Selamlar,
TR/Hijacker.gen virüsü ile ilgili yaşadığım sorunu nasıl çözdüğümü, aynı ya da benzer virüs problemi yaşayanlar için yazmak istedim. Belki bir faydası dokunur:
Avira'nın Antivir Personal yazılımını kullanıyorum. Bana sürekli TR/Hijacker.gen trojanını bulduğunu söylüyordu. Ama silemiyordu. İnternet üzerindeki araştırmalarımda, genellikle bu virüsün DLL şeklinde System32'ye yerleştiğini yazıyorlardı. Avira bu Dll'leri problemsiz siliyordu. Ancak benim dosyanın adı (çok ilginç) 25745574081.CPX idi. System dosyalarını ve gizli klasörleri göster desen bile, XP bu dosyayı sana göstermiyordu. Ancak Dos (Komut sistemi) üzerinden görebiliyordun: "CD.." ile 2 kez c'ye düştükten sonra, "CD Windows/System32" girin, akabinde "dir/p" yazın, sayfa sayfa system 32 içeriği gelecek. Fakat yine silemiyordu. Del 25745574081.CPX yazsan da hiç bir değişiklik olmuyordu.
Ne olağan Windows'ta, ne de güvenli kipte, Avira silemiyor, ne McAffee, ne Symantec, ne Kaspersky ne de Bitdefender'de uygun removal tool yok. Symantec'in chat ile ulaştığım analisti, benden 99,99 Euro istedi!
Uzun lafın kısası, uyguladığım yöntem, tümörün içini boşaltmak oldu:
Dediğim gibi komut sisteminde iki kez "cd.." yaparak c'ye düşün, sonra "cd windows/system 32" yazarak system 32 kalsörüne gelin. Akabinde Edit 25745574081.CPX girin, dos'un edit programı ile dosyanın içi açılacak. İçini olduğu gibi silin. Sonra save edin. Dosyanın 0 KB'e düştüğünü göreceksiniz. O gün bugün rahatız :).
Sevgiler.