Vista Aktivasyon yedeği alınabilir mi ?

era1p
29-04-2008, 13:42   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj

Merhaba, laptop bilgisayarım var ve kurtarma bölümünde aktive edilmiş vista versiyonu bulunuyor. Ancak ben kişisel bir vista dvd'si hazırlamak istiyorum ve aktivasyonuda mümkünse dvd'ye atmak istiyorum. XP'de unattended kurulumda tüm bunları yapabiliyorduk. Vista waik'da acaba bu mümkün mü? Yada en azından aktivasyon yedeğini alıp sonra tekrar vista kurduktan sonra bu yedekten aktive etsem?

eolos
29-04-2008, 18:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

aktivasyon derken microsoftun windows yazılımını aktif etmesini astediyorsun sanırım ama bunu yapmana gerek çünki bole bir cd hazılasan dahi windows internete ilk girdiğinde kendini yine aktivasyon yapacak

era1p
29-04-2008, 23:08   |  #3  
OP Yeni Üye
43 mesaj

Araştırdınız mı hiç bilmiyorum ama ben internette bi takım şeylere rastladım. Ürün birkez aktive edildikten sonra bir Product ID oluşturuluyormuş ve bu PID ile tekrar aktive edilebiliniyormuş. Ancak ne bu PID 'i nede aktivasyon yöntemini bulamadım.

خH@љ
14-05-2008, 23:33   |  #4  
Ø®H@Ñ™ avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

Valla Ben Kendi Pc Me 2. kez MS Vista Home Basic Yükledim hiç Aktivasyon Sorunu yaşamadım zaten daha sistemi kurarken aktive etti :D

ANADOLU
15-05-2008, 00:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
249 mesaj

Aktivatyonu yediğini almana gerek yokkki ?
eğer Mutlaka almam lazım diyorsan norton ghost veya Acronis True Image gibi programlarla ilk kurlumdan hemen sonra imajını al ve tekrar kurulum yapmak istediğin bu imajdan bilgisayarı yükle böyleye otomatik aktive edilmiş bir bilgisayarın olur.

era1p
15-05-2008, 00:46   |  #6  
OP Yeni Üye
43 mesaj

Mesajımı okumadınız sanırım :) Sizin söylediğiniz gibi bir durumda zaten imaj almayada gerek yok, hazır recovery bölümü varken :)

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar, sorunu kısa bir süre önce çözdüm. Oem aktivasyon yedeği alan bir program yazmışlar, henüz deneme imkanım olmadı ama umarım işimi görür.