virüs

HPQ-User
28-04-2008, 17:03   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

gizemli_akrep sormuş:
bilgisayrarımın harddiskindekiboş alan bazen çok bazen az gözüküyor hiçbirşey yüklemeden yada silmeden virüsten kaynaklanıyor olabilir mi... şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
işletim sistemi vista 2gb ram 160gb harddisk 256 ekran kartı dahili webcam...

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

uGuR.uK
28-04-2008, 17:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

vista düzenli ve performanslı calışma icin xp'ye göre büyük miktarlarda alanı kullanır ve düzenli aralıklarla yeni yerler acmak icin temizler, senin olayın büyük ihtimal bundan kaynaklanıyordur. ama virüs var diye şüpheleniyorsan Kaspersky veya ESET Smart Security ile bi tarama yaptırabilirsin bilgisayarına...

Borga-x
28-04-2008, 17:36   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

veya online tarama yapabılırsın www.kaspersky.com veya www.pandasoftware.com

Banned
28-04-2008, 18:04   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sistem geri yükleme özellğini vistada biraz abarmışlar. Her geri yükleme noktası boyutu 2-3 gb tı bulabilmektedir.Boyut haricinde bu abartıya bir de her işlemde otomatik nokta oluşturma eklemişler. Bazan dolu gözükmesi vistanın geri yükleme noktaları oluşturmasından boş gözükmesi ise bir süre sonra bu geri yükleme noktalarını silmesinden kaynaklanıyordur.Bilgisayarım simgesini sağ tıklatıp özellikler seçeneğinden gelişmiş sistem ayrları, sistem koruması seçneğinden sistem geri yüklemeyi kapatıp tekrar açık hddnizde epey bir alanın boşaldığını göreceksinizdir.Yada başlat- tüm programlar-donatlar-sitem araçları-sistem geri yüklemeyi açarak kaç adet geri yükleme noktası olduğuna bakabilirsiniz.Benim yaptığım sistem geri yüklemenin sistemi kasmasını engellemek için bu özellği sürekli kapalı tutuyorum norton ghost ile ayda bir defa eski yedeği silerek sistemin yeni yedeğini alıyorum., bu 6-7 gb bir yer kaplıyor. Bilmediğim program ve dosyaları öncelikle virtual pc de açıyor deniyorum.

1ol3irol
28-04-2008, 19:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,714 mesaj
khramn
Sistem geri yükleme özellğini vistada biraz abarmışlar. Her geri yükleme noktası boyutu 2-3 gb tı bulabilmektedir.Boyut haricinde bu abartıya bir de her işlemde otomatik nokta oluşturma eklemişler. Bazan dolu gözükmesi vistanın geri yükleme noktaları oluşturmasından boş gözükmesi ise bir süre sonra bu geri yükleme noktalarını silmesinden kaynaklanıyordur.Bilgisayarım simgesini sağ tıklatıp özellikler seçeneğinden gelişmiş sistem ayrları, sistem koruması seçneğinden sistem geri yüklemeyi kapatıp tekrar açık hddnizde epey bir alanın boşaldığını göreceksinizdir.Yada başlat- tüm programlar-donatlar-sitem araçları-sistem geri yüklemeyi açarak kaç adet geri yükleme noktası olduğuna bakabilirsiniz.Benim yaptığım sistem geri yüklemenin sistemi kasmasını engellemek için bu özellği sürekli kapalı tutuyorum norton ghost ile ayda bir defa eski yedeği silerek sistemin yeni yedeğini alıyorum., bu 6-7 gb bir yer kaplıyor. Bilmediğim program ve dosyaları öncelikle virtual pc de açıyor deniyorum.
Alkış kesinlikle... sistem geri yükleme noktaları çok fazla yer kaplıyor. belirli bir zaman sonrasında da siliyor.. virüslük bi durum yok yani... 7gb'a kadar yer boşalttığımı biliyorum sistem geri yükleme noktasını silerek

Capkın
28-04-2008, 20:22   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj

Bununla ilgili bir virüse bende rastladım aynısı başıma geldi hdd hep dolu gözüküyor symantec antivirüs ün içine yerleşen bir virüs windows un attığı logların 1-2 kb olması gerekiyorken attığı logların hepsi GB olarak gözükmekteydi her silmemde windows yeni log attığı için tekrar tekrar hdd doluyordu bunu saglam bir antivirüsle taratman gerekiyor ve symantec antivirüsü de makinanda varsa kaldırman gerekiyor.