Virüssüz Windows olabilirmi?

HPQ-User
30-10-2009, 10:05   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mahoni sormuş:
Virüslerden etkilenmeyecek şekilde windows işletim sistemleri geliştirilebilirmi ? Bu soruyu sormamın sebebi, bu konu hakkında başka forumlarda okuduğum yazılar. Windows işletim sistemi geliştiricileri bunu başarırsa yazılım sektörü nasıl etkilenir ?

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ACER FERRARİ

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.4) Gecko/20091016 Firefox/3.5.4

kucukbostan
30-10-2009, 10:10   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj

dikkatli kullanırsan virüslere bulaşmazsın. ama herönüne geleni indirir ve ordan burdan flashdikler ve cdlerle pcne yükleme yaparsan, virüslerle tanışırsın

thethunderbolt
30-10-2009, 10:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
101 mesaj

böyle bi şey imkansız. yazılım şirketleri felan birlikta  çalışıyorlar zaaten unut sen onu  ...

farukdgn
30-10-2009, 10:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Zaten hackerlar işletim sisteminin zayıf noktalarından çalışıyorlar.

canerkurt
30-10-2009, 10:35   |  #5  
Yeni Üye
25 mesaj
Alıntı: thethunderbolt  
böyle bi şey imkansız. yazılım şirketleri felan birlikta  çalışıyorlar zaaten unut sen onu  ...
Neden imkansız olsun ki ? Windows işletim sistemleri virüslerden etkilenmeyecek şekilde geliştirilebilir. Güzel bir Ar-Ge ve nitelikli yazıllımcılarla, sağlıklı kurgusal çalışmalar yapılarak bu gerçekleştirilebilir.

İnternet, usb ler ve daha birçok virüs saldırısına maruz kalacağımız noktalar hayatımızdan çıkmayacak. Fakat bunlar böylesi bir çalışmanın önünde engel olmamalı diye düşünüyorum.

Windows işletim sistemleri konusunda, dosya yapıları vb. tecrübeli ve nitelikli kaç tane yazılımcı ülkemizde yaşıyor bilemiyecem ama bence bu olay mümkündür arkadaşlar.

Not: Lütfen beni muhalefetmiş gibi algılamayın, sadece bu konunun farklı tarafından yaklaşmak istedim. Windows'un virüslerden uzak tutulması yada virüsleri engelleyebilmesi belki de hayal, belki de ulaşılması zor bir sonuç olabilir ama bizler tartışalım. Belki bi sonuç alabiliriz. Saygılarımla.

Toxic
30-10-2009, 10:55   |  #6  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

en iyi antivirüs kullanıcının kendisidir

AnchryA
30-10-2009, 11:19   |  #7  
AnchryA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
734 mesaj

En güçlü Virüs işletim Sisteminin kendisidir.

korunma mı ? her koşulda korunmasızsınız işletim sistemine karşı.

Egoist Okan
30-10-2009, 11:50   |  #8  
Yıllanmış Üye
170 mesaj

Ben antivirüs kullanmam . Çünkü antivirüs benim.

Fake şeylerede inanmam ben.

Ayrıca Microsoft  virüslerden etkilenmeyecek bir işletim sistemi üzerinde 5 yıldır çalışıyor.

Ama bulaşırmı bulaşmazmı yorum sizin.

Teknoloji her saniye gelişiyor.
Özellikle bilgisayar dünyası her salise

bununla beraber virüslerde gelişiyor.

En iyi antivirüs sizsiniz.

teknohat
30-10-2009, 14:20   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,494 mesaj

Gerçekten virüs girmeyen bir işletim sistemi geliştirilirse(ki bu bence imkansız), antivirüs yazılımı sektörü bundan kötü şekilde etkilenir, çünkü kimse antivirüs programına ihtiyaç duymaz.

Ama virüssüz bir Windows'a sahip olmak kullanıcının elinde. Mesela benim bilgisayarımda gerçekten hiç virüs yok.

OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 17:55   |  #10  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

kur sanal işletim sistemini , ram miktarını tabiki çok yap..Virüs girerse sanal işletim sistemi çöker, bölece sizin gerçek işletim sisteminizi etkilemez bile...Çöktüğünde silip sanal işletim sistemini , yeniden kurarsın..bu kadar basit..
Bunu yap bakalın,işletim sistemin bir daha çöküyor mu..çökmesine çöker ama o kadar da değil!

