vista'da restart ve shutdown sorunu

rasit_aksu
08-01-2007, 13:30   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
94 mesaj

p4 socket 478 3 ghz ht
asus p4p800-x
1 gb ram
x1600 256mb

vista'da  bu sistemimle birçok problem yaşamış biri olarak.
bir sorun daha yazıyorum.

vistada durup dururken resetlenmeler oluyordu. (xp hiçbir problem yok)bu problemi foruma yazmıştım arkadaşlar %90 anakart dediler.

resetlenmeler olurken birde bu sorun vardı onu şimdi yazıyorum yeniden başlatma ve kapatma yaptığımda ekran öylece kalıyor.

bunun nedeni resetlenmelerde dahil anakarttır diye düşünüyorum artık.

birde bu anakartı değiştirsem yine socket 478 anakart alsam vistada problem yaşarmıyım. tam bir soru olmadı ama yinede anlamışsınızdır beni :)

siz ne dersiniz bu işe?

Son Düzenleme: rasit_aksu ~ 08 Ocak 2007 13:56
İtacHi_
08-01-2007, 14:34   |  #2  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

eskisi gibi socket 478 anakart alma internetten araştır ve vistayı destekliyen anakartlardan al(vistayı destekliyen anakartlar şu anda pahalı sen istersen xp le idare et)

root1907
08-01-2007, 14:36   |  #3  
root1907 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
231 mesaj

Eğer xp de bir sorun olmuyorsa vistada senin anakartı desteklemeyen bir özelliği var sanırım eğer yine aynı anakarttan alırsan büyük ihtimalle aynı sorunla karşı karşıya kalıcaksın tekrar, eğer makina xpde sorun yaşamıyorsa anakartındada bir sorun yok sadece vista senin anakartını desteklemiyor olabilir o yüzden farklı bir anakart almanı tavsiye ederim.

rasit_aksu
08-01-2007, 14:41   |  #4  
OP Üye
94 mesaj

farklı bir model anakart almayı düşünüyorum fazla masrafa gerek yok bu sistemle vista olması lazım normalde.

black_flood
09-01-2007, 09:31   |  #5  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

eski alevli atlhlon 2500+ ve diğer cpularla kullanılan tüm anakartlar sorunsuz çalışmakta vista ile birtek asusu anakartlar çalışmamakta 478 pin serisinde ise bu anakarttan elimde var bende yeni sattım ve vista kıullanıyordum bu pcde fakat stabil değildi ve sendeki sorunların hiçbirini yaşamadım.
intelin lga 775 pin serisi pclerinin bile%90'ı vistada problem yaşatıyor zaten ama amd neden sorunsuz onu tam çözemedim doğrusu.birde bu sendeki sistemde vista cpuyu bariz yoruyor sende başka sorunlarda mevcut sadece anakart değil anladığım kadarıyla ram kaynaklıda olma ihtimali yüksek xpler vista gibi hassas değil bu konuda malesef odun tabiri caizse xp kurduğunda ram sorunu yokken vista kurup rami test edince vista basıyor uyarıları ram bozuk ramin şu sektöründe şu var bu var diye.yani anlayacağın o anakarttan bende kullandım ve vista ile hiçbir sorun yaşamadım.aslında ramini vistada test et bakalım o nedeyecek bu konuda f8 tuşunla açılış yaparken karşına gelen çok seçenekli menüde klavyenin tab tuşuna bas ve vista memory test diagnosu kullan bu uygulama birçok sorunu çözüyor ram tabanlı.sözde kingston ramler testten geçiyor ta 5 tane ram aldım sıfır 512 mb ddr400 hepsi xpde çalışıyordu normal vistaylan teste tabi tuttum hepsi pert çıktı ve değiş tokuş yapmaktan bıktım  oem ramler daha sağlam çıktı ne varsa bu seride kingstonun.

rasit_aksu
01-02-2007, 17:48   |  #6  
OP Üye
94 mesaj

teşekürler