selam. windows vista ultimate 32bit üzerine nero7.8.5.0 kurayım dedim directx9.0c lazım diyo. vistada dx10 var. ve nero dx9 u kurmadan kurulmuyor. vistada nero kullanan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim. sizdede böyle bi sorun oldumu? neroyu dx10 yerine dx9 yüklemeden kurmanın bi yolu varmı acaba.
vista'da nero
bende ultimate kullanıyorum ve daha neronun aynı sürümünü sorunsuz kurdum yalnız şu soruyu yanıtlar mısın? neroyu derginin verdiği dvd üzerinden mi kurmaya çalışıyorsun
bende ultimate ve sende nero sürümü var zaten yüklerken bu nero sürümü icin dx9 yüklenmeli dio ve otomatik olarak kendi yüklüo zaten, ama tabi dergi dvdsi ise dedigi gibi ozgurun olmayabilir dx9, sen microsoft.comdan indir dx9u yukle pcne sorada neronu yukle, yada www.nero.com dan son sürümü indir trial'i ;)
Burada kafanızda bi karşışıklık olmuş hemen yanıtlıyom.
1-Vista sadece directx10 değil daha eski directx versiyonlarınıda destekler ve directx10 olması içinde önceki sürümlerinde çalıştırılabildiği uygulamanın var olduğudur.
2-Nero 7 sürümlerinde vision vs. yani video ile ilgili programlar olduğu için ve directx9un güncel dosyaları olmadan bu eklentilerin çalışmayacağı için içinde directx9 dosyaları ile beraber gelir ve kurulurken eğer directx dosyalarınız neronun içindekilerden daha güncelse bu ekran gelmez ama eskiyse bu ekran gerli ve directx dosyalarınız eklentilerin çalışabilmesi için kurulur.
3-Vista sadece directx10 değil 9 ve daha eskiside desteklidir ve ekran kartınız directx10lu değil ise vistayı directx9lu kullanırsınız.
Yaptıklarınızda hiçbir hata yoktur.Umarım anlatabilmişimdir.
arkadaş mesaja hala yanıt yazmamış sorun çözüldü mü bilmiyorum ama ek olarak şunu söyleyebilirim dergiden yüklemeye çalışıyorsan önerim şu önce dergi içindeki son sürüm directx9u yükle ardından da neronun son sürümününün setupunu bilgisayara kopyala ve kopyaladığın setupu kur...
kolay gelsin
neroyu internetten indirdim. derginin verdiği değil.
benim merak ettiğim. neroyu dx9 u kurmadan vistaya yükleyip yükleyemeyeceğim. vistadaki dx10 daha yeni versiyon olduğuna göre nero neden dx9 istiyor? dx10 üzerine kurulmuyor?
istemesindeki sebel halen daha nero dx9 kütüphanelerini kullanması nisan 2007 güncellmesini kur sorunlar ortadan kalkar
İstemesinin gerçek sebebini yukarıda yazdım işte okumadınmı?
ben dx10 ile olup olmayacağını merak etmiştim. şimdilik olmuyo sanırım. dx9'u yükledim sorun halloldu. yardımlarınız için teşekkürler.
directx10u çalıştırabilmek için ekran kartınında directx10 destekli olması lazım.Yani directx10 grafikli bi oyun alırsan ekran kartın desteklemediği için directx10 grafiklerini göremezsin directx9 grifkleri çalışır aynı zamanda sadece vista directx10 çalıştırabildiği için vista olmadanda directx10 grafiklerini göremezsin
arkadaslar bence ashampoo 7 kulanın aynı seylerı oda yapıyo vede 24 mb bence cok ıyı tabı sızın bılecegınız ıs
vistada nero gibi yazılımların muadili yazılımlar var mesela
nti cd&dvd maker programı veya roxio firmasının yazılımları var deneyebilirsiniz
aslına bakarsanız roxio firmasının desteği xpde de vardı vistada da devam ediyor. birçok kez bu yöntemle cd yazdım ve hiç bir sorun yaşamadım. erkancın da dediği gibi güvenerek denenebilecek bir yazılım.