Arkadaşlar ben vista ultimate kullanıyorum. 3-4 gündür bu sorunla karşılaşıyorum. Masaüstündeyken birden fazla dosyayı veya klasörü seçebiliyorum ama başka klasörlere girdiğimde kimisinde sorun yaşamıyorum kimisinde yine birden fazla dosya seçemiyorum.
Gerçekten çok sinirlendirici bi durum. Dosyaların yerini değiştirmek istediğimde tek tek değiştirebiliyorum. Sırf bu sorun yüzünden de format atmak istemiyorum.
Bu sorunla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Vista'da Birden Fazla Dosya/Klasör Seçme Sorunu!
Denetim Masasından KLasör seçenekLerine geLerek resimde gösterdiğim ayarı 1 dene, hem bu $ekiLde i$LemLeri daha hızLı yapabiLirsin...
ilgilendiğin için sağol ama o gösterdiğini denemiştim.
yeni bişe keşfettim seçme konusunda sorun yaşadığım klasörlerin adını değiştiriyorum ve sorun ortadan kalkıyor. Çok ilginç. Sanırım vista klasörlerin adını bi yere kaydedip bu klasörlerde dosya seçmeme izin vermiyor.
Klasörleri sıfırlama da işe yaramadı:(
Bu sorunun açıklaması söyledir; Windows vista'da bir klasör açıp birden fazla dosya seçmek istediğinizde bunu yapamadığınızı görürsünüz. Hatta tümünü seç komutu verdiğinizde bile bunun çalışmadığını görürsünüz. Bunun basit bir çözümü vardır.
Başlat > Çalıştır komutu kullanarak komut satırına regedit yazın. Regedit programını açtıktan sonra
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags
anahtarını açın. Buradaki rakamların her biri klasör ayarlarının saklandığı kayıtlardır. Bundan sonra önünüzde iki seçenek var;
a-) Ya bunlardan hangi numaranın çoklu seçmeyi iptal ettiğini bulacak ve bu anahtarı sileceksiniz,
b-) Ya da bu zor işlemi gözünüz yemeyecek ve bags anahtarını tamamen registry den sileceksiniz. Bunu yaparken kesinlikle acımasız olun. Çünkü kaybedeceğiniz sadece klasörlerin görünüm ayarlarıdır. Tamamen sildikten sonra bilgisayarınızın klasör ayarları ilk günkü gibi olacaktır. Tabi ki bunun için ilk önce bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.
Kaynak: www.alemsite.com
Açıkçası sorunun kaynağı Vista değil, daha çok seçmek için mouse'unu ilk bastığın yer de olabilir. Özellikle Ayrıntılar veya Listele görünümde klasörler içinde birden fazla ikon seçmek oldukça zor olabiliyor. Klasörler üstünde Görünüm'den simge boyutunu değiştirip, mouse'unla gezinebileceğin daha açık alan yaratabilirsin.
selmankaraBu sorunun açıklaması söyledir; Windows vista'da bir klasör açıp birden fazla dosya seçmek istediğinizde bunu yapamadığınızı görürsünüz. Hatta tümünü seç komutu verdiğinizde bile bunun çalışmadığını görürsünüz. Bunun basit bir çözümü vardır.işte sorunumu çözen cevapBaşlat > Çalıştır komutu kullanarak komut satırına regedit yazın. Regedit programını açtıktan sonra
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags
anahtarını açın. Buradaki rakamların her biri klasör ayarlarının saklandığı kayıtlardır. Bundan sonra önünüzde iki seçenek var;
a-) Ya bunlardan hangi numaranın çoklu seçmeyi iptal ettiğini bulacak ve bu anahtarı sileceksiniz,
b-) Ya da bu zor işlemi gözünüz yemeyecek ve bags anahtarını tamamen registry den sileceksiniz. Bunu yaparken kesinlikle acımasız olun. Çünkü kaybedeceğiniz sadece klasörlerin görünüm ayarlarıdır. Tamamen sildikten sonra bilgisayarınızın klasör ayarları ilk günkü gibi olacaktır. Tabi ki bunun için ilk önce bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.
Kaynak: www.alemsite.com
çok teşekkür ederim.
tek o olsa sürücüleri nasıl kabul ettireceğiz
@gokmena: işini halledebildiğine sevindim. Biraz geç oldu ama yinede öğrenmiş oldun.
@afidan: benim verdiğim çözümden bahsediyorsan sürücülerle ilgisi yok, onlara hiç bir şey olmuyor. Sadece klasör görünümleri ilk güne dönüyor.
gokmenaArkadaşlar ben vista ultimate kullanıyorum. 3-4 gündür bu sorunla karşılaşıyorum. Masaüstündeyken birden fazla dosyayı veya klasörü seçebiliyorum ama başka klasörlere girdiğimde kimisinde sorun yaşamıyorum kimisinde yine birden fazla dosya seçemiyorum.
Gerçekten çok sinirlendirici bi durum. Dosyaların yerini değiştirmek istediğimde tek tek değiştirebiliyorum. Sırf bu sorun yüzünden de format atmak istemiyorum.
Bu sorunla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
dostum bende aynı sorunu yaşamıştım ama birdaha yasarsan regeditten asla dosya silme windows online destek'e basvur sana bii porgram linki verecekler onu indir bilgisayara sonra calıstır göreceksin sorunun 1 dk içinde cözülecek. programıda silme ilerde lazım olcak:) bu sorun yuklediğin bii programdan kaynaklanmış olabilir birdaha güvenmediğin yazılımları yuklerken daha dikkatli ol
cruelburaqdostum bende aynı sorunu yaşamıştım ama birdaha yasarsan regeditten asla dosya silme windows online destek'e basvur sana bii porgram linki verecekler onu indir bilgisayara sonra calıstır göreceksin sorunun 1 dk içinde cözülecek. programıda silme ilerde lazım olcak:) bu sorun yuklediğin bii programdan kaynaklanmış olabilir birdaha güvenmediğin yazılımları yuklerken daha dikkatlikardeş, microsoft da dahil olmak üzere internetin heryerinde aramıştım ama bulamadım. bi rica etsem madem böyle bi sorunu çözen pro. var bana linkini gönderirsen sevinirim. olaki bi gün lazım olur.
tabi neden olmasın dostum http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;tr;destekhatti bu linke tıklıyorsun sayfanın altında Destek hattı Online Chat İçin Tıklayın var oraya tıkla müşteri hizmetlerinden bi temsilciyle soru cvp seklinde sorununu 2 dk cözeceksin süpen olmasın:)