Vista'da Önceki Sürümleri Geri Yükleme Sorunu!

gokmena
17-03-2008, 11:48   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Arkadaşlar "vista da gereksiz servisleri kapatarak daha hızlı çalışması" diye bi konu vardı. Birkaç tane servisi kapattım bu sefer sistemdeki değişikliklere göre sistem otomatik olarak geri yükleme noktası oluşturmuyor. Bir klasörün üzerine sağ tıklayıp önceki sürüme geri yükle seçeneğine tıkladığımda hiç bişe çıkmıyor.
Bu servisin adının ne olduğunu bilen arkadaşlar varsa ben de onu eski haline getirsem çok ii olur..

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Kapalı Hesap (34907)
17-03-2008, 12:13   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Arkadaşım Galiba disk temizleme proğramı ile en son geri yükleme noktası dışındaki tüm içeriği kaldırarak yer kazanabilirsiniz seçimini yapmışsınız.silmişsiniz malesef daha eski sistem geri yükleme noktası dışındaki bir tarihe alamazsınız daha sonra aynı hatayı yapmayın bundan sonrası için.
Başlat/ Denetim masası/sistem ve bakım/Yedekleme ve geri yükleme merkezini aç/sol menüden geri yükleme noktası oluştur veya ayarları değiştir seçimini yap.
  sistem özellikleri penceresi açılacaktır pencerede HDD niz yani vistanızın kurulu olan harddiskinizi bölümlenmiş ise bölünmüş olarak seçim yapacağınız  C veya D iki bölümüde seçim yapabilirsiniz otomatik olarak geri yükleme noktası oluşturmak istediğiniz bölümünüzü seçin...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (38602) ~ 17 Mart 2008 12:27
gokmena
17-03-2008, 12:49   |  #3  
OP Taze Üye
19 mesaj
suat666
Arkadaşım Galiba disk temizleme proğramı ile en son geri yükleme noktası dışındaki tüm içeriği kaldırarak yer kazanabilirsiniz seçimini yapmışsınız.silmişsiniz malesef daha eski sistem geri yükleme noktası dışındaki bir tarihe alamazsınız daha sonra aynı hatayı yapmayın bundan sonrası için.
Başlat/ Denetim masası/sistem ve bakım/Yedekleme ve geri yükleme merkezini aç/sol menüden geri yükleme noktası oluştur veya ayarları değiştir seçimini yap.
  sistem özellikleri penceresi açılacaktır pencerede HDD niz yani vistanızın kurulu olan harddiskinizi bölümlenmiş ise bölünmüş olarak seçim yapacağınız  C veya D iki bölümüde seçim yapabilirsiniz otomatik olarak geri yükleme noktası oluşturmak istediğiniz bölümünüzü seçin...
Otomatik olarak geri yükleme yapılacak sürücüm zaten seçili olduğu halde hiç oluşturulmuyor.
gölge kopya alma da yapılmıyor.

gokmena
17-03-2008, 12:53   |  #4  
OP Taze Üye
19 mesaj

services.msc den girip bazı servisleri deaktif ederek bu sorun başıma geldi
o zaman services.msc deki servis ayarlarını sıfırlama gibi bir şey olursa sorunum çözülecek..

Son Düzenleme: gokmena ~ 17 Mart 2008 12:54
gokmena
17-03-2008, 13:16   |  #5  
OP Taze Üye
19 mesaj
suat666
arkadaşım sorunumu çözdüm:D
services.msc deki "sunucu" servisi gereksiz gibi görünüyor diye kaptmıştım. aktifleştirince sorunum çözüldü
artık gölge kopyaları kullanabiliyorum.
sunucu servisinin tanımında "Bu bilgisayar için ağ üzerinden dosya, yazıcı ve adlandırılmış kanal paylaşımını destekler. Bu hizmet durdurulursa, bu işlevler kullanılamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, açık olarak bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz."
yazıyor. hiçbir alakası yok gibi görünüyor..
yine de yardımın için teşekkürler