Şimdiden TŞK..ler
Şimdiden TŞK..ler
bunu yaptığın zaman herşeyin kalıcı silinir format recovery türü programlar işe yaramaz tam format atsan yeterli olur low level format bad sector olduğu durumlarda işe yarar
bi göz at bence
okumadan geçme
LLF yönteminde kabaca tarif etmek gerekirse sabit diskin yüzeyi adeta kazınır, gerek veriler gerekse manyetik alanlar tamamıyla silinir; fakat bu durumdan sonra sabit disk kendisini yeniden kurmaya başladığı zaman en ufak bir hatada sabit disk kullanılmaz hale gelebilir
alıntı adresi http://www.bidb.itu.edu.tr/?d=619
carl246bunu yaptığın zaman herşeyin kalıcı silinir format recovery türü programlar işe yaramaz tam format atsan yeterli olur low level format bad sector olduğu durumlarda işeTam Format zatan LLF olarak Geçmiyormu:S
e2008bi göz at benceTşkler ama bunları okudum zaten o yüzden size danışıyorum :)
okumadan geçme
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
LLF yönteminde kabaca tarif etmek gerekirse sabit diskin yüzeyi adeta kazınır, gerek veriler gerekse manyetik alanlar tamamıyla silinir; fakat bu durumdan sonra sabit disk kendisini yeniden kurmaya başladığı zaman en ufak bir hatada sabit disk kullanılmaz hale gelebilir alıntı adresi http://www.bidb.itu.edu.tr/?d=619
Selamlar arkadaşım.Benim sana tavsiyem normal format atmandır.Low level format hem çok uzun(15-20 saat)sürer hem de HDD birdaha kullanılmayacak hale gelebilir.O yüzden bir virüs için hard diskten olmaya değmez.
kardeşşim iyi de 100 KERE NORMAL FORMAT ATSAM GENE DÜZELMEZ :s Çok denedim FDİSK cektim gene silinmedi :S:S:S:S
oyüzden diyorum
Konu Güncel...Hala Yanıt Gelmdi
Silemediğin virüs hakkında bilgi verirmisin? Hatta resim koysan daha iyi olur, açıkcası merak ettim. Henüz diskten silinemeyecek bir yazılım tanımıyorum.
kill disk pro 5.0 ile formatlayın virüslerden iz kalacağını sanmıyorum
Yahu formatla silinmeyen virüs mü olur şaka mı yapıyorsunuz?
LLF'ye ne gerek var. Milletimiz paranoyak olmuş gerçekten.
D sürücüsüne de format atın, flash belleği geri takmadan önce Anti virüs kurun.
Avast gibi AV'ler kullanmayın :)
Virüs silinmiyor değil, siz virüsü silemiyorsunuz.
Recep BaltaşYahu formatla silinmeyen virüs mü olur şaka mı yapıyorsunuz?Oluyo recep abiLLF'ye ne gerek var. Milletimiz paranoyak olmuş gerçekten.
D sürücüsüne de format atın, flash belleği geri takmadan önce Anti virüs kurun.
Avast gibi AV'ler kullanmayın :)
Virüs silinmiyor değil, siz virüsü silemiyorsunuz.
1 Nero 7
nero 7 yi kurduğumda deneme trialini kullandım onun üstünden yaklaşık 5 format geçti (en az 2 si tam format) hala girdiğiniz seri numarasının süresi dolmuş diyo deneme trialini kullandığımda int.yoktu arada 1 defa bios reset de yedi ama hala olmuyo gıcık kaptım yaaaaa.....
