türkiyede işletim sistemlerini 64 olanları sorun çıkarıyormuş bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı ve aralarındaki temel fark ne
vista 32 bit veya 64 bit sorunu
hic bir sorun yaratmaz 64 bit 32 bit den hem daha hizli hemde daha güvenli
bir sorun hiç duymadım ama 64 bitte çalışan proğram sayısı daha kısıtlı.Eğer uygun donanım varsa 64x daha hızlı ve güvenli.
64bit sorun çıkarıyor diyen arkadaş suna güvenmiş olabilir. 64 bit işletim sistemleri için kulanılan programların kısıtlı olması. Donanım konusunda tam destek almadan kurulum yapılmaya gibi kısımlarda sorunları var evet. Ama donanım desteğiniz tam ve kullandığınız çok fazla program yoksa 64 bit sorunsuz hızlı ve guvenli olabilir
aslında şöyle demişti 64 bit li işletim sistemleri çoğunlukla ABD de kullanılır bu yüzden ülkemizde saorun çıkarmakta çoğu programda eğere öyleyse türkiyede 32 bit kukllanmak mantıklı
trinityaslında şöyle demişti 64 bit li işletim sistemleri çoğunlukla ABD de kullanılır bu yüzden ülkemizde saorun çıkarmakta çoğu programda eğere öyleyse türkiyede 32 bit kukllanmak mantıklıYok öyle bir şey. 64 bit işletim sistemleri de, 32 bit işletim sistemleri gibi her yerde kullanılabilir. 64 bitlik işletim sistemleri sadece 16 bitlik işlemleri çalıştırmazlar(yanlış hatırlamıyorsam). Zaten karşınıza çok fazla 16 bit'lik işlem çıkmaz. Yine de siz bilirsiniz. Fakat güvenlik açısından 64 bit işletim sistemi daha iyidir.
64 bit çok rahat çalışıyor (ben ultimate 64 bit kullanıyorum).
yalnız;
1)sürücülerinin hepsi 64 bit olmalı(elindeki sürücü cdlerinin içinde hem 32 bit hem 64 bit sürücü olmalı eğer yoksa donanımın sitesinden rahatça indirebilirsin)
2)programlar 64 biti desteklemeli.desteklemeyenleri c'de x86 program files'ın içine kuruyor(c sürücüsünde ikitane program files oluşturuluyor.biri 64 bit programlar için biri 32 bit için (x86 diye)).buna rağmen bazı progamları (ki koca pcyi kurdum tek iki programım çalışmadı onlar da unloker ve mtu sözlük)çalıştırmıyo.
3)arkadaşların söylediği gibi 32 bite göre gayet hızlı.
4)32 bite göre daha çok yer kaplıyo.32 bit kurunca,c'de en fazla 15 gb alan kaplıyordu ,64 biti kurunca 19-20 gb'a çıktı.
kısacası birazcık uğraşırsın,sürücüsüydü,uyan programıydı filan ama sonuçta memnun kalırsın.
DaRWeLLbir sorun hiç duymadım ama 64 bitte çalışan proğram sayısı daha kısıtlı.Eğer uygun donanım varsa 64x daha hızlı ve güvenli.Kısıtlı değil. 32bit programlar da 64bit üstünde gayet rahat çalışıyor. 64bit'te çalışmayacak şeyler, DOS veya Windows 3.1 için yazılanlar, hani 1995 önce yapılanlar... Kaç tane kaldıysa artık onlar...
Selçuk İslamoğluKısıtlı değil. 32bit programlar da 64bit üstünde gayet rahat çalışıyor. 64bit'te çalışmayacak şeyler, DOS veya Windows 3.1 için yazılanlar, hani 1995 önce yapılanlar... Kaç tane kaldıysa artık onlar...hmm bende bunu merak ederdim hep
Selçuk İslamoğluKısıtlı değil. 32bit programlar da 64bit üstünde gayet rahat çalışıyor. 64bit'te çalışmayacak şeyler, DOS veya Windows 3.1 için yazılanlar, hani 1995 önce yapılanlar... Kaç tane kaldıysa artık onlar...ben daha fazla proğram çalışmaz diye biliyordum..bilgilendirme için teşekkürler
yorumlarınız için çok teşekkürler çok faydalı oldu
bildigim kadarıyla 64bit işletim sistemleri 8 gb ta kadar ram görebilio buda başka bi artısı
xkursatxbildigim kadarıyla 64bit işletim sistemleri 8 gb ta kadar ram görebilio buda başka bi artısıÇok daha fazla ;)
xkursatxbildigim kadarıyla 64bit işletim sistemleri 8 gb ta kadar ram görebilio buda başka bi artısıterabayt lardan sözedildiğini duymuştum