vis

caglayan
13-04-2008, 23:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

arkadaşlar benim harddisk iki bölüme ayrılmış durmda.vistanın kurulu oldugu bölüm 30gb, diğer bölüm(D)50gb.ben bu iki bölümün kapasitesini eşitlemek istiyorum.yani 40 40 olsun.bilen varsa lütfen yardım etsin.

Banned
13-04-2008, 23:48   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

1. seçenek; Bu işlemi sorunsuz yapabilmeniz için öncelikle hem c hemde d diskinizi birleştirmelisiniz.Vistanın defrag aracına güvenmeyip diskepeer vb. bir  yazılım ile birleştirme yapın. bilgisyarımı sağ tıklayıp yönet seçeneğinden disk ymnetimine gelin, öncelikle d diskinizi sağ tıklayıp birimi küçült seçeneğinden küçültün, devamında c diskinize sağ tıklayıp birimi büyüt seçeneğinden oluşan biçilenmemiş alanı c ye ekleyin.

2. Seçenek; d sikinizide fazla bilgi yoksa bir şekilde d yi boşaltabiliyorsanız boşaltın 2. seçenekteki gibi disk yönetimine gelip  d yi silin , c yi yukardaki işlemi uygulayarak  istediğiniz miktara genişletin,  kalan kısmı sağ tıklayp yeni bölüm oluştur seçeneğinden biçimlendirerek d yi oluşturun.

3.seçenek; C diskinizde resimlerim müziklerim klasörleriniz önemli oranda yer tutuyorsa bunları d ye taşıyıp c deymiş gibi kullanabilirsiniz.Bu şekilde d yi küçültmeden bir bölümünü c deymiş ggibi kullanabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için linke göz atın.