Mustafa@PC
30-10-2009, 21:42   |  #11  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Öncelikle o kadar tedirgin olduğunuz virüslere karşı XP'yi kullanmaya devam etmeyin.

Windows Vista yada Windows 7 yükleyin, güvenliğin ilk halkasını tamamlayın. İkinci halka olarakta KIS, NIS yada Avira Premium Security'i yükleyin, güncel tutun. Son ve en önemli halka kendiniz, yani biliniçli bir bilgisayar kullanıcısı olmanız yada olmamanız.

Kimse size %100 güvendesiniz diyip bunun garantisini veremez zira güvenlik kavramında %100 diye birşey yoktur ama dediğim halkaları tamamlarsanız en azından çok güvende olursunuz...

OSMAN BAĞÇEVAN
31-10-2009, 07:20   |  #12  
Denetmen
6,606 mesaj

Ne kadarda avira nın son sürümü olsa , kis , nis başka birşey olsa virüse engel olamaz...

En iyi antivirüs  , kullanıcının kendisidir..Eğer bilinçsiz bir kullanıcısıysanız , sizin msn niz de facebook da , bir siteye üyeliğiniz de hepsi alınabilir..
Bunları yaşamış birisi olarak sölüyorum..Ama artık kimse benim ne şifremi çalabilir , ne de msn mi patlatabilir...

Bilinçli ol , bilgi sahibi ol , yeter! eğer öle biriysen windows a bile gerek yok , sen varsın..Bir makina senden akıllı olabilir mi ..Düşünebilir mi :)

ihtiyar_kurt
31-10-2009, 18:42   |  #13  
Yeni Üye
29 mesaj

Herkese merhaba, virüssüz windows işletim sistemleri konusu ve bu konuda birçok firmanın ve windows uygulama geliştiricisinin çalıştığı bir konun tartışılması çok iyi.Yabancı forumlarda da konuşulan bu konunun chip sitesinde tartşmaya açılması gerçekten çok güzel.

Tüm dünyanın tartıştığı bu konu hakkındaki bazı yorumlar hakkında görüş beyan etmek istiyorum. Örneğin aşağıdaki alıntıyı ele almak istiyorum.

Alıntı: Mustafa@PC  
Kimse size %100 güvendesiniz diyip bunun garantisini veremez zira güvenlik kavramında %100 diye birşey yoktur ama dediğim halkaları tamamlarsanız en azından çok güvende olursunuz...
Bütün dünyanın üzerinde tartıştığı bu konu hakkında bu kişinin kendinden emin olarak verdiği bu cevabı neye güvenerek verdiğini merak ediyorum.Bu kişi bir akademisyenmi, yazılım uzmanımı, güvenlik yazılımcısımı, neye dayanarak "% 100 diye birşey olamaz" diyor. Bu konu hakkında dünya genelinde çalışan yazılımcılar, firmalar ve şahısların tümü aptal, gerizekalı bir senmi akıllısın? diye sormak geliyor içimden. 

Ayrıca konuya baktığımızda küçük bir soru sorulmuş sadece.Kendi fikrin ne ise onu söyle demezlermi adama.Madem % 100 olamaz bunu ispat etsene? Yazılımda, teknolojide imkansız diye birşey varmı?Biri bana 15 sene önce asker arkadaşlarımla internette yada bilgisayarda görüşeceğimi söyleseydi güler geçerdim.Ama bugün görüşüyorum.

Forumlarda onbinlerce konuya cevap verince filozofmu olunuyor?

Bu konu yabancı forumlardada tartışılıyor,bizlerde tartışalım.Yukardaki alıntıdaki gibi cevap veren filozoflara itibar etmeyelim.Sen kendini ne sanıyorsunda insanların gelişimini,tartışma ufkunu bir anda olamaz,yapılmaz vb. olumsuzluklarla köreltiyorsun.

Windows işletim sistemi hakkında ne biliyorsun?Açıklarını,eksiklerini,fazlalıklarını,artılarını,eksilerini biliyormusun?Neye dayanarak "olamaz" diyorsun? Müneccimmisin? Forumda onbin tane yazı yazınca Bill Gates mi oldun? Firmalar sadece bu konu için milyonlarca dolar Ar-Ge bütçesini gerizekalılıklarındanmı ayırıyorlar?Sen o insanlardan dahamı zekisin?