CrewTam Format zatan LLF olarak Geçmiyormu:tam format dedigimiz high level format bu sadece verilerin bulundukları yerlerdeki 0 ve 1 den olucam yer bildirilerini siliyor ve harddisk o kısmı boş yok sayıyor.low level format tada harddisk yüzeyi manteyik olarak tamamen arındırılarak bütün yüzey siliniyor bunu genelde bad sector olan harddisk lere yapıyorlar ve azda olsa işe yarıyor ama bir virüs için kesinlikle lowlevelformat atmaya degmez
hdd bölümlemeyi silip baştan kurabilirsin çünkü nero belki gözükmeyen(8mb) alana bir işaret atmıştır veya internetten aktivasyon yaptıysan nete bağlanıp öyle arayabilir..belki mbr konusunu araştırmanıda faydası olabilir ayrıca nero kurulumunu cdden değilde d den yapıyorsan kendi setup dosyasına bir işaretde atmış olabilir...
Arkadaşım şayet normal formatta silinmiyorsa llf atsan yine silinmeyecektir llf nin hiç bir yararı olmaz tavsiyem donanımların ve biosun firmware lerini güncelle ve biosu şifrele bide format atacaksan tüm partitonlara yani c,d,e ne varsa hepsine at
wakefieldhdd bölümlemeyi silip baştan kurabilirsin çünkü nero belki gözükmeyen(8mb) alana bir işaret atmıştır veya internetten aktivasyon yaptıysan nete bağlanıp öyle arayabilir..belki mbr konusunu araştırmanıda faydası olabilir ayrıca nero kurulumunu cdden değilde d den yapıyorsan kendi setup dosyasına bir işaretde atmış olabilir...o alana yerleşmemiş olması mumkun deil biçimlendirilmemiş oluyor cunku ve bildiğim kadarıyla kolay kolayda biçimnlendirilemez
Harddisk inizi fabrika ayarlarına döndürme!!
Harddiskinizmi Bozuk,tamirciler Bana Kizacak Ama Olsun Buyrun...
arkadaşlar bu pro ile harddiskinizi fabrika çıkış haline getirebilirsiniz harddiskinde badsektör ve sektörel arızalar olan yani donanımsal değil yazılımsal bütün arızaları giderir,aldığım abi çok peşinde koşturttu ama sonunda aldım ve kendi westerndigital 200 gb lık harddiskimde kullandım ve sonuç mükemmel bu programı 2 yıl önce verdiği adamın şuan yazıcıoğlunda iş yeri varmış ve oradaki bütün arızalı h.diskleri 5 $ dan alıp bu pro ile düzelttikten sonra satış fiyatını siz düşünün ve bu kişi bilgisayardan hiç anlamıyor sadece işi bu,normalde maxtor firmasının yıllar öncesi yazılımı ama bütün h.diskleri görüyor ,şuan piyasada bulabileceğinizi sanmam neyse bu proyu zipten çıkarıp diskete kaydediyorsunuz sonra pc yi kapatıp ister açılışta biostan istersede açılışta f8 tuşu ile başlangıç ayarını floopy olarak gösterip başlatıyorsunuz ve program otomatik devreye girip h.diskinizi ve içindeki bütün bilgileri yani serisi falanı filanı hepsini size veriyor neyse pro başlayıp size hardiskinizi söylüyor next le geçip utulities kısmına giriyorsunuz oradan zero disk drive seçeneğini seçin ve bu kadar benimki 12 saat sürdü ama 200 gb için, en çok tamircilerin işine yarardı ama artık herkese veriyorum herkes kullansın 1.2 mb olduğundan çekememe problemleri olan dostlar için 3 ayrı yere upload ettim beğenirseniz zaten rep yada teşekkürle belirtirsiniz saygılar...
Birde ilave yapayım bazı arkadaşlar yedek bölümdeki bilgilerim gidermi diye sormuş bütün bilgileri siliyor olduğu için riske atmayın derim ben hiç denemedim ama büyük ihtimalle siler çünkü harddiskinizi sil baştan yapıp herşeyiyle sıfırlıyor saygılar...bu arada programın görüntülerini ilave edemiyorum çünkü işlem esnasında aldığım imageları yine h.diske atacağı ve onlardan tekrar silineceği için vede elimde 2. bir harddisk olmadığı için yayınlayamadım kusura bakmayın,elimden geldiği ve bildiğim kadarını size verebilirim çünkü yanlış birşey söyleyip yanlış yönlendirme yapmak istemem ...
