Vista'da hız problemi

denize
20-10-2007, 21:00   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

Arkadaslar vistaya format çektim eskisinden daha yavaş açılıyor acaba neden olabilir?

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 20 Ekim 2007 21:02
stern
20-10-2007, 23:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Sistemde açılışta hangi programlar çalışıyor çok fazla pogram bulunduruyorsan açılışta bu tür yavaşlamalar yaşayabilirsin

secondert
22-10-2007, 21:38   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Arkadaşım Problem Şu;
Vista Kendisi Dahil harddiske veri yazarken bu verileri boş yerleri doldurarak yapar
Bu da verilerin Diske dağınık yazılmasına neden olur
Dolayısıyla; Bir Pencere açarsın Vista pencerenin içeriğini tazelemek için verilerin harddisc teki yerlerine göz gezdirir sonra orada olan verilere ait gizli bir ini dosyası oluşturur
Yani uzun lafın kısası format Sonrası Dahil 3 haftada bir Önce Disk birleştirme ardından da denetleme Yap (Birleştirme sırasında Hata olmuş olabilir)
ben Defalarca kez Farklı Farklı Vistalar kurulu laptop ve pc lerde denedim Kesin Çözüm Bu ve sonuç olarak şaşırtıcı bir hız Farkı olacaktır emin ol (1gb ram ve 128 paylaşımlı ekran kartı ile)

Saygılar

Mobile Hacker Orhan

black_flood
22-10-2007, 22:10   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

bunun haricinde indexlemede bayabi yoruyor sistemi her açılan dosya için sürekli refresh yapıp indexliyor denetim masasından tüm diskleri indexleyi seçip yarım gün kullanma sistemi indexleme bittikten sonrada diğer arkadaşın dediklerini yap bayabi fark ediyor.