Konu ile ilgili olarakta; bence böyle birşey olabilir.Nasılmı? bu konu hakkında milyonlarca dolar Ar-Ge ayırılıyorsa ve yazılımcılar uğraşıorlarsa mutlaka yaparlar.

Mustafa@PC
31-10-2009, 19:34   |  #14  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Alıntı: ihtiyar_kurt  
Herkese merhaba, virüssüz windows işletim sistemleri konusu ve bu konuda birçok firmanın ve windows uygulama geliştiricisinin çalıştığı bir konun tartışılması çok iyi.Yabancı forumlarda da konuşulan bu konunun chip sitesinde tartşmaya açılması gerçekten çok güzel.

Tüm dünyanın tartıştığı bu konu hakkındaki bazı yorumlar hakkında görüş beyan etmek istiyorum. Örneğin aşağıdaki alıntıyı ele almak istiyorum.

Bütün dünyanın üzerinde tartıştığı bu konu hakkında bu kişinin kendinden emin olarak verdiği bu cevabı neye güvenerek verdiğini merak ediyorum.Bu kişi bir akademisyenmi, yazılım uzmanımı, güvenlik yazılımcısımı, neye dayanarak "% 100 diye birşey olamaz" diyor. Bu konu hakkında dünya genelinde çalışan yazılımcılar, firmalar ve şahısların tümü aptal, gerizekalı bir senmi akıllısın? diye sormak geliyor içimden. 

Ayrıca konuya baktığımızda küçük bir soru sorulmuş sadece.Kendi fikrin ne ise onu söyle demezlermi adama.Madem % 100 olamaz bunu ispat etsene? Yazılımda, teknolojide imkansız diye birşey varmı?Biri bana 15 sene önce asker arkadaşlarımla internette yada bilgisayarda görüşeceğimi söyleseydi güler geçerdim.Ama bugün görüşüyorum.

Forumlarda onbinlerce konuya cevap verince filozofmu olunuyor?

Bu konu yabancı forumlardada tartışılıyor,bizlerde tartışalım.Yukardaki alıntıdaki gibi cevap veren filozoflara itibar etmeyelim.Sen kendini ne sanıyorsunda insanların gelişimini,tartışma ufkunu bir anda olamaz,yapılmaz vb. olumsuzluklarla köreltiyorsun.

Windows işletim sistemi hakkında ne biliyorsun?Açıklarını,eksiklerini,fazlalıklarını,artılarını,eksilerini biliyormusun?Neye dayanarak "olamaz" diyorsun? Müneccimmisin? Forumda onbin tane yazı yazınca Bill Gates mi oldun? Firmalar sadece bu konu için milyonlarca dolar Ar-Ge bütçesini gerizekalılıklarındanmı ayırıyorlar?Sen o insanlardan dahamı zekisin?

Konu ile ilgili olarakta; bence böyle birşey olabilir.Nasılmı? bu konu hakkında milyonlarca dolar Ar-Ge ayırılıyorsa ve yazılımcılar uğraşıorlarsa mutlaka yaparlar.

Ne müneccinim, ne filozofum, ne de Bill Gates'im, Ben benim !

Ayrıca ve tabiki Ben sadece bir forum kullanıcısıyım, üyesiyim öncelikle belirteyim...  

Neden mesaj sayısına bakarak beni Bill Gates yada bir filozof yaptınız anlamadım ? Zaten desenize "anlamayın, boşverin anlamsızdı"  :) (Beni yandaki sayısal değerlere önem veren ve onunla övünen sonucunda çocukça davranmış olan insanlar ile karşılaştırmayın.)

Demişsiniz ki "böylelerine itibar etmeyin" ben yukarıda filozof yada sizin söylediğiniz şeylerden olmadığımı söyledim... :) Zaten bilen bilir. Burda herkes birbirinin mesajına eşit miktarda itibar eder yada etmez. herkesin kendi seçimi yada düşüncesi, isteyen istediğini düşünür, söyler, yazar.