ARKADAŞLAR KUSURA BAKMAYIN SON BİR AÇIKLAMA DAHA İLAVE EDEYİM BU PROGRAM BİR FORMAT PROGRAMI DEĞİLDİR,FORMAT EN ÇOK 1 SAAT SÜRER VE YÜZEYSEL OLARAK ÜZERİNE YENİ BİLGİLER YAZILANA KADAR SİLİNDİ GÖZÜKÜR,BUNUNLA İSE HARDDİSKİNİZE SIFIR YAZILIR YANİ HERŞEYİYLE SIFIRLANIR TERTEMİZ OLUR HATTA DAHA ÖNCE HARDDİSKİNİZDEN ZAMANLA SES GELMEYE BAŞLAR YA İŞTE O SESLERİN DAHİ KESİLDİĞİNİ VE SESSİZ ÇALIŞTIĞINI GÖRÜNCE SİZDE BENİM GİBİ % % EIRIRSINIZ EVET BU GERÇEK YANLIŞ DUYMADINIZ...
mesela peşimizde polis var polis pc deki bilgileri inceleyecek bu pro yu kullandığımız zaman hiçbirşey bulamıyor mu sadece merak ettim bu pro kendini ram e kaydediyor o zaman hdd ye kaydedemez hdd sıfırlanıyor
CrewKESİNLİKE LLF YAPMA ! LLF yani Low Level Formatlar sadece bad sector olayında yapılırki çok risklidir. Kesinlikle önermem, hele hele seninki bir virüs ise kesinlikle LLF yapma ! Kaş yapayım derken göz çıkarırsın harddiskide anca eskiciye 2 TL ye satarsın üstünede bir bardak su içersin. (bu arada 2 tl de vermezler söyliym en büyük harddiski 50 Kuruşa alıyorklar :DDD)Arkadaşlar Makinamda Günlerce Uğraşıpta silemediğim virüs var ve artık bıktım LLF format atmamı Tavsiye ediyormusunuz ? Görüşlerini alayım Ama acil CVP. Veririseniz Çok Sevinirim.. Şimdiden TŞK..ler
sizin virüs kendini gizledği için her pc her açlışta virüs kendini çalıştırdığı için hep karşınıza gelecektir.dos ortamın bazı çalışan programlar vardır o programlar sayesin de halledebilirdin ya da kill_amvo_virus_ yardımcı program sayesin de gizli dosyayı dışarı çıkartır daha sonra silmeyi dene....bence format'lık bi iş yok bana göre format en son çözüm olmalıdır...
benim pc alınalı 3 yıl oldu ama alındığıyla şimdi arasında dağlar kadar fark var kaç kere format attım düzelmedi her attığım formatta düzgün olmuyordu şimdi hiç düzgün olmuyor. Ben 2 senedir de virüs programı kullanmıyorum (zaten ne geldiyse başıma hep bu virüs programlarının yüzünden oldu) Muhtemelen bi ton virüs var pc de:) geçenlerde bi bilgisayar mühendisi bi abi bana low level format önerdi. Yaklaşık 1,5 sene önce ben aynı disk üzerine 2 tane windows xp 1 tane windows vista kurmuştum zaralı olduğunu sonradan duydum ve tekrar xp yaptım pcyi ondan sonra daha çok yavaşladı pc. yine 2 sene öncede ben E diskini biçimlendirirken elektirikler kesindi ve Ediskimi çok uzun bi süre kullanamamıştım. sonra paratition magic'le düzelttimson günlerdede pcyi açınca masaüstü gelmiyor. mecburen görev yöneticisinden işlemi sonlandırıp tekrar komutla çalıştırmaktan bıktım. Format attıktan enfazla 1-2 gün sonra tekrar böyle oluyor
şimdi bana Low Level Formatı öneriyormusunuz?? Yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler