vista cd ile laptoptaki etiket farklı

HPQ-User
01-12-2009, 22:50   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

^basak^ sormuş:
hepsi burada'dan datron marka notebook aldım, ama ürün elime geçtiğinde birlikte gönderdikleri vista home premium cd sindeki özgünlük belgesinin koduyla, bilgisayarın altına yapıştırılan etiketi karşılaştırdığımda farklı olduğunu anladım. ayrıca bilgisayardaki etiket neredeyse çıkmak üzere yıpranmaktan, büyük ihtimalle cdyi karıştırdılar. ama benim sorum şu; o etiketteki product key i ayrıca girmem gerekiyor mu? etkinleştirmek için vs.. yada format atmam gerektiğinde vistayı yüklemem yeterli mi, yani yine o koda ihtiyacım olacak mı?
bir de bilgisayarla birlikte bir cd daha gelmiş, "driver&utility" yazıyor üzerinde, kullanım klavuzundan anladığım kadarıyla sistem sürücüsü ve yazılımların bulunduğu bir cd. acaba formatı bu cd ile mi atacağım bunu anlamadım, kullanım klavuzunda bu cd yi ayrıca açıklamamış. eski laptopumda sadece böyle bir cd vardı onla format atardık ama windows yazılım cdsim yoktu, o yüzden kafam karıştı, bu konularda bilgili değilim. yoksa bilgisayarı siteye geri mi göndermem gerekir? :( yardımcı olursanız sevinirim, iyi günler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
datron tw8a core 2 duo 2.2 ghz 4gb 500gb notebook
vista home premium

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)