Benim PC acilisinda Windows yazisi ciktiktan sonra sifre yazma bolumune gelmeden siyah bir ekranla karsilasiyorum mouse aktif durumda olmasina ragmen bir islev yapamiyorum ..ne yapmaliyim acaba? vista ultimate kullanıyordum akşam bi sorun yoktu işden geldim bastım düğmeye açılmıyor yardım ederseniz sevinirim
vista da siyah ekran
Bu sorun Vista'nizin orijinal olmadigindan da kaynaklanabilir.Microsoft merkezi "bu aslina uygun degil orijinaline benzemiyor" diye uyari mesajlari gonderir ve birkac gun sonra bilgisayari uzaktan kullanilamaz hale getiriyor.hersey donuyor.Orijinalini satin alip CD Roma'a koydugunuzda ekrani acip, klavyeyi, fareyi de aktif hale getiriyor.Tabii kurulumda sirasi geldigi zaman Microsoft'un orijinal etiketindeki Serial no'yu yani diger adiyla key number'ini gosterilen bos hanelere tek tek koymaniz yeterli oluyor.Ben de de Xp pro vardi kopyaydi bunlari yasadim hep.taa ki orijinal OEM XP Pro'yu alip ta kurana kadar.Ustelik hakiki baska bir S/n'yi de kopyaya koysaniz kabul edilmiyor.
Srounla geçenlerde bende karşılaştım, çözemedim yedeği geri yükledim. Tavsiyem ctrl+alt+delete kombinasoyonu ile görev yöneticisini açıp explorer.exe ve userinit.exe yi çalıştırabiliyorsanız çalıştırıp sisteme girin ve sistem geri yükleme yapın. Kombinasyon çalışmıyorsa güvenli modda girmeyi, girip kendinize yeni bir yönetici hesabı oluşturmayı deneyin. Hiçbiri işe yaramıyorsa uğraşmayın format atın.