eee şimdi de mıcten kayıt yapmıyorr...ben diyorumki xp de aynı anda winamp tan ve mikrofondan kayıt olurken vista da neden olmuyor...bunu çözene 1 tane küçük altın vercem artık...İDDAA EDİYORUM KİMSE YAPAMAZ BUNU...AYRIYETEN SİTENİN UZMAN KADROSU BU İŞE NEDEN MÜHADİL OLMUYOR ANLAMADIM,NE İŞ YAPIYOR BU ARKADAŞLAR ÇÖZSÜNLER DE HADİ BUNU ........... GÖREYİM...
vista'da ses kaydı yapamıyorum
- 1
- 2
ya stereo mix i seçtiğin zaman bilgisayardan çıkan bütün sesi kaydeder düzeyleri ayarlaman gerek
bak dostum 1 adet anfi alıyorsun 1 adet mp3 çalar 1 adet mikrofon.
mikrofonu ve mp3 çaları anfiye bağlıyorsun,anfinin çıkışınıda bilgisayarın line in bölümüne giriyorsun bilgisayarın çıkışınıda hoperlor veya 5 artı 1 e bağlıyorsun kayıt için ses kayıt ayarlarından giriş i sçiyorsun mp3 çalardan müziği verip mikrofonada konuşuyorsun ve kaydını yapıyorsun.
ben profesyonel olarak 1995 yılından beri bu işle uğraşıyorum ve aynı zamanda bandırma da 99.1 frekansından yayın yapan radyoilkhaber in yayın koordinatörü ve reklam kayıt sorumlusuyum.
ancak bu şekilde müzik ve sesi aynı anda kaydedersin vista da.
vista gelişmiş bir sistem xp ye benzemez eğer eskisi gibi istiyorsan vistayı kaldırıp xp yükleyeceksin.
küçük altın falan hikaye senin dediğin gazoz ağacı oda buralarda yetişmez.....
ha bu arada winamp popüler bir program ama sen winamp a bağımlı kalmışsın ben sana ses kayıt programı olarak sony sound forge yi tavsiye ederim tabii çözüp kullanabilirsen.
ben yaklaşık 10 yıldır sound forge kullanıyorum.
sesi mikrofondan sound forge ile kaydedip üzerine her türlü müziği mix ve edit yapabilirsin sound forge bu konuda türünün tek örneğidir üstüne tanımam başka program.......... tek kelime ile (((sound doctor)))).................
senin için araştırdım erkanbay kardeş maalesef vista da aynı anda bilgisayardan çıkan sesi ve mikrofonu kaydedemiyorsun tek seçenek var sesi mikrofondan kaydedip edit programı ile mix yapacaksın benim 10 yıldır yaptığım gibi.
ama xp ye dönersen yine dediğini yaparsın maalesef vista da yok üzgünüm.
bir ses profesörü olarak vista işletim sisteminde dediğin olay kaldırılmış.ama edit programını kullanmanı öneririm.eğer programı çözebilirsen mükemmel mix ler ve remixler yapabilirsin sound forge programı ile yapamayacağın işlem yok ses konusunda.....................
erkanbayİDDAA EDİYORUM KİMSE YAPAMAZ BUNU...AYRIYETEN SİTENİN UZMAN KADROSU BU İŞE NEDEN MÜHADİL OLMUYOR ANLAMADIM,NE İŞ YAPIYOR BU ARKADAŞLAR ÇÖZSÜNLER DE HADİ BUNU ........... GÖREYİM...bak erkanbay kardeş burada ukalalık yapmışsın bilgisayardan çıkan winamptan çıkan sesi kaydedemiyorum vista da dedin sorununu hallettik nedense insan oğlu hep daha fazlasını istiyor.
sen vistada hiç olmayacak bir şey istiyorsun sıkıysa sen yapta biz sana küçük altın verelim bilmediğin konularda bize bilgiçlik taslama.
çok biliyordun madem niye yazdın buraya bilgisayardan çıkan sesi vista da kayıt edemiyorum diye...yapsaydın ya kendin madem..küçük altın verecek kadar çok biliyorsan bizlede paylaş bilgilerinide bizde bişeyler öğrenelim..biz senin problemini çözmek için uğraşıyoruz sen ukalalık yapıyorsun.....Son Düzenleme: radyoilkhaber ~ 17 Ağustos 2008 21:56
bak dostum ingilizce bir kaynaktan buldum aynen gönderiyorum.
* I’m using Windows Vista and I have no sound in my Xfire recorded videos. I’m unable to select my recording device. How do I fix this?
By default, Windows Vista disables and hides all sound recording devices.
To enable Stereo Mix (or another recording device) in Windows Vista:
Go to your ‘Control Panel’.
Double click ‘Sound’.
Click the recording tab.
Right click on the white background of the tab and click ‘show disabled devices’.
Right click on the device that is on the list and click enable.
You should now be able to select this device for recording in both Windows Vista and Xfire.
You’ll need to go to Tools | Options | Video tab in Xfire and select the newly enabled device under ‘Audio Device’. The audio coming through that device will now be recorded in your videos.
You should also be aware that if you are using a headset and your sound is coming through the headset, you must select your headset on the ‘Audio Device’ dropdown in Xfire. You cannot record from both your soundcard and your headset at the same time.
radyoilkhaberarkadaşlar vistada çalan sesi kaydetmek çok basit
saatin yanındaki hoperlor simgesine ters tıklayıp kayıt aygıtlarını seçerek tıklayın
orada 2 veya 3 tane aygıt çıkar.
mikrofon simgesine ters tıklayıp devre dışı bırakılmış aygıtları göster dediğiniz zaman tüm aygıtlar açılır.
oradan stereo mix seçeneğini bulup ters tıklayıp etkinleştir e tıklayın.
daha sonra stereomix üzerine 1 kez tıklayıp özelliklerine tıklayarak düzeyler bölümünden sesin alçaklığını yüksekliğini ayarlayın.
işlem bu kadar basit şimdi istediğiniz program ile o anda bilgisayarın mediplayerinde veya winamp ta veya film seyrederken istediğiniz sesi istediğiniz şekilde kaydedebilirsiniz.
zamanında bende sizler gibi çok arayıp bulamamıştım ama kendim çözdüm işi.....
bazen bilgisayarı kurcalarken birtakım yerlerde ters tıklamak çok işe yarıyor.....................
arkadaşlar biraz geç oluyo galiba tarihe tam bakmadım ama hala bu sorunla karşılaşmış olanlar için veriyorum.
1) denetim masası
2) ses
3) ses kayıt
4) orada mikrofon ve stereo mix diye seçenek var bende. stereo mix i enable mikrofonu disale yapın.
bu kadar artık bilgisayarınızda çalan müziği nereden olursa olsun ( winamptan media playerdan veya internet radyosundan) kayıt yapabilirsiniz.
- 1
- 2