merhaba arkadaşlar,
1 tb harici disk kullanıyorum. nasıl olduysa bir çeşit virüs ya da trojan artık herneyse bulaşmış durumda.
bilgisayarıma da dogal olarak bulaştı karpesky 2007 yüklü olmasına rağmen. buşey ilk olarak virüs programını devreden çıkarıp çalışmaz hale getirdi. karpesky kaldırıp nod 32 kurdum oda fayda etmedi.
daha ilk resetde çekirdekle iletişim kurulamadı vs. yazı çıktı karşıma. trojan remover6 yı kurdum taramalarda birşey bulamadı.format attım bilgisayara fakat buşey her neyse harici diskten temizlemek istiyorum.
hangi programla ne yapabilirim tavsiyeleriniz bekliyorum..iyi forumlar..
virüs yardımı
Sanırım format atarak virüsden kurtuldunuz ve önlem için virüsün tekrar bulaşmasını engellemek istiyorsunuz,(bilmem doğru anladımmı?)
Bilgisayarınınzın otomatik çalıştır(Autorun) özelliğini kapatın ve
Herhangi bir Antivirüs ile diski açmadan tarama yapabilirsiniz.
otoran olayını anlamadım fakat nod32antivirüs 4 versiyonu + trojan remover 6 + spayware doctor5 i kurdum.
biraz abartılı oldu belki ama herhangi bir net dolandırıcılı olayından çekiniyorum. spaydoctor birşeyler bulup sildi. lakin onunda güncellemesini yapamıyorum. trial versiyona netten serial buldum lakin yine güncelleme yapmadı :( bilgisayarım çalışması normale döndü. harici diskde 500gb civarı veri oldugundan tam bir tara yapamadım henüz. spayware doctor tarzı full bir program arıyorum ücretsiz kullanabileceğim.bu tür güncel bir yazılım önerirseniz çok memnun olurum arkadaşlar...
hiç ama hiç bulaşma virüs temizlemeye asla. ilk önce ghost yada acronis ile image'ını yap muhakkak sonra müdahale et fat'i uçarsa virüsü temizlerken diskin verilerde tamamen uçabilir. image aldıktan sonra panda 2010 ile deneyebilirsin temizleme işlemini.