Virüsten Korumayı Etkinleştirememe

HPQ-User
03-12-2009, 10:54   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

eXaLs sormuş:
Virüs Programı yükledim ancak her seferinde Korumayı Aktifleştirin uyarısı veriyor. Aktifleştire tıkladığımdaysa hiçbirşey yapmadan yine aktifleştirin uyarısı veriyor. Denetim Masasında Güvenlik Merkezinde Güvenlik Duvarı ve Otomatik Güncelleştirmeler Açık ancak Virüsten Koruma İZLENMİYOR uyarısı veriyor.
Kullandığım Virüs Programı Kaspersky 8 ve lisansı var ama korumayı etkinleştiremiyorum ne yapmam lazım.

Teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows XP Service pack 3
İntel Celeron M CPU 520
1.60GHz
1.86gb Ram
MSI Laptop

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.15) Gecko/2009101601 Firefox/3.0.15 (.NET CLR 3.5.30729) FBSMTWB

Ahmet Ertuğrul
03-12-2009, 13:19   |  #2  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Windows Güvenlik Duvarı'yla çakışıyor olabilir. Güvenlik duvarını kapatın. Kapersky'yi de kapatın. Sonra Kaspersky'yi yeniden başlatın. Olmazsa bilgisayarı yeniden başlatın. Güvenlik merkezinde windows güvenlik duvarı yeniden açılmış mı kontrol edin. Yeniden açılıyorsa Başlat->Çalıştır->msconfig.exe yazın, enterlayın. Hizmetler ve Başlangıç sekmelerinde Windows Güvenlik Duvarı'yla ilgili maddeleri devre dışı bırakıp, windows güvenlik duvarını da güvenlik merkezinden kapatıp bilgisayarı yeniden başlatın.

kollox
03-12-2009, 15:32   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

ilginiz için teşekkürler.
Dediklerinizi aynen yaptım ama güvenlik duvarı normal bir şekilde kapanıyor ve otomatik açılma söz konusu değil.  sorun ise aynen devam ediyor. Ben size resim olarak da göstereyim belki daha açıklayıcı olur.

Son Düzenleme: kollox ~ 03 Aralık 2009 15:34
Ahmet Ertuğrul
03-12-2009, 17:19   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Ayarlara girdiğinizde orada koruma modüllerini etkinleştirmeyle ilgili bir şeyler var mı acaba?

Bu arada son resimde güvenlik duvarı açık görünüyor?

Ayrıca programı kaldırıp yeniden kurmayı da deneyebilirsiniz. Kurmadan önce güvenlik duvarını kapatın. Sonra açabilirsiniz. Program güvenlik duvarı da içeren bir internet güvenlik programı olmadığından çakışma olabileceğini sanmıyorum. Olursa sadece programı ilk bilgisayara yüklerken bir sorun olabilir. Onun dışında program sorunsuz yüklendiğinde Windows Güvenlik Duvarı'yla çakışmaması gerek.

Bunlar son aklıma gelenler. Yani programın kurulumunda hata olmuş diye düşünüyorum. Programı yüklerken arka planda çalışan tüm programları kapatmanız gerekli. Bir de umarım bilgisayarınızda yüklü başka anti-virüs, internet güvenlik (internet security), güvenlik duvarı gibi aktif koruma yapan program yüklü değildir. Eğer varsa onların adlarını buraya yazın. Onlarla çakışma olup olmayacağı ihtimali üzerine de konuşalım.

kollox
04-12-2009, 15:11   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

kaspersky içinde korumayı etkinleştir tiklenmiş durumda onda bir sorun yok.
son resimde ben tekrar açtıkta sonra resmini aldım kendi otomatik olmadı yani.
güvenlk duvarını kapatarak yeniden yukledim  ama aynı sorun devam ediyor.
özellikle 4-5 kere baktım baska bir guvenlik programı yok.
:(

Ahmet Ertuğrul
04-12-2009, 16:32   |  #6  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Üzgünüm daha fazla yardımcı olamadığım için. Başka bir arkadaş sorununuzu çözebilir belki.

Kapalı Hesap (158315)
04-12-2009, 17:46   |  #7  
Kapalı Hesap
1 mesaj

merhaba ben siteye yeni üye oldum ve yardımlarınızı bekliyorum. Bilgisayarımı açınca recyclebin özellikleri diye birşey çıkıyor ve ardından Error 5 : Erişim Engellendi diye yaklaşık 8-9 adet uyarı penceresi çıkıyor bu sorunları çözmek için yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...