Konuya zaten katılım gösterdim dedim ki : "şu şu şu programları kullan, bilinçli bir bilgisayar kullanıcısı ol, güvenlik kavramında %100 diye birşey yoktur." (aslında bu %100 sözü ile dedim ki hiçbir zaman %100 güvendeyim diye de güvenlik kavramını ihmal etme...) Orda dikkat ederseniz güvenlik kavramında demişim yine söylüyorum %99.99 sağlarsınız belki güvenliği ama %100 olduğundan emin olamayabilirsiniz, sürekli tedbirli davranmalısınız(Aslında tedbir kavramını vurgulamış bir söz olarakta algılayabilirsiniz) ve tekrar söylüyorum orda denilmek istenen güvenlik kavramıdır. Yani bir bütün...

Yazılımcıların uğraşılarını dikkate almadığımı nerden çıkardınız !? Tabiki dikkate alıyorum. Dikkate almasam sistemimde bir güvenlik firmasının internet güvenlik paketini kullanmaz, bir önceki mesajımda önerdiğim güvenlik programları önermezdim... ;) 

Tabiki dikkate alıyorum, takip ediyorum, tavsiye ediyorum, kullanıyorum.

PC güvenliğini tabiki tartışalım, konuşalım, %100 güvende nasıl oluruzun yolundaki adımları konuşalım, konuşulmalıda. Kim size aksini söyledi ? Zaten öyle olsa katılım göstermezdim...  

Bakın, belli ki tamamen yanlış anlayıp, belki daha önce karşılaştığınız bazı insanlara benzettiniz beni ( bilmiş, aykırı tipler ; aslında sıradandırlar ama aykırı olmaya çalışırlar, gerçekten aykırı olsa hadi neyse...) Ama ilgim yada öyle bir mizacımda yok...

Aslında ikimizde aynı şeyi söylüyoruz ne mi diyoruz ?  ;

"Teknoloji güvenlik konusunda gelişiyor, güvenlik firmalarına bu yolda güveniyoruz, güvenmeliyiz..." 

Ben sadece ekstradan şunu söylüyorum ;

"%100 güvendeyim diye tedbirsiz davranmayın. En fazla güvende olduğunuzu hissettiğiniz anda bile "%99.99 güvendeyim gibi düşünün."

İyi akşamlar size.

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 31 Ekim 2009 20:17
ihtiyar_kurt
31-10-2009, 20:11   |  #15  
Yeni Üye
29 mesaj

Sayın Mustafa@PC ;

Lütfen tepkimi sizi kırmak yada üzmek olarak algılamayın.Şayet kırdıysamda özür dilerim.

Konuya gelince, ben şöyle düşünüyorum; virüslerden kendini koruyan bir Windows işletim sistemi... hiçbir antivirüse ihtiyaç duymadan.Düşüncesi bile güzel.

Kişisel fikrim Anti-Virüslere güvenmiyorumda inanmıyorumda.Zaten bu yüzden yazılımcılar,firmalar arayış içerisinde değilmi? Şunu düşünüyorum..Neden format atmak zoruda kalıyoruz?Formatı % 10 olarak sisteme giren virüslerin çalışmasından % 90 olarakta Anti-Virüslerin sistem dosyalarından virüsleri temizleyemeyip sistem dosyalarını silmesinden..Peki sistem uygulamalarını koruyan,virüsü çalıştırmayan,sistemi kurtaran bir uygulama yazılsa diye düşünüyorum.. Acaba abartılımı düşünüyorum?

falconer
31-10-2009, 20:18   |  #16  
Yıllanmış Üye
704 mesaj

Bilgisayara ikinci işletim sistemi olarak bir Linux sürümü kurmak ve yüksek güvenlik gerektiren işleri Linux tan yapmak bir korunma yöntemi olabilir mi?
Ben tümüyle virüse kapalı bir Windows geliştirilebiceğine inanmıyorum. MS ve diğerleri bunun için çalışıyor olabilir ama zararlıları yazanlar da asla boş durmuyor.

Mustafa@PC
31-10-2009, 20:25   |  #17  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Alıntı: ihtiyar_kurt  
Sayın Mustafa@PC ;

Lütfen tepkimi sizi kırmak yada üzmek olarak algılamayın.Şayet kırdıysamda özür dilerim.

