Vista'da "GEÇERSİZ DİZİN" uyarısı

barcuk
07-10-2008, 09:30   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

arkadaşlar bilgisayarımda Vista yüklü. ama son zamanlarda bilgisayara herhangi bir şey yüklemek istediğimde "geçersiz dizin" veya "dizin adı geçersiz" uyarısı veriyor. bilgisayarıma hiç bir şey kuramıyorum. hatta exe doyası ya da autorun ile çalışan cd'leri bile çalıştıramıyorum.

çalıştırmaya çalıştığım dosyalarda herhangi bir hata olmadığından eminim. geçersiz dizin uyarısı saçma çünkü o dosya orada. yani dizin doğru değil mi? doğru.dosyalarda hata var desem o da değil. hepsi mi hatalı yani o dosyaların? zaten hatalı olmadıklarını biliyorum.

antivirüsten olabilir diyorlardı. antivir programını kaldırdım bir şey değişmedi. sistem geri yükleme yaptım ama antivir çalışmıyor. yeni antivirüs de yükleyemiyorum :)

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. teşekkürler.

edit: imla hataları düzeltildi

Son Düzenleme: barcuk ~ 07 Ekim 2008 13:32
muammerturkmen
07-10-2008, 09:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
359 mesaj

onarma yapmayı deneyin, sistemi cd den çalışan antivirüs özelliği olan bi linux dağıtmıyla taratın,nod32 kullanın

Kapalı Hesap (34907)
07-10-2008, 10:19   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Arkadaşım

Başlat/çalıştır/arama kutusuna / cmd /yaz sağtıkla yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçiyoruz.sfc /SCANNOW /Yazıyoruz enter.sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etsin değişmiş bütün sistem dosyalarını gerekli (ORJİNAL)dosyalarla değiştirir.,Görsellerde dahil.

barcuk
07-10-2008, 10:26   |  #4  
OP Taze Üye
9 mesaj

sorunlu bilgisayar şu anda yanımda değil. ancak öğle paydosunda ya da akşam yazdıklarınızı uygulayacağım. konuyu takip ederseniz sevinirim. böylelikle sorun çözülmezse yeni önerilerinizi alabilir çözülürse de ekstra teşekkürlerimi sunabilirim.

ilginiz için teşekkürle. umarım illalah dedirten bu sorundan kurtulabilirim.

barcuk
07-10-2008, 12:59   |  #5  
OP Taze Üye
9 mesaj

yönetici olarak çalıştır komutunu vermek için neyi  sağ tıklayacağım? bulamadım.

başlat/çalıştır-->çıkan kutuya cmd yazdım
açılan dos benzeri pencereye sfc/scannow komutunu yazdım. buraya gelinceye kadar her yerde sağ tıklayıp yönetci olarak çalıştır komutunu bulmaya çalıştım (ya da atladığım bir yer var ben farkında değilim.) ama bulamadım.

nerede sağ tıklamam lazım?

suat666
Arkadaşım

Başlat/çalıştır/arama kutusuna / cmd /yaz sağtıkla yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçiyoruz.sfc /SCANNOW /Yazıyoruz enter.sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etsin değişmiş bütün sistem dosyalarını gerekli (ORJİNAL)dosyalarla değiştirir.,Görsellerde dahil.

barcuk
09-10-2008, 10:10   |  #6  
OP Taze Üye
9 mesaj

sysytem 32 klasörünün içinden sağ tıklayarak cmd'yi yönetici olarak çalıştırdım. scannow komutu ile tarama yaptırdım. bir dosyanın düzeltildiği raporunu verdi bilgisayar. ancak setup dosyalarını kurmayı tekrar denediğimde "yine geçersiz dizin uyarısı ile karşılaştım. değişen hiç bir şey yok. hala daha bilgisayarıma hiç bir şey kuramıyorum.

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

muammerturkmen
10-10-2008, 22:30   |  #7  
Yıllanmış Üye
359 mesaj

aga üstüne yükleme yap windows un yada onarma, cd tak yükselt de windows açıkken, yada cd den başlat üstüne yükle

barcuk
10-10-2008, 22:49   |  #8  
OP Taze Üye
9 mesaj

o yolu denedim. ancak dediğim gibi setup dosyalarını ve autorun'ları çalıştırmıyor. vista cd'si içerisinde autoron ya da setupları kullanmadan yükleme yapabileceğim bir yer var mı? sanırım yok?

muammerturkmen
aga üstüne yükleme yap windows un yada onarma, cd tak yükselt de windows açıkken, yada cd den başlat üstüne yü
barcuk
13-10-2008, 14:55   |  #9  
OP Taze Üye
9 mesaj

arkadaşlar ota çöpe format atmayayım diyorum. ama başka seçeneğim kalmadı galiba. son kez soruyorum format harici çözüm önerebilecek birisi var mı?