geçen gün XPden vistaya geçtim ama geçtiğime pişman oldum ram kullanımının fazla olması performansı düşürmüyo aksine yükseltiyo ancak cpu kullanımı çok fazla ve bu performansı ciddi şekilde düşürüyo pcnin kasılmasına neden oluyo 3çekidekli amd işlemcim var çok kötü bi işlemci sayılmaz punlandırmada 5.3 alıyo... cpu kullanımına xpden örnek veriyim antivirüs (her zaman açık zaten) + messenger + firefox + w.media player xpde bunlar açıkken cpu %5 seviyesinde aynı uygulamaları vistada açtığımda cpu %40'ın altına inmiyo vista home pre. kullanıyorum ama vista starterdan farkız çünkü 3 uygulamadan fazla açamıyorum açtığım zaman cpu %70-80lere fırlıyo ve sistem kullanılmaz hale geliyo virüs falanda yok tarattırdım ki zaten olsa uygulamaları kapattığımda cpu kullınımı yine yüksek olur ama herşey kapalıyken %5 civarında oluyo win7de böyle olmaz umarım işletim sistemini upgrade yapcaz diye corei7 cpu alamıcam ms kusura bakmasın zaten win7de böyle olursa kesin kararımı verdim linux a geçiyorum driverlarıda buldum ubuntu 9.04üde indirdim xpdeki cpu ve ram kullanımı vistaının 10 katı görsellik daha ne olsun :D
Vista CPU Kullanımı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Son Düzenleme: WhistLer ~ 25 Nisan 2009 13:40
Vista'nızı yeni kurdunuz.
Şu anda Search Indexing işlemi devam ediyor. Vista'nız sistemi tanıyor ve dosyaları indeksliyor. Bu indeksleme işleminde de indekslediği her dosya için Anti-virüsünüze danışıyor.
CTRL+ALT+DELETE ile Görev yöneticisini açın, İşlemler sekmesinden CPU'yu tıklayın ve en çok CPU gücünü neyin oluşturduğunu keşfedin.
Şu an 18 adet klasör, 2 Outlook penceresi, 4 IE8 penceresi (20 küsür tab), Windows Live, UltraEdit, bir adet Remote Desktop, Aero açık ile 2% CPU kullanımındayım örneğin, ki işlemcim sizinkinden az kabaca.
Eğer Service Pack 1'i kurmadıysanız, kurmanızı öneriririm.