Konuya gelince, ben şöyle düşünüyorum; virüslerden kendini koruyan bir Windows işletim sistemi... hiçbir antivirüse ihtiyaç duymadan.Düşüncesi bile güzel.

Kişisel fikrim Anti-Virüslere güvenmiyorumda inanmıyorumda.Zaten bu yüzden yazılımcılar,firmalar arayış içerisinde değilmi? Şunu düşünüyorum..Neden format atmak zoruda kalıyoruz?Formatı % 10 olarak sisteme giren virüslerin çalışmasından % 90 olarakta Anti-Virüslerin sistem dosyalarından virüsleri temizleyemeyip sistem dosyalarını silmesinden..Peki sistem uygulamalarını koruyan,virüsü çalıştırmayan,sistemi kurtaran bir uygulama yazılsa diye düşünüyorum.. Acaba abartılımı düşünüyorum?

Estağfurullah ne özür... kırılmadım da zaten ;)

Evet söylediğinizi düşünmesi bile güzel ve emin olun bu yönde çalışmalar yapılıyordur(Antivirüse ihtiyaç
duymayan bir Windows)

Bence antivirüs firmalarına güvenmeliyiz(en azından başlıca firmalara) sonuçta dediğiniz gibi format sebeplerinden biride virüsler ve bu programlar bu virüsleri engellemek için var. Antivirüsler sistem dosyalarınıda silmezler ancak şöyle olur ; virüs sistem dosyasına bulaşmıştır antivirüs programıda virüsü temizleme güdüsü ile siler. (esasında size belirtir hangi dosyanın virüslü olduğunu ve sorar sileyimmi diye)
Ama iş sistem dosyalarına gelmemesi için antivirüs programları vardır bunuda unutmamak gerekir...

Eğer Windows ortamında daha güvende olmak istiyorsanız ilk sayfada da dediğim gibi Windows 7 yada Vista ve mümkünse 64-bit sürümlerini kullanmalısınız.

Tekrar iyi akşamlar size.

OSMAN BAĞÇEVAN
01-11-2009, 06:41   |  #18  
Denetmen
6,606 mesaj

Hemen araştırmadan söleyim,

prof_21
01-11-2009, 13:03   |  #19  
Taze Üye
4 mesaj

bildiğime göre mac os yapıyor windows niye yapmasın

melen
01-11-2009, 16:26   |  #20  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj

Siz kendiniz anti-virüssünüz öyle mi?
Birisi MSDN sayfası görünümünde, bir MSDN sayfası açsa, daha ham şekilde. Virüsleri doldursa. Sonra siz, o sayfaya tıklasanız, antivirüslüğünüzü gösterin bakalım. Anti-virüssüz işletim sisteminin güvenliliğini ben düşünemiyorum bile!...

OSMAN BAĞÇEVAN
01-11-2009, 23:42   |  #21  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: HP-Tubos Melen  
Siz kendiniz anti-virüssünüz öyle mi?
Birisi MSDN sayfası görünümünde, bir MSDN sayfası açsa, daha ham şekilde. Virüsleri doldursa. Sonra siz, o sayfaya tıklasanız, antivirüslüğünüzü gösterin bakalım. Anti-virüssüz işletim sisteminin güvenliliğini ben düşünemiyorum bile!...
bir hacker düşün....
O hacker ın windows una virüs girer mi ?:)

CapanQGLU
02-11-2009, 02:52   |  #22  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj

Hacker gibi kullanıcı olmakta o kadar kolay olmadığı için, bizim istediğimiz Armut piş, ağzıma düş...
Windows sağlasın biz kullanalım.

pcvolki
10-02-2010, 20:13   |  #23  
Taze Üye
2 mesaj

Virüs Bulaşmaya bilgisayar mümkün olabilir. nasılmı kendinden panzehirli programlar ile kendi kendini koruyan programlar olursa bu mümkün olabilir.

emrah33
10-02-2010, 21:51   |  #24  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
802 mesaj

Linux için evet.Windows için hayır...

mancukya
11-02-2010, 01:32   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

digital imzalama, iphone applet store gibi bir sistemle yükleme, regedit vs vs gibi yerlere yazma izni olmamasi falang gibi olabilir. Ama ozamanda pc bütün cazibesini kaybeder.