Ekran kartının sürücüsünü kurarken dikkat etmemişim indirdiğim sürücü 64 bit içinmiş programda uyarı vermeden kayıt defterini veya sistem dosyalarını değiştirmiş yani sürücüleri hiç bir şekilde yükleyemiyorum veya güncelleştiremiyorum. Güncel diyor ama değişmiyor ne yapabilirim format dışında. Kaldırıp kurmak işe yaramıyor aynı sürücüye sahip iki bilgisayar var ve kaldırdığım bilgisayara ekran kartının sürücülerini yükleyemiyorum.
vista 64 bit 32 bit sürücü
belkide hem 32 hemde64 bit sürüm bir arada olabilir.. yoksa yüklerken hata vermesi gerekir....
bu yuzzdende siz her nekadar yeni sürücü yuklemeye çalışsanızda gunceldir uyarısı alıyor olabilirsiniz.. zaten dogru sürücüyü bulmuş olabilir..
peki o zaman neden hiç bir şekilde sürücü yükleyemiyorum veya olan sürücüyü güncelleştiremiyorum. Güncelleşmediğinden eminim. Çünkü sürüm numarları birbirini tutmuyor doğtu olan hiç bir sürücüyü kabul etmiyor. Eskisinden bir adım öteye gitmiyor.
Aygıt yöneticisinden aygıta sağ tıklayıp kaldır'ı seçerek aygıtı kaldırın bu işlem için ayrıca sürücüyuüde kaldırmak isteyipo istemediğinizi soracaktır, kaldır deyin. Bu şekilde sürücüyü silecek ve restartan sonra aygıtı yeniden bulup sürücü isteyecektir.Aksi hbalde sürücüyü ne kadar kaldırsanızda aslında kaldırılmamakta devre dışı bıraakılarak bunu kullanma denmektedir.Diğer taraftan her ne hikmetse nvidia sürücüleri kaldırsanız dahi nvcpl, nwiz ve nvmctray sürücü hizmetleri kalkmamakta ve sistem başlangıcından itibaren çalışmaya devam etmektedir. Ekran kartınız nvidia ise eski sürücüyü kaldırdıktan sonra sistemi güvenli modda açarak veyahut görev yöneticisinden bu dosyaların işlemlerini sonlandırarak system 32 klasöründen nvcpl.dll ve nvmctray.dll dosyalarını ve arama yaptırıp nwiz dosyasını bulup silin. Bir diğeri direk diskindeki ati ise ati nvidia ise nvidia dosyalarını silin.
bilgisayarınızı bir önceki tarihe geri yükleme yapınız.. şuan için en basit ve kesin çözümdür... başlat programlar- donatılar-sistem araçları- sistem geri yükleme tıkla.. sistemi önceki bir yarihe yükle. seç ekran kartını yüklediğiniz tarih ve zamandan bir önceki aktif yüklemeyi seçip ileri ileri son deyip biraz bekleyin.. bilgisayarınızı ufak bi yüklemeden sonra yeniden başlayacak... ve o zaman sizde ekran kartını yeniden düzgün bir şekilde tanıtabileceksiniz...
iyi geceler...
İlgilenen her arkadaşa teşekkür ederim sorunu çözdüm. Sorun hem ati nin sürücülerinde net bir uyarı vermemesinden ve benim dikkat eksikliğimden kaynaklanıyor. Şöyle ki 64 bit sürücüyü yükleyince ati bunu bilgisayara uyumsuz oldugunu görmüş kurmamış fakat uyumsuz olduğunu belirtmedi. 2600 lerin birisi agp diğeri mobility olunca ne kadar aynı ekran kartı olsa da aynı değiller, sürücü de farklı olunca aynı ekran kartına sürücü kurulmuyor gözüküyor. Neyse ki Toshiba nın sayesinde ucuz kurtuldum desem yeridir. Toshiba diz üstünde sürücüleri hep hazır tutuyor. Rastgele görüp kurdum dizüstünü hallettim ama masaüstüne format attım. Tekrar ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Sorun çözülmüştür. Bir şey yoksa konuyu kapatabilirsiniz.
(Bunu geçenlerde forumda dolaşırken eski kullanılmayan ama açık olan konular gördüğümden dolayı belirttim.)