VİSTA ANTİVÜRÜS YARDIM

sinan354
03-05-2009, 14:55   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
533 mesaj

Arkadaşlar Toshiba A300-15B laptop sahibiyim.bilgisayarı ilk aldığımda kendi üzerinde Mcaffee virüs programının deneme sürümü yüklüydü ve ben bunu kaldırdım ve eset smart security 3.0 yükledim bu şekilde kullanıyordum bilgisyarı.ancak geçenlerde güvenlik merkezine girdim tesadüfen ve bişi farkettim.yüklü olan virüs programlarından birden fazla virüs programı yüklü olarak görünüyordu.burda eset smart security ve McAffee görünüyor ve güncel şeklinde bi ibare var.bilgisyarın her yerini tarattım böle bi program yok.kalıntı dosya da yok.sizce bu durum bi sıkıntı yaratır mı?iki antivürüs programının da güvenlik duvarı olduğunu unutmayalım.

sinan354
03-05-2009, 15:45   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
533 mesaj

Yok mu yardım edecek biri?

Süleyman.
03-05-2009, 16:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Daha kestirme bir yolu olabilir. Ama ben olsam şöyle yapardım. Macaffee'yi tekrar kurup Your Uninstaller veya Revo Uninstaller programlarından biriyle kaldırırdım. Büyük ihtimalle bu sorunu çözecektir. Tabi Macafee'yi kurarken NOD 32'yi çalıştırmamak lazım.

Mustafa@PC
03-05-2009, 17:09   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Eltahirin dediklerini yapın,

Bazen kalıntılar kalabiliyor böyle ir sorun olmaz.

O işlemleri yaptıktan sonrada,

"Windows installer cleaning utility" ile bir temizlik daha yapın parçacıkları silecektir,eğer kalırsa.

sinan354
03-05-2009, 17:23   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
533 mesaj

teşekkürler deniycem.

deliveren3
03-05-2009, 18:07   |  #6  
Taze Üye
4 mesaj

YA da Bilgisyarını güvenli modda başlat ordan rahatça kaldırmak istediğin virüs programın kaldır benimde başıma böle bişey gelmişti

mehmetguzel
06-05-2009, 03:53   |  #7  
Taze Üye
3 mesaj

durumun sıkıntı yaratmayacaği kaantindeyim. Mcaffee her ne kadar deneme sürümü olsada laptop la birlikte verilmiş anivirüsün orjinalliğinden dolayı kullanmanı önerirdim. yüklediğin eset smart 3.0 orjinal ise  öncekini silmekte haklı olabilirsin. En iyi kopya antivirüsten ise en kötü orjinal antivirüsü tercih ederim. Mcaffee nin tamamen silinebileceğini sanmıyorum  kurulum cd si varsa takıp silebilrsin ama deneme sürümü demişsin. ürün kurtarma cd in ile format atıldığında Mcaffe tekrar gelecektir. 2 antivirüs ve 2 güvenlik duvarını birlikte kullanmanın büyütülecek kadar sakıncası yok ama performansı az da olsa düşürür. Bu ara da 2 antivürüs programını birden kullanıyorumAğzı kulaklarına varıyor

sinan354
06-05-2009, 13:51   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
533 mesaj

eset tabiki orjinal değil:D işin kötü tarafı toshibada format ve driver cdsi tek dvd de.aslında iyi bi özellik bu sistm çok çabuk kuruluyor.ancak bu dvd nin içinde mcafee de.yani sistem kurulurken boot edildiğinden bi müdahale edemiyorum şu prog. kurulsun ya da kurulmasın diye.

Süleyman.
06-05-2009, 13:57   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
sinan354
eset tabiki orjinal değil:D işin kötü tarafı toshibada format ve driver cdsi tek dvd de.aslında iyi bi özellik bu sistm çok çabuk kuruluyor.ancak bu dvd nin içinde mcafee de.yani sistem kurulurken boot edildiğinden bi müdahale edemiyorum şu prog. kurulsun ya da kurulmasın diye.
Kurulduktan sonra istemediğiniz programı Your Uninstaller veya Revo Uninstaller ile kaldırabilirsiniz. İlk başta kurduğu programlara mahkum değilsiniz sonuçta. Benim de Norton'u kuruyor kurtarma DVD'si. İlk iş onu kaldırıyorum :)

sinan354
08-05-2009, 00:23   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
533 mesaj

norton zaten baş belası ve nerdeyse ilk alınan bilg.ların hepsinde norton var:) ya format atmak istemiyorum ama bilgisyardaki mcafee versiyonunu bulamıyorum.şu anda denetim masasında sadece mcafee virüsscan yazıyo ama birkaç tane indirdim herhalde aynısı değil yükledikten sonra iki tane mcafee oluyo.illa bana format at diyo ama uğraşmak istemiyorum sistem çok kararlı çalışıyo.