminizdeki elzem dosyaları tahrip etmek, makinenizi büyük ölçüde yavaşlatmak 
ve bazı gerekli programların çökmesine neden olmak gibi bütün olası zararları 
yaratabilme yeteneğindedirler. MS-Blaster ve Sasser solucanları en tanınış solucanlara örnektirler.

BİLGİSAYAR VİRÜSLERİ NEDEN YAPILIR ?
Biyolojik virüslerin aksine bilgisayar virüsleri kendi başlarına evrimleşemezler. Bilgisayar virüsleri ne kendiliğinden var olabilirler ne de yazılımlardaki hatalardan (bug) türeyebilirler. Programcılar ya da virüs yapma yazılımı kullanan kişiler tarafından üretilirler. Bilgisayar virüsleri ancak programlandığı etkinlikleri gerçekleştirmeye muktedirlerdir.
Virüs yazıcılarının zararlıyı üretme ve yayma amacı çok çeşitli nedenlere dayandırılabilir. Virüsler araştırma projeleri amaçlı , şaka amaçlı , belirli şirketlerin ürünlerine saldırmak amaçlı, politik mesajları yaymak amaçlı veya kimlik hırsızlığı, casus yazılım ve saklı virüs ile haraç kesme gibi yöntemlerle finansal kazanç sağlamak amaçlı yazılabilmektedir. Bazı virüs yazıcılar ürettiklerini sanat yapıtı olarak görmekte ve virüs yazmayı bir tür yapıcı hobi olarak tanımlamaktalar. Ek olarak birçok virüs yazıcısı, virüslerin sistemler üzerinde tahrip edici etkiler göstermesinden yana değildir. Çoğu yazıcı saldırdıkları işletim sistemini bir zihin egzersizi ya da çözülenmeyi bekleyen bir mantık sorusu olarak görmekte ve antivirüs yazılımlarına karşı oynanan kedi fare kovalamacasının kendilerini cezbettiğini belirtmekteler. Bazı virüsler iyi virüsler olarak addedilir. Bulaştıkları programları güvenlik açısından geliştirilmeye zorlar ya da diğer virüsleri silerler. Bu tür virüsler çok nadirdir ve sistem kaynaklarını kullanır, bulaştıkları sistemlere yanlışlıkla zarar verebilir ve bazen diğer zararlı kodların bulaşması ile virus taşıyıcı hale gelebilirler.
Zayıf yazılmış bir iyi virüs gene yanlışlıkla zarar veren forma dönüşebilir. Örneğin iyi bir virüs hedef dosyasını yanlış tanımlayabilir ve masum bir sistem dosyasını yanlışlıkla silebilir. Ek olarak, normalde bilgisayar kullanıcısının izni olmadan işlemektedir. Kendini sürekli çoğaltan kodlar ek problemlere de neden olduklarından iyi niyetli bir virusun , kendisini çoğaltmayan ve problemi halledebilecek geçerli bir programa kıyasla sorunu ne derece çözebileceği kuşku uyandırmaktadır. Kısaca virüs yazarları aleminin genelini belirtecek bir nitelemenin çıkarımı zordur.
Birçok hukuk sahasında herhangi bir bilgisayar zararlısını yazmak suç sayılmaktadır.

Alıntıdır ;Wikipedia.org

Bir kaç gün önce tehlikeli bir virüs sistemime bulaştı 
SAYIN MR_YAMYAM abim'in sayesinde önerileri ile kurtuldum virüsten burdan ABİMİZE teşekkür ediyorum
Virüsler onun deyimiyle böcükler hakkında bilgisi çok yararlanmanızı tavsiye ederim bilgilerinden..
MR_YAMYAM abim baş tacısın...
YAMYAM abim içki kullanmam ama yarasın..[url=http://bit.ly/c25MCx]

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (230144) ~ 05 Mart 2012 23:57
LENO7
06-03-2012, 11:07   |  #8  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2011

YAMYAM abi bugüne kadar gördüğüm en değerli en üstün insan..Bende YAMYAM abi sayesinde birkaç şeyler öğrendim..Teşekkürler YAMYAM abi...:) İyiki Varsın..:)