Virüsün de sahtesini yaptılar...

CHIP Online
12-02-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Anti-virüs devinin ilginç virüs deneyi güvenlik firmalarını ayağa kaldırdı: İşte o deney ve sonrası.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/viru ... yaptilar_18215.html

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Geçenlerde Rus Kaspersky firmasının gerçekleştirdiği bir deney, güvenlik dünyasını karıştırdı. Kaspersky laboratuarlarında 20 EXE dosyası yarattı. Aslında tamamen zararsız olan bu dosyalardan 10 tanesine virüslerde sık görülen bazı özellikler ekledi. Ardından da bu dosyaları çevrim içi virüs tarama sistemi VirusTotal'a yükledi. Kaspersky'nin merak ettiği öncelikle VirusTotal'ın bu dosyaları virüs olarak tanımlayıp tanımlayamayacağıydı. İkinci soru ise başka anti virüs firmalarının da aynı tuzağa düşüp düşmeyeceklerdiydi.

10 gün sonra Kaspersky aslında masum olan ve sadece VirusTotal'a yüklenmiş olan bu dosyaların 14 farklı anti virüs firmasının veri tabanlarında zararlı olarak etiketlenmiş halde bulunduğunu açıkladı. Bu açıklama üzerineyse güvenlik firmaları Kaspersky'nin pazarlama faaliyeti olarak rakiplerini kandırdığı gerekçesiyle ayaklandılar. En büyük tepkiyse doğal olarak VirusTotal'dan geldi.

İspanyol kökenli VirusTotal, Kaspersky'yi sundukları servisi art niyetli bir şekilde kullandığı için suçladı. Aslında VirusTotal benzer durumlarla daha önce de karşılaştı. Buna benzer en büyük derdi ise virüs yazarlarının, hazırladıkları zararlı dosyaların kolay tespit edilip edilmeyeceğini test etmek için bilerek VirusTotal'a yüklemeleriydi.


Tüm konu: Virüsün de sahtesini yaptılar...

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Kaspersky bu deneyi reklam için mi yaptı?

M.G.G
12-02-2010, 13:40   |  #2  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Adamlar zaten hacker ve işlerini iyi biliyorlar.Hayır bence deney için yaptı;
Ama bazı firmalar bunu kabullenemiyo galiba.

Para_Noyak
12-02-2010, 15:50   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Ben size durumu izah edeyim, Kaspersky yeni bir yapay zeka üzerinde çalışıyor ve bu konuda çok ciddi yol katetti.Basına anlattıkları zararlı kodlar davranışı sergileyen exe leri diğer antivirüslerin yapay zekalarını test etmek ve zamanı geldiğinde onları ticari olarak aşağılamak için virustotal de denediler.diğer antivirüslerin yaygara koparmasıda bu yüzden zaten.ancak kaspersky nin unuttuğu bazı şeyler var.zaten yakında kaspersky onlarlada karşılaşacaktır.

kleptes
16-02-2010, 17:43   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

http://www.eset.com/threat-cente ... cceptable-shortcuts

ihtiyar_kurt
18-02-2010, 08:45   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Bence Eset Meset hikaye.. Nedenmi? Birkaç gün önce yayınlanmış kaspersky testleri hakkında bir yazının linkini veriyorum aşağıda. Olmayan bir virüsü nasılda virüs diye gösteriyorlar incelemenizi tavsiye ederim. Kaspersky doğru olanı yapıyor ve diğer antivirüs firmalarının ne kadar yanlış alarmlar ve yanlış işler yaptığını gösteriyor. Size tavsiyem linkteki haberi ve virüstotal sonuçlarını dikkatli incelemeniz.

http://www.gelecekonline.com/met ... kinda_bilgilendirme